Top 10 iPad mini covers i 2013

Har du overvejet at anskaffe dig et lækkert og beskyttende cover til din iPad mini? Vi har tjekket markedet og fundet de 10 bedste covers netop nu. Måske du kan finde dit næste cover på listen.

Det er vist de færreste der først har lagt flere tusinde kroner til en iPad, der ikke kan se fordelen i at beskytte det lidt mere sarte ydre mod eventuelle ridser, snavs eller i værste fald: en smadret skærm.

Læs også: Sådan får du en billig iPhone-skærmreparation.

Da jeg lige havde anskaffet mig en iPad mini, rendte jeg et stykke tid rundt med den lille lette tablet i en hjemmegjort, sammensyet pose uden nogen særlig lukkeanordning. Et ikke videre sikkert sted at opbevare den slags finmekanik. Derfor har jeg nu fået købt et rigtigt Smart Cover (som du kan se længere nede på vores liste) til min mini.

Vi har forsøgt at samle et bredt udvalg indenfor covers, cases, etuier og hvad de beskyttende omslag nu ellers hedder. Forhåbentlig betyder det, at du finder ét du kan lide. I forhold til dengang de første iPad-covers kom frem, er der sket meget. Det betyder heldigvis, at der er en god chance for, at du kan finde et cover der tiltaler lige præcis din personlige smag, kvalitet og pengepung.

Netop smag og kvalitet har fået større relevans over det sidste år, hvor coveret ikke længere blot yder beskyttelse mod snavs, ridser og lignende, men nu også kan være med til at sende et signal om hvem du er som person.

Top 10 liste over iPad mini covers

iPhoneLuppen.dk’s liste over iPad mini covers er baseret på vores egne bedømmelser og er derfor ikke nogen objektiv Top 10-liste. Det er desværre heller ikke alle covers vi selv har haft mulighed for at have i hånden og derfor kan vi ikke garantere for kvaliteten af de viste covers.

Apple iPad mini Smart Cover: Det ”klassiske” iPad-cover

Du kender muligvis allerede det ”klassiske” smart cover til iPad. Under alle omstændigheder blev dette cover hurtigt introduceret på markedet – og meget populært – efter den første iPad blev lanceret for 3 år siden. Det hæfter sig magnetisk på din iPad, hvilket også betyder, at idet du åbner coveret, aktiveres iPad’en. På den måde lever det ret præcist op til sit navn.

Når det er rullet for din skærm undgår du, at fronten bliver ridset. Desværre ydes der ikke beskyttelse mod ridser på bagsiden af iPad minien. Som du kan se, er der forskellige muligheder for at bruge coveret som stand for din iPad, så du let kan sidde og se film uden at skulle holde den imens.

Apple iPad mini Smart Cover er set til 189 kr. hos Gearspot.dk (fås i mange farver)

Belkin Leather Stand: stilfuldt læderlook

Hér er vi ovre i den egentlige etui-afdeling, hvor din iPad mini bliver gemt godt og sikkert ind i et klassisk ”kalenderbogs-look”. Etuiet er udført i kunstlæder, for at holde prisen nede, men det kan være svært at se, at der ikke er tale om reelt læder. Nogle vil selvfølgelig altid foretrække den helt ægte vare, men det vil typisk være i hvert fald dobbelt så dyrt.

Belkin er normalt også kendt for at lave nogle ordentlige kvalitetsprodukter. På samme måde som Smart Cover, lukkes dette etui magnetisk, hvilket igen er med til at tænde og slukke selve iPaden.

Du kan også indstille etuiet i forskellige vinkler, alt efter hvordan det bedst passer dig at have den stående.

Belkin Leather Stand er set til 299 kr. hos Gearspot.dk.

Cloth Rotatable Series: rapt, rødt cover du er sikker på altid at kunne finde

Vi kunne ikke stå for denne friske farve, der flot indrammer og beskytter din iPad mini. Cloth Rotatable Series er også udført i kunstlæder, som Belkins Leather Stand. Som du kan se på billedet kan du indstille dette cover til at støtte minien enten lodret eller vandret, når du ikke gider holde den i hænderne.

Selvom coveret omslutter de vitale steder, som front og bag, er der udgang til diverse stik og knapper samtidig.

Cloth Rotatable Series er set til 199 kr. hos Gearspot.dk (kommer også i andre farver).

InCase Neopren Sleeve: beskyt din iPad mini i blød neopren

Neopren Sleeves er over de seneste år blev ganske populære, fordi de let og blødt beskytter bærbare computere og tablets mod skrammer – især Apples flot designede aluminiumsprodukter ser ikke helt så pæne ud, hvis der er kommet ridser.

Det fungerer som sagt ved, at coveret omslutter din iPad mini helt tæt og lukkes med en lynlås. Det betyder selvfølgelig, at din iPad mini ikke er beskyttet, når du har den ude af selve sleeven, men derimod kun når du er på farten og fx har din mini med i tasken.

InCase Neopren Sleeve er set til 229 kr. hos Gearspot.dk.

OtterBox Defender Case: hårdfør og børneegnet

Her er beskyttelsescoveret til dem, der ofte er på farten, eller ved at deres iPad mini ofte bliver brugt af børn, der måske ikke lige går helt så meget op i om iPad’en bliver ridset, som du gør.

Den ydre skal er udført i et yderst slidstærkt og holdbart polycarbonatmateriale, som ifølge producenten også er egentligt stødabsorberende. Hér kan du virkelig få stillet din iPad mini i en forholdsvis høj lodret position med den indbyggede holder.

Top 10 iPad mini covers i 2013

OtterBox Defender Case er set til 599 kr. hos Gearspot.dk.

Flower Style Cover: svøb minien ind i blomster

Hér er bagcoveret til den romantiske naturelsker. Dette cover er udført i hård plast med smukke blomster som motiv. Det er tyndt og omslutter bagsiden og siderne af din mini. Det er derfor vigtigt, at du også køber en beskyttelsesfilm til fronten.

Dette cover er nok mest ideelt, hvis du er typen, der primært bruger din iPad derhjemme og der ikke er den store risiko for, at der er børn, som kan risikere at skubbe den ned på gulvet.

Flower Style er set til 179 kr. hos iPhonegadget.dk.

Puro Crystal Cover: hvis du helst ikke vil se coveret

Dette cover er til dig, som foretrækker at kunne se mest muligt af din iPad mini uden et forstyrrende cover, da det er helt gennemsigtigt.

Det er lavet af tynd og let plast. Selvom coveret kan beskytte bagsiden af din mini, skal du enten købe en beskyttelsesfilm til forsiden, eller anvende det sammen med det Smart Cover, som vi har vist ovenfor. Ud fra det perspektiv må vi skuffe dig med, at din iPad så alligevel ikke vil være helt usynligt beskyttet.

Puro Crystal Cover er set til 219 kr. hos iPhonegadget.dk.

iShell Beskyttelsesfilm Anti fingeraftryk: tynd skærmbeskyttelse

Det er altid en anbefaling værd at beskytte din iPhone eller iPad med en beskyttelsesfilm. Flere af de viste covers i denne artikel fungerer også med disse film. Beskyttelsesfilm fås faktisk også i mange forskellige udgaver – selvom man umiddelbart skulle tro, at der basalt set kun er tale om en enkel selvklæbende opfindelse. Den fungerer ved at blive lagt præcist henover din skærm (efter du har renset og tørret den grundigt) og herefter er skærmen væsentligt mere modstandsdygtig overfor ridser, fedt og snavs. Som navnet siger, skulle netop denne beskyttelsesfilm være særligt velegnet mod fingeraftryk.

iPad Mini Beskyttelsesfilm

iShell Beskyttelsesfilm Anti fingeraftryk er set til 129 kr. hos iPhonegadget.dk.

Læs også: Derfor har du brug for iPhone beskyttelsesfilm og 3 gode valg.

Ideal Bumper: en bumper som du kender fra din iPhone

Bumpers blev gjort populære på en lidt ærgerlig baggrund: da iPhone 4 i sin tid blev lanceret med en dårlig antenne. Dengang afhjalp indkøbet af en bumper i mange tilfælde problemet.

Du kan nu også få en bumper til din iPad mini, hvis du blot ønsker en simpel beskyttelse af selve kanterne (rammen) på din tablet. Du får altså hverken et cover til for- eller bagsiden.  Som udgangspunkt er det ikke noget jeg ville vælge til min iPad, men vi har taget den med på listen for at synliggøre, at de altså findes, hvis du mener det er nok til din type iPad-brug.

Ideal Bumper er set til 159 kr. hos iPhonegadget.dk (fås i flere farver).

Design selv cover: slip din kreative side løs

Som rosinen i pølseenden finder du de meget populære selv-designede covers. Hér kan du vælge at lade ét eller flere af dine yndlingsfotos omslutte din iPad mini. Faktisk er det kun fantasien der sætter grænser for udformningen.

I modsætning til en iPhone, hvor der primært er plads til et enkelt billede, kan du jo hér vælge at lave en lille fotocollage og samle til ét motiv, som du så efterfølgende kan uploade.

Du kan blandt designe dit eget cover hos  iPhonegadget.dk. Det koster 249 kr.

Savner du et cover til din iPhone 5:

Læs også: Top 10 over fede iPhone 5 covers du bør kende til

Hvilket cover synes du bedst om?

Leave a Reply

Your email address will not be published.