Gode råd til dit valg mellem en original og uoriginal iPhone-oplader

Udvalget af tilbehør til iPhones er enormt og det gælder både det originale og uoriginale tilbehør. I denne artikel har vi set nærmere på markedet for iPhone-opladere. Vi guider dig til 3 bud på køb af en uoriginal oplader og 1 original.

Orginal eller uoriginal iPhone-Oplader?

Er du i tvivl om hvilken oplader du skal købe til din iPhone, så har vi her en blanding af både orginale og uorginale iPhoneladere til din nye iPhone.

1. Uoriginal iPhone lader med 2 indgange + et Apple lightning kabel

Denne smarte lader giver dig mulig for at lade 2 enheder op på samme tid, vær dog opmærksom på at der kun medfølger et kabel.

Apple lader - 2 indgange

Prisen for denne lader med kabel er 149 kr. hos Capida.dk

Se produktet

2. Billig uoriginal lader med 1 indgang

En helt standard lader i sort – vær opmærksom på at der ikke medfølger noget kabel.

Sort apple lader

Prisen for denne lader er 99 kr.

Se produktet

3. Original Apple lader

Dette er den originale lader som Apple selv har produceret, husk at købe kabel da det ikke følger med laderen.

Original iPhone lader

Prisen for denne originale lader er 229 kr.

Se produktet

4. Uoriginal letvægts lader med 2 indgange

Denne uoriginale letsvægts lader fra Pyro fås i sort og hvid. Der medfølger heller ikke kabel til denne lader.

Letvægts lader

Prisen på denne lader er 169 kr.

Se produktet

Har du spørgsmål til laderne så skriv endelig en kommentar herunder.

En iPhone er på mange måder en lækker, veldesignet og yderst brugervenlig lille genstand, som vi er flere der værdsætter meget højt. Desværre er smartphones (det gælder også Android og Windows Phone-mobiler) ikke ligefrem kendt for deres fænomenale evner til at holde batteri i flere døgn.

Faktisk kræver de fleste iPhones gerne en opladning om dagen. Nogle gange kan man lade halvandet døgn gå mellem hver opladning, men der skal helst være en iPhone-oplader i nærheden, hvis nu du skal bruge mobilen til noget der kræver mere strøm.

Derfor er det meget nærliggende at erhverve sig mere end én iPhone-oplader. Rigtig mange mennesker sørger faktisk for at have adskillige opladere i hjemmet, så der kan være én flere steder i huset. Derudover kan det også være du vil have én fast liggende på dit kontor, eller ganske enkelt have én med i tasken, så du er sikret mod at løbe tør for strøm.

Skal du vælge en original eller uoriginal iPhone-oplader?

Det kan dog hurtigt løbe op, hvis du skal have 3-4 udgaver af en iPhone-oplader. Derfor har vi set nærmere på markedet som helhed. Det vil sige både de originale og uoriginale opladere.

De originale opladere sælges gennem flere kilder, herunder selvfølgelig Apples egen hjemmeside Apple.com. De er certificeret af Apple selv og du kan være sikker på, at de fungerer med din iPhone. Som med så mange andre produkter,  hvor der også produceres uoriginalt tilbehør i stor stil, er de originale accessories til iPhone noget dyrere end kopiprodukterne.

Den højere pris er samtidig grunden til, at mange vælger at vende sig mod de mange butikker, der sælger de uorginale iPhone-opladere.

De er altså fremfor alt billigere. Du kan måske spørge om du kan være sikker på, at de virker lige så godt som en iPhone-oplader købt via fx Apples hjemmeside? Der er selvfølgelig altid en risiko, hvis du går mod det uoriginale. De opladere vi viser hér på siden fungerer dog uden problemer. De ligger heller ikke i den allerbilligste kopi-ende. Går du mod de større, danske iPhone-tilbehørssider kan du generelt være nogenlunde sikker på at få ordentlige produkter.

En sund portion skepsis overfor tilbud der er lidt for gode er altid godt at have med. Siden wupti.dk  har vi selv fine erfaringer med, hvorfor vi ofte anbefaler tilbehør fra dem.

Men nok om originale versus uoriginale iPhone-opladere. Herunder præsenterer vi 4 gode bud indenfor begge kategorier, så du selv kan foretage dit valg.

14 thoughts on “Gode råd til dit valg mellem en original og uoriginal iPhone-oplader”

 1. De uoriginale opladere til iphone 5 kan slet ikke følge med den originale. Der er enorm forskel på, hvor hurtigt ens telefon er opladet.

  Men begge dele fungerer som du nævner 🙂

  1. vi har ik andet end problemer med de originale oplader til iphone 5 .. har været uheldig hver gang 🙁 at kabelen skal ligge på en bestemt måde før den virker 🙁

 2. Ja jeg vil også personligt anbefale at man køber sin iPhone oplader, som uoriginal. De virker ligeså godt, og derudover kan man få dem langt billigere end de originale. For ikke at tale om den seneste “skandale”, hvor Apple har kaldt rigtig mange opladere tilbage, på grund af fejl på dem.

 3. Jeg har nu måttet kassere 3 stk. Ladekabler til min iphone 5s. Iphone kan åbenbart læse at kablet er uoriginalt. Jeg har købt dem forskellige steder på nettet sort til bil, blåt til båd og lang hvid til køjen. Jeg har jo ikke købt dem som uoriginale, så fandens ærgerligt.
  Mvh pensionisten

 4. Har fået ombyttet 2 stk kabler til iphone 5, lånt et uoriginalt og det virker ikke, så tør ikke købe uoriginalt gider ikke sidde med noget der ikke virker 🙁

 5. Jeg har lige købt uoriginale kabler og ladere. 2 af laderne er eksploderet og så lader de meget langsomt. Forhandleren tror ikke på mig, og jeg er vældig træt af det. Han vil ikke tro at de oplader langsomt, og påstår at de ikke kan eksplodere. Jeg så selv lysglimtet og nu lader den ikke. Hvad skal jeg gøre? Forhandleren beder mig sende dem retur, men jeg stoler ikke på dem.

  1. Hej Eva.
   Det lyder godt nok irreterende.
   Jeg har dog heller aldrig hørt om at en oplader som lader langsomt.
   En ting som du kan tjekke er om du har mange apps åbne, da dette kan sluge en del strøm og altså påvirke hvor meget hvor hurtig din Iphone bliver fuldt opladt.
   I forhold til forhandleren så tror jeg ikke du skal være nervøs for at de snyder dig.

 6. Jeg har en uoriginal lader, og den har virket fint indtil jeg prøvede at sætte den i min iphone 5 i dag. Den siger “dette kabel eller tilbehør er ikke godkendt og virker muligvis ikke med denne iphone”. Det er meget irriterende, da laderen HAR virket før, og nu ikke længere virker. Jeg ved det er laderen, den er galt med, for så sent som i morges ladede jeg den op med en anden (original) oplader.
  Jeg har læst et sted, at den nye opdatering gør, at uoriginale produkter ikke kan bruges med apples produkter, kan det virkelig være rigtigt? Så er jeg nødt til at gå ud og købe en oplader til 250 kr?!

 7. har måle uorginale kabler på min ipad og det oplader langsomt og de billige kabler knækker i lodningene inde i stikket der for kortslutter de opladeren og ødelægger den

 8. stikket i de billige kabler har det med at knække ved lodningen så kan den kortslukke opladeren så ikke køb billige kabler

 9. Jeg har købt MFI kabler hos MonkeyMobil.dk som er vanvittig gode. Der er en form for nylon belægning på som gør at kablet næsten er umuligt at ødelægge af. Derudover så er kablet længere end det originale, samt at kvaliteten i mine øjne, er langt bedre end det originale Apple kabel fordi det er MFI og byggekvaliteten er ekstrem høj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.