Hvordan indlæser jeg en iCloud backup?

Det er ikke svært at aktivere iCloud, men det er de færreste der ved hvordan man rent faktisk indlæser en iCloud backup.

iCloud er tilknyttet dit Apple ID, så det eneste du skal gøre for at aktivere det er at logge ind, dette gør du under Indstillinger -> iCloud, her indtaster du dit Apple ID og så er iCloud aktiveret.

For automatisk at tage en backup skal du vælge Lagring & sikkerhedsk. Dette punkt finder du under iCloud, her skal du slå funktionen iCloud-sikkerhedskopi til.

Din iPhone vil nu automatisk tage en backup af de ting som du har sat iCloud til at tage backup af, du kan evt. Vælge at lave en sikkerhedskopi med det samme ved at vælge ”Sikkerhedskopier nu” længere nede.

iCloud vil nu tage en backup når telefonen tilsluttes en strømforsyning, er låst og har forbindelse til et WiFi netværk.

Sikkerhed på din iPhone - 10 måder at gøre din telefon sikker på
Sikkerhed på din iPhone – 10 måder at gøre din telefon sikker på

Hvordan indlæser jeg så min iCloud backup?

Normalt er det ikke nødvendigt at indlæse din iCloud backup da den automatisk holder dine informationer ajour ført, men skulle du komme ud for en situation hvor du gerne vil indlæse din iCloud backup så kan du gøre det på følgende måde:

Din iPhone skal nulstilles helt, dvs. du sletter alt indhold og indstillinger på din iPhone, så den ser ud som ny, dette gør du ved at vælge Indstillinger -> Generelt -> Nulstil -> Slet alt indhold og indstillinger.

Bemærk at ved at bruge denne funktion sletter den også din musik og billeder, så det skal du altså selv have taget en backup af først, hvis det skal gemmes.

Når din iPhone er færdig med at slette alt indhold og indstillinger, vil den starte op igen, her skal du mere eller mindre bare følge vejledningen på skærmen.

Men de ting du skal bemærke er at du skal tilslutte dig et trådløst netværk, ellers kan iCloud ikke indlæse din backup, og så skal du vælge indlæs backup fra iCloud sikkerhedskopi når du bliver spurgt om dette.

Herefter vil du få mulighed for at logge ind med din iCloud konto som gerne skulle være det samme som dit Apple ID, når dette er gjort vil din iPhone få indlæst din backup.

Hvordan tjekker jeg om iCloud har taget en sikkerhedskopi?

Først og fremmest så kan du tjekke dette på telefonen ved at gå ind under Indstillinger -> iCloud -> Lagring & sikkerhedsk, nede i bunden af dette vindue vil der stå Sikkerhedskopier nu og lige under står der hvornår din iPhone sidst er sikkerhedskopieret.

For at dobbelt tjekke kan du gå ind på icloud.com, logge ind med dit Apple ID og her kan du så se om fx alle dine kontakter godt nok er der, og i så fald er den god nok.

19 thoughts on “Hvordan indlæser jeg en iCloud backup?”

 1. Hej
  Når jeg vil sikkerhedskopier skrever min telefon dette :
  Det er en iPhone 4 32 gb
  This iPhone carnot be backen up because Therese is not enough iCloud storage available you can manage your storage in settings

  Mvh Bente Krogh

  1. Hej Krogh,

   Umiddelbart kunne det tyde på at du har brugt alt din plads på iCloud, i dette tilfælde kan du tilkøbe mere plads hvis du ønsker det.
   Dette kan du gøre under Indstillinger -> iCloud -> Lagring & sikkerhedsk. -> Skift aftale om plads.

   Mvh.
   Christian

 2. Jeg ved at der findes 3 icloud sikkerhedskopier på enhver iphone. Disse sikkerhedskopier ser ud til at være på tilfældige datoer. I betragtning af at der foretages sikkerhedskopier dagligt. hvor ligger alle de andre så henne ? Kan man tilgå dem på nogen måde udfra en specifik dato ?

  Med venlig hilsen

  Tue

 3. Hej..
  Jeg kan ikke foretage sikkerhedskopiering via icloud, under “lagring og sikkerhedskopiering” melder iphone: Den seneste sikkerhedskopiering kunne ikke udføres. Sidste Sikkerhedskopi: Aldrig.
  Iphonen har været nulstillet ved mobil udbyder og der var ingen fejl på iphonen. Yderligere har jeg gendannet og anvender sidste Itunes version: Jeg er så langt henne nu, at jeg må erkende at jeg kan ikke kan anvende en funktion på min iphone 5. Kan iphoneluppen trylle med lidt “what to do”? den modløse iphone5 ejer.

  1. Hej Hans-Henrik,

   Skriver den noget om hvorfor den ikke kunne udføres?
   Prøv at tilslut din iPhone til computeren, åben iTunes og vælg din iPhone.

   Her skulle du gerne kunne vælge sikkerhedskopier automatisk, og så vælge at den skal bruge iCloud.
   Herefter trykker du på sikkerhedskopier nu.

   Prøv at se om den så vil, og hvis dette fungerer så prøv at gør det fra telefonen igen.
   Bemærk at din telefon skal være tilsluttet et WiFi netværk når du gør det og meget gerne også et strømstik.

   Hjælper det stadig ikke så prøv at slet din iCloud konto fra telefonen og hold home og sluk knappen inde i 10 sekunder og tænd den igen.
   Når den er startet op så prøv at log ind på iCloud igen og se om den så vil.

   Mvh.
   Christian

 4. Hej christian
  Jeg vil gerne vide om det er muligt forhindre mine enheder i at fjerne de mails der burde ligge i min icloud inbakke, altså hvordan indlæser jeg de mails som er modtaget tidligere.
  Og kan man ikke redigere de 5GB man har, så ikke man skal købe mere, bare fordi det som ligger der er blevet for gammelt?

  1. Hej Kim,

   Jeg er ikke helt klar over hvad du præcis mener med icloud indbakke, har du oprettet en icloud mail eller mener du bare din mail generelt?
   Prøv evt. at åbne Indstillinger -> E-post, kontakter.. på din iPhone og vælg iCloud, her skal E-Post være slået fra.
   Og herefter kan du prøve at slette din mail fra fx telefonen igen og oprettet den på ny, dette gør du ved alle dine enheder så skulle du gerne få alle mails på alle enheder.

   Den eneste måde du kan betemme hvad de 5GB skal bruges på er ved at vælge Indstillinger -> iCloud -> lagring & sikkerhedsk. -> Lagringsplads -> Vælg din enhed -> Vælg hvilke ting der skal sikkerhedskopieres, og slet evt. din sikkerhedskopi og lav en ny med de nye indstillinger.

   Mvh.
   Christian

 5. Har mac OSX 10.8.3 og iphone 4 S 16 gb og kan ikke få icloud til af virke

  Kan det være på grund af at tilslutning til internettet er Oister mobilt bredbånd?? og ikke wifi

  hvad kan jeg gøre tak for evt. hjælp Mie

 6. i dag har jeg sikkerhedskopieret min iphone 4. Bagefter ser det første skærmbillede anderledes ud. For lidt siden fandt jeg ud af, at mit ur havde lagt sig i et hjælpeprogram sammen med en anden app. Jeg trykkede på uret og ‘smed det ud’ af hjælpeprogrammet og nu er det helt væk. Hvordan får jeg mit ur igen? Det kan jeg ikke undvære.

  1. undskyld, fandt uret på den allersidste side helt alene, Der blev jeg godt nok svedt. Undskyld ulejligheden,

 7. Hej

  Min søn har slettet sin mappe med spil fra min iphone 5. Hvor finder jeg den mappe og gendanner den – uden at der sker noget med resten af indholdet på telefonen?
  Jeg kan ikke finde ud af at logge på icloud, så jeg evt. kan se der.

  Håber I kan hjælpe?

 8. Hejsa,
  Jeg har en iPhone 4’s og har lige fået (igår) en iPad air. Det er min første iPad og nu vil jeg gerne have kontakter, beskeder, kalender osv over på ipad’en. Derfor går jeg ind via iCloud og synkroniserer – men jeg får intet over på ipad’en? Desuden efter jeg tilsluttede iCloud får jeg nu kun SMS beskeder på ipad’en og ikke på min iPhone??
  Hvad gør jeg forkert? Håber du kan hjælpe mig.
  Mvh Ulla

 9. hvad sker der når jeg sletter min icloudkonto på min iphone? Jeg kan nemlig ikke få det til at virke.
  På min ipad virker det godt nok.
  Hilsen Brita

 10. Hej. Jeg har igår taget opdateringen til min iphone 4 ( 7.1 ), og efterfølgende er alle spil, en del tlf.numre og billeder blevet slettet. Jeg har hele tiden haft icloud slået til, så burde de forsvundne spil, tlf.numre osv, ikke være tilgængelige et eller andet sted? Hilsen Carina

 11. Jeg har lige fået en iPhone 5C og prøver nu at gendanne fra min Icloud. Men jeg bliver ved med at få en fejlmeddelelse der siger: Kan ikke logge ind. Der opstod et problem med forbindelsen til serveren. Hvad skal jeg dog gøre anderledes? Mvh Line

 12. kan det passe at det tager 69 timer og lave en sikkerhedskopi til icloud. Har ik brugt icloud før men vil bruge det inden jeg skal overfører det til min iphone 6. Har ingen pc til og overfører via itunes

 13. Hej da jeg idag har fået ny iPhone 5 ville jeg bruge min gammel appel ID så jeg kunne få alle mine andre ting fra den gammel iPhone med over på den nye. Men da jeg åbner den mangler jeg alle mine billeder. Hvordan kan jeg få alle min billeder fra den gammel iPhone frem på den nye.?
  Mvh mia

Leave a Reply

Your email address will not be published.