Sådan gør du: Hard reset og DFU Mode

Er din iPhone gået helt i baglås, opfører den sig underligt eller andet, så findes der nogle små tricks du kan prøve.

Du har sikkert prøvet at tænde og slukke din iPhone, men hvis ikke det løser problemet er der stadig et par andre ting du kan prøve.

I denne guide vil vi fortælle hvordan du laver en hard reset og hvordan du starter din iPhone op i DFU mode.

Hard reset

For at lave en hard reset skal du holde tænd og hjem knappen inden i ca. 10 sekunder til den slukker, denne løsning kan ofte bruges hvis din iPhone er frosset helt.

DFU Mode

Har du derimod problemer med at gendanne din iPhone kan det nogle gange hjælpe at sætte den i DFU mode. Det skader ikke softwaren på din iPhone at sætte den i DFU mode, og du kan hurtigt komme ud af denne tilstand igen ved at lave en hard reset.

For at sætte din iPhone i DFU mode skal du gøre følgende:

1. Tilslut din iPhone til computeren og start iTunes.

2. Sluk for din iPhone ved at holde tænd knappen inde og slide den røde brik til siden.

3. Nu er din enhed slukket, tryk og hold tænd inde i 3 sekunder.

4. Uden at slippe tænd knappen så hold hjem knappen inde, begge knapper holdes nu inde i 10 sekunder.

5. Slip tænd knappen men hold hjem knappen inde i 10 sekunder mere.

6. Din iPhone skulle nu gerne gå i DFU mode omkring efter ca. 7, 8 sekunder og en besked vil nu vises i iTunes, hvor der står at iTunes har fundet en iPhone som er til gendannelse.

Din iPhone skule nu gerne have en helt blank skærm, så ingen grund til panik, dette er meningen. Samme metode gælder altså for andre iOS enheder som fx alle iPhones, iPod Touch og iPad.

58 thoughts on “Sådan gør du: Hard reset og DFU Mode”

  1. Hej Sofie,

   Har du gendannet den via DFU mode og fungerede det fint med gendannelsen via iTunes?

   Prøv at hold home og sluk knappen inde i 10 sekunder og tænd den igen.

   Mvh.
   Christian

   1. hej jeg har købt en brugt iphone 5 men efter jeg har gendannet den kan jeg ikke komme ind på den mere da jeg ikke har den tidligere ejers appel id eller kode og jeg kan ikke få fat på den tidligere ejer men jeg har kvittering på den med imei nr er der nogle muligheder for jeg kan få den åbnet igen

    1. Hej Martin

     Ja, du skal ringe til Apple support, eller rettere, få dem til at ringe til dig, De kan åbne den hvis du (efter indgået aftale) scanner kvitteringen, og sender den til dem.

     Mvh Kasper

  1. Hej Lise,

   Hvad sker der hvis du holder home og sluk knappen inde i 10 sekunder og tænder den igen?
   Får du æblet frem på skærmen eller tænder den slet ikke?

   Sker der noget hvis du tilslutter den til computeren? registrer din computer at den er tilsluttet?
   Eller er den bare helt død?

   Har du prøvet at sætte den til opladeren natten over?

   Mvh.
   Christian

 1. Min kæreste fik en iPhone 4’S af sin ekskæreste for ca. 6 – 7 måneder siden. Nu har han meldt den stjålet, og den er blevet IMEI låst, så hvad gør man lige her?

  På forhånd tak..

  Mvh.

  Farida og Kjeld

 2. Jeg har en 4S, som jeg ikke kan få lov og gendanne i Itunes… Fejlkode 21. Jeg har prøvet i DFU mode også. Det virker som om den ikke Vil/må kommunikere med Aplle server. Den går istå, når den kommunikere med serveren. Nogen der kan hjælpe mig med dette ??

  1. Hej Brian,

   Kan det passe, at du har jailbreaket din iPhone? Det har højst sandsynligt ændret din baseband, så du ikke længere kan tale med Apple serveren og derfor har svært ved at gendanne.

   Jeg fandt dette svar på engelsk, som flere skrev hjalp dem:

   Once you get the iPad BB the only way you can restore/update/upgrade is using a custom IPSW created by pwnage tool, if you on a mac, go ahead download and create your custom IPSW and restore using that one. If you are on WIN, them you need to find someone you trust to make it for you.

   Once you got your custom IPSW, make sure you are on DFU mode, and restore using itunes, if your custom IPWS is a 4.1 IPSW you need your 4.1 SHSHs save, so check if you have them, if you don’t you need to create a 4.2.1 custom IPSW. (base on error 21 and 1600 my guess is that you are trying to restore a 4.1 IPSW and your host file is pointing to Apple, it need to point to Cydia server, or you need a custom 4.2.1 IPSW and let Apple authenticate that)

   Sig endelig til, hvis det hjalp!

   Mvh. Andreas

 3. Tak for dit svar – det har jeg nemlig prøvet og den sagde også gendan – men da jeg havde siddet med det i går i flere timer opgav jeg……så Frederikke har nu fået en “tom” mobil tilbage og er rigtig ked af det ;(
  Jeg kan ikke finde den backup nogle steder så tænker jeg har 0-stillet hele mobilen? Hverken hendes kontakter av..av.. eller bill,spil,apps ja det hele er væk ØV..ØV – ville jo bare hjælpe.
  Måske ved nogen hvordan man gendanner?
  På forhånd tak,
  Linette Simon

 4. Ved denne metode af gendannelse slettes så alt data, som billeder, noter, kalender m.m. på iPhone?

  1. Ja, alt hvad der ikke ligger i backup på din iPhone bliver slettet. Hvis du laver en backup (også kaldet sikkerhedskopi) inden du gendanner vil du dog ikke miste noget.

   1. Men jeg kan ikke lave en sikkerhedskopi, da iPhone så skal være låst op og jeg kan ikke min låsekode :/
    Har du en idé til hvad jeg så kan gøre?

 5. Jeg har lig et spørgsmål ang, min iphone 4s. Den indstillede sig selv til det der DFU mode og den ville ikke gå ud af det igen. Jeg har prøvet at tænde og slukke, men intet hjælper. Vil helst ikke gendanne den da jeg har rigtigt mange ting på den, og jeg kan heller ikke lave en backup, åbenbart, den vil ihvertfald ikke.. Nogle der ved hvad man så skal gøre? 🙂

 6. Jeg har et lille spørgsmål.

  Hvis jeg oplever, efter jeg har gjordt alt dette. At den hopper op og siger fejl -1?

 7. Jeg har samme spørgsmål som Mikkel – 09.07.13
  Efter en vandskade, ca 20 sek i vand, fungerede telefon delen og telefonen spillede kun lyd igennem dock eller via airplay, men alt andet virkede fint.

  Jeg ville slette alt og resette til fabriksindstillinger og her opstår problemet idet, itunes under gendannelsen popper op med besked om fejl -1.
  Hvad er fejl -1 ?

 8. har opdateret min iphone og lige siden er der problemer med batteriet – den skal oplades igen efter ca. 6 timer oven på en 100% opladning – øv for opdatering det skulle jeg aldrig have gjort – er der nogen som kender til problemet og hvad kan jeg gøre?

 9. Har prøvet at gendanne min IPhone, men den kommer med en ukendt fejl (3194). Er der nogen der ved hvad man kan gøre ?

 10. kan ikke huske koden til iphone så kan ikke gendanne
  men det er der vel inge fucking mennesker der har prøvet før sååå jeg har sjovt nok svært med at få hjælp fordi alle er sådan nogle spassere som ikke kan fattte livet

  læg dig ned og dø ingen vil savne dig!!!!!!

 11. Hej har lavet det virkede perfekt, alt blev slettet. Kan dog huske første appel ide, som man skal bruge 🙂

 12. Har sat en 4’er i DFU mode. Og hentet den sidste ny Ios via itunes. Trykket på ‘Gendan iPhone’… Men nu står den blot og ‘forbereder’ en gendannelse…
  Og det har den gjort… l æ n g e …. alt for længe…

 13. Hej
  Jeg har et problem med min Iphone 4s.
  Har haft den liggende i en lomme, da jeg tager den op, lyser lampen ved siden, af kamera & jeg kan på ingen måde, slukke den igen.
  Jeg har ført den tilbage til, fabriks standard, men det hjalp ikke.
  Jeg har også ladet den køre tom for strøm, men så snart, jeg lader på den, tænder lampen igen.
  Er der en der kan hjælpe med en løsning.

  Thomas Friis

 14. Hvorfor kan min iPhone ikk få forbindelse til iTunes på min pc?? Efter at have opdateret til
  Skriver at iTunes ikk kan læse dataklasseoplysningerne fra synkroniseringstjenster
  Og bliver ved med at komme med en fejlrapport fra appelmobiledevicehelper.exe.

 15. Jeg har et problem i forhold til gendannelse fra Icloud og Itunes for den sags skyld. Når jeg vil gendanne beder den om koden til mit gamle appelid som ikke eksistere mere – og den kan jeg selvfølgelig ikke da det er over 2 år siden jeg lukkede det appelid ned.
  Hvis jeg laver en har reset i DFU mode, vil det så slette de “spøgelser” som min telefon lader til at gemme, eller er det lige fedt?

 16. Hej! Min iPhone 4 kan intet andet end at vise at den skal kobles til iTunes. Jeg kan ikke komme ind i noget som helst andet, og det hjælper ikke at holde de to knapper inde samtidig. Når jeg kobler den til iTunes, kan jeg hører der er forbindelse, via den lyd der kommer, men iTunes kan ikke finde iphonen. Hvad gør jeg?

 17. Min iohone 5 gik pludselig doed . Jeg er paa ferie og toer Ikke lave den her. Men den vil Ikke taendes. Den taendes og slukker sig af sig selv?? Kan jeg goere noget?

 18. Hej. jeg har haft lånt min iphone til min papsøster og har nu fået den tilbage og skal selv bruge den. hun har ikke slettet nogle af sine ting på den og heller ikke adgangskoden.
  er der er måde jeg kan gendanne den på, eller på anden måde komme ind på den. hun gider ikke sende adgangskoden da hun mener man godt kan gendanne den alligevel.
  når jeg sætter den til min egen computer, siger den jeg ikke kan gøre noget uden adgangskoden fra telefonen.
  håber der nogen der kan hjælpe mig, nu hvor min familie ikke gider..

 19. Hej.
  Jeg har lige skiftet min kærestes email på hendes apple id, fra gammel ofir.dk til gmail.com.
  Iden sammenhæng glemte jeg at slukke for ”find min iphone” og nu kan jeg ikke logge af den gamle icloud konto på mobilen som køre under ofir.dk.
  ofir.dk er så i mellemtiden blevet overtaget af godmail.dk, så kan ikke engang oprette hendes gamle mail igen med ofir domænet, så er pænt stuck her :(….
  Kan man bruge hard reset til at få ændret appel id på telefonen fra ofir.dk til gmail.com???
  På forhånd tak.

 20. Jeg har glemt koden, hvordan får jeg den tilbage, vil gerne have mine billeder, hjælp mig med at få min telefons kode tilbage, i morgen gad koden godt men nu gider den ikke,

 21. Hej jeg har e iphone 4 den kan ikke tænde uden den er i opladeren med når den kommer i opladeren står den på æblet i flere timer

 22. hej

  min mobil står som om den er ved at opdatere. da jeg prøvede at slette den i går aftes, og den har ikke rykket sig endnu vil gere have lidt hjælp

 23. Hej

  Jeg har fået købt mig en iPhone 6
  Hvor jeg finder ud af efter en måneders tid
  At det er en stålet telefon er det muligt at
  Man kan få den åbnet til brug igen

  PS telefon var helt ny og virket i en måneds tid
  Før den blev lukket så den er opratte i mit
  Apple nummer

 24. Hej, Jeg har en iphone 5s.

  Min hjem knap virker ikke og har aldrig gjort det.

  Mit problem er at jeg efter en softwareopdatering ikke kan tænde min iphone. Der står den skal gendannes, da dette er gjort kan jeg stadig ikke tænde den!? Der står igen den skal gendannes. Har efterhånden gjort det et par gange..

 25. hejsa jeg har en iphone jeg har overtaget fra en anden af og den tidlige ejer har låst den med sigt appel id og jeg kan ikke få fat i hende og har ikke fået nogen parpir på den er der en måde og få den op på igen vis jeg ikke kender hendes bruger navn eller andet når den er låst til hendes appel id

 26. Hej! Jeg har været så uheldig at tabe min iPhone 4s, hvor mit touch så ikke virker længere. dette gør at jeg ikke kan låse den op, og derved ikke synkronisere billeder m.m. kan man fjerne koden fra den via computeren, uden at skulle genstarte den? eller åbne den på en eller anden måde??

 27. hej min iphone 4s er gået i sort og vil ikke tænde og har prøvet alt det der med at man skal holde de der knapper inde osv. men det duede dsv ikke og den vil heller ikke blive sættet dfu mode og vil heller ikke blive set i itunes

 28. Hej. Jeg havde tidligere en IPhone 4s, men skiftede over til en iphone 5.
  Nu vil jeg så godt sælge min IPhone 4s, men jeg kan ikke huske min adgangskode ind til selve mobilen.
  Hvad skal jeg gøre, og er det mulighed for at få den nulstillet helt?

  Tak på forhånd 🙂

 29. Hej
  Har en iPhone 4S den skriver hele tiden søger og snakket så med apple som siger at jeg skal gendanne den men nu er skærmen bare helt sort og man kan ikke gendanne den, den kommer med fejl 21′ 18 ‘ og 1 og skriver enheden ikke findes. Nogen som kan hjælpe?

 30. hej har problem med iphone 5. Der stå at iphone er slået fra skal oprete forbinelse til iTunes men kan ikke oprete forbindelse med iphone siger at den er løst med adgangs kode og jeg kan ikke taste adgangs kode kun ringe til nødopkald hvad skal jeg gøre…

 31. hej jeg har købt en brugt iphone 5 men efter jeg har gendannet den via DFU mode. kan jeg ikke komme ind på den mere da jeg ikke har den tidligere ejers appel id eller kode og jeg kan ikke få fat på den tidligere ejer men jeg har kvittering på den med imei nr er der nogle muligheder for jeg kan få den åbnet igen

 32. Heej har en 5s der er låst med appel id.. har ikke noget kvit så derfor hjælper appel ike… Tidlige ejer er min afdøde far.. så kan ikke få den låst op

  På forhånd taak…

 33. Har forsøgt med gendannelse af softw men kan stadig ikke komme ind på min icloud konto og genstart telefonen.
  Har forsøgt med nyt password, på mine andre telefoner virker kontoen??

 34. Hej jeg har forsøgt at gendanne min iPad med din metode. Den går i gang men stopper hver gang ved gendanner firmware.
  Grundet til forsøget skyldes iPad lukkede ned pga. manglende strøm uden at ville lade igen når den blev sat i lader.
  Lige før den lukkede ned gav den første besked om dens lagerkapacitet var tæt på fyldt op. Jeg tænker der ikke er plads til at gendanne/opdatere. Jeg håber du kan hjælpe. På forhånd tusind tak.
  Vh Mette

 35. Hej min bror har en iPhone 4s, som er blevet slettet, fået ny skærm og batteri.

  Han Ville bruge den igen efter at han har fået den tilbage igen.
  Men det eneste at den gør når han tænder den, er at den viser Apple, og så snakker den næsten alle sprog, lige fra engelsk til kinesisk. Det er det eneste den gør, kan ikke starte den op.

  Han havde en skærm kode på den inden den blev slettet, nogle siger at dette kan skyldes fejlen. Men ved det ikke, er ikke den helt store iPhone person, bruger selv samsung.

 36. Hej. Jeg har købt en brugt iPhone 5s billigt på grund af smadret skærm og en home knap der ikke virker, jeg har selvfølgelig ik tænkt på at få en kvitering da den var i den stand. Nu har jeg prøvet at tænde den og så ber den om adgangs kode.. Den kan jeg ikke få fat i :-/
  Hvad skal jeg gøre for at kunde bruge den.?? Er frustreret for nu har jeg slet ingen telefon

 37. hej, efter jeg har gjordt overstående på min iphone 5s, kommer itunes frem med en besked hvor følgende står “iTunes har fundet en iphone som er til gendannelse. du skal gendanne denne iphone, før du kan bruge den med iTunes”, ved ikke hvad jeg skal gøre i denne situration.

 38. Hej
  Min hjem knappe virker ikke på min tlf, derfor har jeg haft den der touch knappe til, den ene dag kom jeg til at trykke tre gange på hjem knappen og der dukkede noget op med knapbetjening, jeg var selvfølgelig så dum og trykke på den. Og nu kan jeg ikke åbne min tlf, og man skal trykke tre gange på hjem knappen for at fjerne knapbetjening. Hvordan kan jeg nulstille min iphone 5, uden at kunne åbne min tlf? 😁

 39. Fedt med en “Rigtig” support side … i modsætning til Apple’s version…
  Når Apple låser deres “Reset” på om “FindMyIphone” er slået til eller fra, Og man ikke har mulighed for den fra, fordi Apple har låst det til ens Apple-Id… som Apple serveren ikke længere vil acceptere…….
  Så var oplysningen om DFU mode, en rigtig…… “Pyyyh…….. endelig nogen der kunne hjælpe mede en ægte Hard Reset” oplevelse.
  TAAAK 🙂

 40. Hej Christian jeg gjorde det samme, men kan ikke fjerne aktiverings låsen da min kærestes telefon og hun har købt den anden ejer,
  der er oprette Potili sag men kan ikke komme videre med telefonen pga b●●●●●@hotmail.com aktiveringslås siger skærmen:(

 41. har købt en iphone 6 af min veninde. hun havde slettet alt i den og gjort til standard.
  den bad nu om en adgangskode hvilket hun ikke havde brugt da hun havde den. og vi prøvede forgæves(6 forsøg) indtil den skrev opret forbindelse til itunes. via itunes har jeg nu forsøgt at gendanne tlf osv. men den kan ikke åbne tlf da den skriver den vil have en kode??? og koden ved vi ikke hvad er og kan ikke taste nogen kode når tlf kun skriver opret via itunes.. hjælp!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.