Fordele og ulemper ved at vælge iPhone afbetaling

Er du i tvivl om du skal købe din nye iPhone på afbetaling, så tag et kig på vores guide til iPhone-afbetaling og lær fordelene og ulemperne at kende.

Står du overfor at skulle ud og købe den nye iPhone 5, så er du nok allerede klar over, at den ikke er helt billig. Den billigste model: iPhone 5 med 16 GB data koster uden abonnement fra ca. 4500 til 5400 kr. afhængig af teleselskab.

Det er ikke alle der har mulighed – og lyst – til at lægge et sådant beløb på én gang. Derfor reklamerer stort set alle mobilselskaberne med iPhone-afbetaling. Vælger du dén løsning betyder det, at du kan sprede iPhone prisen ud over et vist antal måneder. Du får typisk valget mellem 6, 12 eller 24 måneder – nogle gange også 18 måneder.

Det kan være en klar økonomisk fordel, men er der også ulemper forbundet med iPhone-afbetaling? Få svaret længere nede.

[small-pricechart]

Fordele ved at købe iPhone på afbetaling

Som ovenstående eksempel viser er det noget af en høj pris man skal lægge, hvis man skal betale hele iPhone-prisen på én gang – og det er bare den billigste model på 16 GB. Den tilsvarende pris for henholdsvis 32 GB-modellen ligger mellem 5500-6200 kr. og for den største model er det typisk mellem 6100-6900 kr. hos de største danske mobilselskaber.

Få overblikket inden du bestiller din iPhone 5 og se alle afbetalingsmuligheder med vores iPhone 5 prisoversigt. Den opdateres flere gange om ugen og har derfor altid de aktuelle priser.

Bestem dine månedlige udgifter

Derfor er det rart, at man har muligheden for at købe sin iPhone på afbetaling. Det betyder, at dine udgifter her og nu bliver væsentligt reduceret. Hos visse selskaber skal du ikke lægge mere end 1 kr. idet du bestiller mobilen online.

Inden du bestiller din nye iPhone skal du tage højde for, hvor meget du ønsker at lægge om måneden. Hvis du vælger afbetaling over kun 6 måneder kommer din månedlige afbetaling til at ligge på omkring 1000 kr. – plus/minus et par hundrede kroner afhængig af selskab. Husk dertil altid at lægge dit mobilabonnement og eventuelle gebyrer.

Se også: Find en billig iPhone 5 ved at sammenligne disse 3 faktorer

Synes du i omegnen af 1000 kr. er for meget af lægge hver måned, så kan du vælge 12 måneders afbetaling. På den måde skal du typisk lægge 5-700 kr. For 24 måneder er vi nede i et prisleje på omkring 2-400 kr.

Ingen renter

Der er stort set ikke nogle selskaber som kræver renter for afbetalingen. Derfor har det ingen betydning for prisen, hvis du vælger afbetaling af din iPhone – lige meget hvor lang tid du vælger. Vi har dog set det forekomme enkelte gange, at et teleselskab har indført renter, men de er hurtigt forsvundet igen, så et godt råd er at hold øje, men det bør der altså ikke være.

Ulemper ved iPhone-afbetaling

Dén eneste åbenlyse ulempe ved at købe sin iPhone på afbetaling er i vores optik, at du på dén måde er bundet til at lægge et månedligt beløb i længere tid, fremfor at klare hele købet på én gang. Og dermed er du afhængig af et mobilselskab i længere tid, end hvis du havde betalt hele mobilprisen kontant.

Det kommer an på, hvilken type du er og naturligvis om det passer dig at lægge hele mobilens pris på én gang. Hvis du samtidig kan lide at være opdateret på den seneste iPhone-model kan det også være rart at vide, at du har betalt din mobil og derfor hurtigt kan skifte uden at være bundet af afbetalingen på den gamle model.

Ellers finder du altid de seneste priser på iPhone på iPhoneLuppen.dk. Køb allerede din iPhone 5 i dag ved at sammenligne priserne hér.

Har du spørgsmål til køb af iPhone på afbetaling, så er du velkommen til at stille dem herunder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.