billig iPhone ved at sammenligne disse 3 faktorer

Det kan være lidt af en jungle af søge efter en billig iPhone 5. De danske mobilselskaber hævder alle sammen, at netop de har den billigste iPhone med abonnement. Men hvem har egentlig ret og hvad skal man se efter? Hér får du 3 faktorer som du kan bruge til sammenligning af priserne.

Hvad gør du, når du er på udkig efter en ny iPhone 5 til en god pris? Kigger rundt på nettet naturligvis og skriver søgeord som ’billig iPhone 5’, ’billigste iPhone 5’ osv. Når du gør det, får du højest sandsynlig en masse resultater fra diverse danske mobilselskaber, som mener at deres tilbud er det bedste netop nu.

Problemet er bare, at der er rigtig mange mobiludbydere og dermed priser at forholde sig til og sammenligne. Det gør det ret svært at gennemskue, hvad du skal lægge vægt på, når du skal afgøre, hvem du vil købe din nye mobil af.

3 prisfaktorer når man skal vælge ny mobil

Der kan være flere ting, som har betydning for, hvad der er en billig pris for netop dig. Derfor har vi udvalgt de 3 faktorer, som typisk spiller ind, når man ser efter, hvad der er en billig iPhone 5:

1. SAMLET MINDSTEPRIS
Mindsteprisen er den pris du har betalt, når din samlede afbetalings- og bindingsperiode er færdig. Den pris dækker altså over:

Mobilens pris: gælder både hvis du vælger at betale din iPhone 5 med det samme, eller overdrager over 6, 12 eller 24 måneder. Der er stort set ingen mobiludbydere, der tager renter for afbetaling af mobilen, men hold alligevel øje med om det er tilfældet. Husk også at det spiller ind hvilken iPhone 5-model du vælger: 16, 32 eller 64 GB.

Mobilabonnementet i bindingsperioden: inkl. tale, data, SMS/MMS

Eventuelle gebyrer og oprettelse: der kan være et månedligt administrations/-regningsgebyr, fragt hvis du køber online og et oprettelsesgebyr

Når alle disse individuelle beløb er lagt sammen har du altså den samlede mindstepris i den periode du nu engang er bundet.

De danske mobilselskaber må maksimalt binde dig til et abonnement i 6 måneder, men i dag er det almindeligt at vælge en længere afdragsperiode på selve mobilen (fordi en iPhone i sig selv er ret dyr).

Derfor kan det godt være du kun er bundet til abonnementet i 6 måneder, men endnu mangler 6 eller 12 måneder før end du har betalt mobilen helt ud. Under alle omstændigheder skal du gøre op med dig selv om det mindsteprisen, der er afgørende for, hvad du anser for en billig iPhone 5.

2. MÅNEDLIG AFBETALING
Den månedlige betaling i denne sammenhæng dækker over, hvor lang tid du ønsker at afbetale din mobil. Nogle foretrækker at lægge pengene for en iPhone 5 med det samme og efterfølgende kun være bundet til selve mobilabonnementet i 6 måneder. Det er dog de færreste, som lige har 4-6000 kr. til dét formål.

Derfor skal du gøre op med dig selv, hvad du har råd til at afbetale om måneden. Jo kortere tid der er tale om, jo højere er det månedlige afdrag. De fleste mobilselskaber tilbyder 6, 12 eller 24 måneders afbetaling – enkelte også 18 måneder. Hvis du vælger 24 måneders afbetaling skal du typisk lægge 2-300 kr. om måneden.

Det kan også være med i dine overvejelser, hvor længe du forestiller dig at beholde din nye iPhone. Hvis du er typen der kan lide at skifte mobil ofte, skal du nok ikke vælge 24 måneder.

3. HVAD SKAL DIT ABONNEMENT INDEHOLDE?
Dine månedlige udgifter dækker selvfølgelig også over, hvilket abonnement du foretrækker, som igen afhænger af dit sædvanlige forbrug.

Hér er det typisk taletid og dataforbrug, som er de afgørende faktorer. Hvis du er i tvivl om, hvor meget du taler, så kan du let tage et kig på dine seneste mobilregninger eller gå via dit nuværende mobilselskabs online selvbetjening, som oftest indeholder forbrugsoversigt.

Er du i tvivl om, hvor meget data du bruger?
Så læs også: Sådan ser du hvor meget dataforbrug din iPhone bruger.

Når du har fundet ud af, hvilken type abonnement, der passer til dig, kan du nemmere sammenligne priserne på iPhone 5.

Samlet vurdering

I sidste ende er den bedste måde at finde en billig iPhone 5 at sammenholde og vægte de 3 ovenstående faktorer. Når du ved hvad der betyder mest for dig: er det en lav månedlig betaling, kort bindingsperiode, større iPhone-model osv., så kan du bedre finde den bedste pris.

Fristet af at købe en ny iPhone 5 med det samme? Du kan se de forskellige priser her iPhone 6 og iPhone 6 plus.

Se den ny iPhone 11 på Pricerunner - Gå til butik og se tilbuddene

Gratis forløb: Lær at få en passiv indkomst ved at kopier en professionel investor

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.