Sådan ændrer du dit Apple ID

Der kan være flere grunde til, at man ønsker at ændre i eller benytte et alternativt Apple ID. Under alle omstændigheder har vi skruet en guide sammen, der hjælper dig igennem den nemme proces det er at ændre.

Når du køber et Apple-produkt er der meget stor sandsynlighed for, at du også går i gang med at oprette et Apple ID. Med det ’på hånden’ kan du nemlig købe apps i App Store, hente musik og andre mediefiler i iTunes og meget mere. Det bevirker med andre ord, at du får den fulde ”Apple-oplevelse”, da meget af det man får med i købet, er de efterfølgende mobile tjenester.

Over de seneste år er det som bekendt også blevet ekstremt populært at hente apps. Små programmer med en eller anden funktion indenfor snart sagt enhver tænkelig kategori. Desværre er der stadig mange gode og anvendelige apps, som du ikke kan downloade fra den danske App Store. Derfor er det rart at vide, at man – ved at oprette et alternativt Apple ID – kan omgå reglerne og få adgang til den amerikanske udgave. Den guide tager vi dog i en kommende artikel, så du også kan komme i gang med at hente indhold fra Apples ’.com-butikker’.

I første omgang en guide til at ændre på helt almindelig vis i Apple ID’et:

Sådan ændrer du dit Apple ID på din iPhone

Begynd med at finde den konto du på nuværende tidspunkt bruger til download/køb i iTunes og App Store.

Du skal åbne enten iTunes eller App Store på din iPhone. Scroll ned til bunden af den side du står på. Er du i App Store skal du stå på ’Udvalgt’ for at kunne se dit Apple ID i bunden.

 Hvis du er i tvivl om du har oprettet en konto, så kan du være sikker på, at det er tilfældet hvis du på et eller andet tidspunkt har erhvervet en app eller andet indhold fra iTunes. I så fald vil du se Apple ID’et i bunden.

1. Når den er fundet, skal du gå tilbage til hjemmeskærmen.

2. Tryk på Indstillinger -> Scroll ned til iTunes og App Store (klik).

3. Du vil nu se dit Apple ID øverst. Klik på det og du får disse muligheder (Se Apple ID, Log ud og iForgot):

4. Hvis du klikker på Se Apple ID, bliver du først bedt om at indtaste din kode (som du forhåbentlig kan huske – ellers skal du omkring iForgot)

5. Nu kan du se følgende skærmbillede:

Hér kan du se dine registrerede betalingsoplysninger: fx kreditkort-informationer, faktureringsadresse mm. Du kan også se, hvilket land din konto er tilknyttet – i dette tilfælde pædagogisk illustreret ved et dansk flag. Hvis du vælger at ændre dit land eller område, skal du følge vejledningen på skærmen, acceptere vilkårene og sandsynligvis ændre dine faktureringsoplysninger.

Hvis du hellere vil forsøge at ændre din e-mail tilknyttet dit Apple-ID, skal du klikke på din nuværende Apple-konto. Så får du et skærmbillede, hvor du bliver præsenteret for din e-mail, password, sikkerhedsspørgsmål osv.

Ønsker du decideret at logge på med en anden Apple ID, skal du stå på det første skærmbillede og trykke på Log ud. Næste gang du foretager et køb eller henter en app bliver du bedt om at oprette en konto. Herefter kan du oprettet en ny Apple-konto og logge ind som vanligt.

Sådan ændrer du Apple ID gennem iTunes

Nu har du lært, hvordan du ændrer dit Apple ID på din iPhone. Hvis du hellere bare vil gøre det gennem iTunes på din computer er fremgangsmåden som følger:

1. Åbn iTunes på dit skrivebord

2. Gå til Butik -> Vis min konto -> Du bliver nu bedt om at indtaste dit kodeord for at verificere.

3. Nu ser du din oversigt og kan redigere din e-mail, adgangskode, faktureringsoplysninger, adresse mm.

Sidste alternative mulighed er at gå til Apples websted: appleid.apple.com. Hér kan du ligeledes let administrere og ændre dine kontooplysninger. Denne løsning er mest et alternativ, hvis du ikke befinder dig ved din primære computer.

Se den ny iPhone 11 på Pricerunner - Gå til butik og se tilbuddene

Gratis forløb: Lær at få en passiv indkomst ved at kopier en professionel investor

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

33 thoughts on “Sådan ændrer du dit Apple ID”

  1. Hej Signe,

   Hvis du går ind på Apples side og logger ind under “administrer dit apple id” så skulle du her kunne fjerne din alternative mail, gemme, og efterfølgende kan du så ændre din nuværende mail til den anden i stedet.

   Mvh.
   Christian

 1. Hej, jeg er meget frustreret, da jeg ikke kan oprette en ny Apple-id. Hvad kan jeg gøre? Jeg modtog telefonen idag og har nulstillet den, men den vil stadigvæk ikke…

 2. Jeg har ændret mit Apple id og har derfor ny mailadresse med dertilhørende log om. Men min telefon laser mig ikke ændre Apple id, da den konstant viser gammel mailadresse og vil have mig til at trykke koden ind der. Men den er jo out dated. Hvad skal jeg gøre, for at telefonen lader mig ændre appel id? Meget frustrerende.

 3. Min mor har overtaget min gamle iPhone 3. Jeg har gendannet telefonen til fabriksindstillinger og startet telefonen op med hendes SIM-kort. Jeg er dog i tvivl om, hvordan vi får ændret mit Apple id på telefonen, således min mor får oprettet sin egen Apple konto. Hvordan gør jeg?
  Mvh Kristina

 4. p.g.a jeg havde fået ny mailadresse ændrede jeg mit appleid til min nye mailadresse men med min tidligere adgangskode- Jeg bekræftede oplysningerne i den efterfølgende mail og når jeg gik ind for at se min apple id var den anført som jeg havde ønsket. Men når jeg nu skal downloade nye apps eller opdatere gamle eller i det hele taget foretage mig noget hvor jeg skal anvende appleid får jeg oplysning om min tidligere apple-id og hvis jeg til den anvender den tidligere adgangskode får jeg oplyst at det ikke er korrekt. jeg er altså helt fastlåst i at anvende. Hvad kan jeg gøre

 5. jeg ændrede min apple id og i i tunes kan jeg se det er accepteret og jeg har bekæftet men på min iphone er det den gamle adre der kommer frem og den vil ikke acceptere nogen adgangskode. så jeg står sådan set i et ingenmandsland for jeg har ikke mulighed for at anvende appleid på nogen måde

 6. Jeg har fået ny email-adresse og har ændret den alle steder i systemet, undtaget i Icloud. I Icloud-kontoproblem står: “Der kan ikke oprettes forbindelse til Icloud på denne Mac, fordi der opstod et problem med [email protected] (min gamle email). Åbn vinduet m. indstillinger til Icloud for at løse dette problem.
  Når jeg gør det, bliver min adgangskode ikke accepteret (ingen af dem – har et par). Derfor kan min kalender ikke inkludere Icloud. Kan I hjælpe?

  Mvh Judie

 7. Hej IphoneLuppen…
  I har simpelthen reddet min dag og hele julen.
  Jeg har bokset med mit AppleId i flere måneder…..
  Været forbi support i København, snakket teknisk engelsk med Apple fra et eller andet sted i verden…. og så finder jeg jer.
  Vupti, ser det ud til at være løst.
  Tusind tak fordi I findes….
  Jubiiiiiiiiii

 8. Jeg har en iphone 4 S 16, min apple id, var det samme som min familie her i huset, men jeg ville ændre den til min egen id, jeg har prøvet at ændre forskellige steder, men hvergang jeg skal opdatere kommer den gamle id hele tiden, hvad gør jeg forkert?

 9. Hvordan sletter jeg apple id på iphone når jeg ikke kan huske min adgangskode har oprettet et nyt men kan ikke komme videre da den vil have koden på det gamle har forsøgt at ændre koden på det gamle ved at nulstille men det virker ikke

 10. Jeg har ændret min Apple-ID, og jeg har også fået det til at fungere på næsten alle mine enheder: iphone, Ipad og MAC -Air, men jeg kan ikke få ændret Apple-ID i Itunes på mit Apple TV. Bjælken med min gamle Apple-ID er grå og låst. så jeg kan ikke komme til log ud og derefter ændre til min nye Apple-ID. Hvad gør jeg?

 11. Jeg har en iPhone 4 og en 5iphone 5 med samme Apple id ikke særlig smart for nu kan jeg ikke nulstille den ene og sælge den da jeg så nulstiller begge – hvad gør jeg ???

 12. Hvordan kan det være at når jeg sætter min iPad op så henviser den til min kærestes Tlf nr. Vh p.merlung

 13. Jeg har glemt mit appel ide og samtidig koden til den mail ADD. Som er tilknyttet hvordan kan jeg nogen sinde ændre mit appel id ??? Mvh linda Villekjær

 14. Min kone og jeg har samme apple id. Hvordan kan man skifte min kone ud til en anden id da det ikke er så godt at have den samme. Hun er bange for at miste det hun har på sin mobil da der er taget back up af den på kontoen. Problemet er også at vi nu ikke har mere på plads så vi skal til at købe mere hos Apple
  Er der nogen som har en løsning – vi har samme mailadresse.
  Mvh Palle

 15. hej
  Jeg har seriøst brug for noget ekspertviden!
  jeg har købt en ny iphone hvori jeg har oprettet et nyt icloud osv. og husket at slette den gamle profil.
  det er gået rigtig fint i længere tid.
  men pludselig spørger den om kode til den gamle profil!! hvilket jeg ikke kan huske.
  og det største problem er så at mailen jeg brugte den gang er inaktiv! så koden kan jeg ikke få der heller.
  spørgsmålene man så normalt kan svare på dukker ikke op da jeg ikke engang når videre fra spørgsmålet om fødselsdagen!!
  hjææælp
  jeg kan dermed ikk opdatere noget eller lign

 16. Jeg har skiftet arbejde og dermed mailadresse. Den nye mailadresse er sat ind i mit Apple-id – men under iCloud står stadig den gamle mailadresse.
  Hvordan ændres det?

 17. Jeg har på et tidspunkt fået tilslutte apple IPAD til
  min apple iPhone G5. Nu ønsker jeg kun at iPAD skal
  kunne gå på nettet og ikke har tilslutning til min
  Iphone!! – Hvorledes skal dette gøres???

 18. Hejsa,
  Jeg har en søn som er koblet op på samme Appel-Id som jeg selv. Nu vil jeg gerne ændre hans, da jeg modtager hans facetime opkald m.v – kan jeg det og samtidig selv beholde det nuværende??
  Mvh Sandra

 19. Håber nogen kan hjælpe mig. Jeg har skiftet fra iPhone 4’s til iphone6. Når jeg bruger den nye og vil dele billeder, kommer den ud med en old gammel email som jeg ikke kan huske passwordet til

 20. hej jeg har overtaget en iphone 5 32gb fra min søster og hun kan ikke huske koden til den appel id som hun brugte og hun kan ikke nulstille koden for hun kan ikke komme ind på den email som er tilknyttet den id så vi kan ikke nulstille den er der en mulighed for at nulstille den uden brug af appel id for det er lidt træls at jeg ikke kan slette hinnes id og nulstille den

  mvh peder

 21. hei har seriøst brug for hjælp…

  har en iphone 5c og den er lige begyndt i denne her mdr. med at spørge om min konto oplysninger. og selv om jeg så skriver den, få jeg bare et svar på at min betalingsmetode blev afvist. og skal indtaste en anden betalingsmetode..

  og har kun en betalings kort. og der er penge på… hva gør jeg i denne her situation, for har en del der skal opdateres .

 22. Min søn mente hans Iphone 4 var langsom og ville slette alt og starte op igen. Men intet af det vi har gjort virker. Han kan ikke huske det appel ide der er brugt til telefonen. Så nu står han med en Iphone 4s der er helt død. Hvad skal man gøre ved det ?? eller hvad kan man gøre??

 23. Hej min nye iPhone 6 bliver ved med at spørge om den skal gendannes med min gamle. Men den kode den skal sende vil den sende til mit gamle nr og så kan jeg jo ikke gendanne den eller noget. Hvordan kan jeg ændre det mobil nr?

 24. Min veninde er ved en fejl kommet til at få hendes ICloud konto på hendes søns IPhone. Hvordan sletter man den igen uden at den sletter hendes konto som hun jo bruger på hendes egen iphone?

 25. Hej jeg har problemer med Apple id jeg kan ikke komme ind i mit apple id. jeg har selv min konto og jeg har ikke glemt adgangskode, og jeg ved ikke hvordan skal jeg komme ind.

Leave a Reply

Your email address will not be published.