Nu får alle fri tale hos 3

Er du storforbruger af taletid, er det værd at se på de nye mobilpakker, som mobilselskabet 3 introducerer i dag. Nu får alle deres nye mobilkunder nemlig helt fri tale som en del af deres abonnement.

Det siges at tavshed er guld. Fra i dag skal der omvendt ikke meget guld til for at kunne tale løs. Teleselskabet 3 introducerer nemlig som de første indenfor branchen fri tale i alle deres mobilabonnementer.

Det kan umiddelbart være en meget kærkommen løsning for mange, men det gælder om at have styr på, hvor meget tale du egentlig har behov for – ellers kan du ende med at komme til at betale mere og samtidig få mindre data. Mere om det længere nede.

Lad det i øvrigt være sagt med det samme: er du nuværende 3-kunde, sker der ingenting. Dit abonnement fortsætter uændret. De nye abonnementstyper gælder derimod for alle mobilselskabets kommende kunder, eller hvis du er 3-kunde og vil skifte abonnement.

Folk bruger langt mere data

3 har valgt at tage det lidt usædvanlige skridt at tilbyde fri tale i alle deres mobilpakker. Det sker som en konsekvens af, at deres kunder i dag i langt højere grad er storforbrugere af data. Derfor skal du fremover ikke afgøre hvor mange timers tale du har behov for, men i stedet vælge hvor meget data du vil have inkluderet i dit abonnement.

3 er yderligere – sammen med Telia – de første til at tilbyde det meget hurtige 4G/LTE-netværk, der gør databrug og surf på mobilen til en væsentligt mere tjep oplevelse end tidligere. Det er især efter introduktionen af 4G/LTE på iPhone 5, at 3 har kunnet mærke i hvor høj grad kunderne bruger deres smartphone på det mobile datanetværk.

Læs også: Nu kan du få LTE på din iPhone 5 i Danmark.

3 uddyber selv i deres pressemeddelelse:

”Vores kunder bruger ekstremt meget data – og i takt med, at stadig flere kommer på det nye 4G/LTE-netværk, vil det bare eksplodere yderligere. Data er fremtiden, der er her man som teleselskab for alvor kan differentiere sig over for kunderne ved at have et godt netværk med mulighed for hurtige hastigheder – og attraktive datapakker, der opfylder kundernes behov. Derfor har vi valgt at fokusere på data i vores nye abonnementer.”

Enklere abonnementer: vælg kun din datamængde

Udover fokus på fri tale, så fremhæver 3 også, at de nye mobilabonnementer vil gøre valg af pakke meget nemmere for forbrugerne.

Der vil nemlig – som i dag – stadig være fri sms/mms og ingen opkaldsafgift. Fremover behøver kunderne så ikke at holde styr på hvor meget de taler, da de kan tale ubegrænset løs – og faktisk også på 3’s net i Sverige.

Du skal dog stadig betale for de særlige 70-, 80-, og 90-numre. De koster 60 øre i minuttet.

Ellers ser de 4 nye abonnementstyper sådan ud:

Fri tale-abonnementer hos 3

Det eneste du nu skal tage højde for, er hvor stor en datamængde du ønsker om måneden. Det kommer igen meget an på din brug. 1 GB er for mange nok, hvis de bare bruger mobilen til surf, mail og nyheder.

Er du derimod til meget download og streaming af musik og video, så skal du se dig om efter et abonnement med i omegnen af 10 GB eller derover. Tag et kig på dit nuværende dataforbrug for at danne dig et overblik over, hvilken type dataabonnement du skal gå efter.

Læs mere: Sådan ser du hvor meget dataforbrug din iPhone bruger.

Vær opmærksom på om du betaler mere for de nye abonnementer

De nye abonnementer vil utvivlsomt være en rigtig god løsning for de mange mennesker som ynder at tale meget.

Er du nuværende 3-kunde og overvejer at skifte, skal du dog lige være opmærksom på, at du kan risikere at komme til at betale mere for den fri tale – og samtidig ende ud med mindre data. Det kommer an på dit nuværende abonnement.

Har du fx ’3 timer med 2 GB data’ betaler du nu 129 kr. om måneden. Det nærmeste abonnement under de nye vilkår er ’Fri tale + 1 GB data’ for 159 kr. om måneden. Hér skal du vurdere om du prioriterer den fri tale nok til at ville gå ned i datamængde og betale 30 kr. mere om måneden – eller 360 kr. mere om året.

De hidtidige abonnementstyper hos 3:

Vil du stadig have minimum 2 GB data, skal du op i pakken med de 5 GB data til 179 kr. Det er 50 kr. mere om måneden end du betaler nu, eller 600 kr. om året. Til gengæld får du jo så også 3 GB mere data.

Det er altså en smagssmag om det kan betale sig for netop dig at skifte til de nye – ellers ganske attraktive – abonnementer hos 3. Tag et kig på dit nuværende tale- og dataforbrug og vurdér hvordan du ønsker at bruge din iPhone fremover.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.