Køb pennen der gør det nemt at tegne på din iPad

Vi har set på en iPad-pen fra firmaet WACOM, som gør det en hel del lettere at bruge din tablet til at tegne, lave sketches og andre illustrationer på.

På opfordring fra jer brugere, har vi testet en såkaldt stylus-pen, som er blevet utroligt populær at anvende til iPad, når man vil tegne, tage noter, diagrammer eller lignende. Gode stylus-penne blev især eftertragtede, da spil-appen Draw Something hittede stort sidste år.

Der er nemlig ingen tvivl om, at det er væsentligt lettere at anvende mange typer af tegne- og noteapps, hvis man sidder med en iPad-pen i hånden, fremfor bare at bruge fingrene. Det har også den indlysende fordel, at skærmen ikke bliver nær så hurtigt fedtet at se på.

Derfor anmelder vi pennen Bamboo Stylus Duo sammen med den populære iPad tegne-app: Paper.

Slip kreativiteten løs og tegn med Bamboo Stylus Duo

Den testede pen er som sagt Bamboo Stylus Duo. Grunden til navnet ”Duo” er, at den både giver dig mulighed for at bruge den på din iPad og til at skrive på almindelig vis. Den har altså to forskellige ender: en tynd, skarp og en tyk, blød ende.

Wacom Bamboo Stylus Duo

Derudover er der ikke yderligere ekstra-dimser med i æsken. Blot en prop til at komme på den ende, der kan skrive på papir. Jeg synes personligt, at Bamboo Stylus Duo er lidt tung, men det kan have noget at gøre med, at jeg sammenligner med vægten på en almindelig kuglepen. Der kan man godt mærke en vis forskel, men i det lange løb vænner man sig givetvis til det og det giver samtidig fornemmelsen af ordentlig kvalitet.

To forskellige ender

Det med de to forskellige ender skal man i øvrigt være ret opmærksom på, for det fremgår ikke umiddelbart af selve æsken. Jeg troede faktisk først, at den tynde ende var designet til at højne skrive-mulighederne på min iPad og den tykke til at tegne.

Jeg fandt dog hurtigt ud af, at det bestemt ikke var tilfældet, da der pludselig var en tynd streg på min iPad-skærm – noget jeg heldigvis kunne tørre af. Men jeg nåede da at blive bekymret for om der var kommet ridser. Det var der ikke og den egentlige test af stylus-pennen kunne gå i gang.

Testet på Paper 53

Paper 53Jeg testede Bamboo Stylus Duo på den meget populære illustrations-notes-og-tegne-app: Paper fra firmaet 53. Den vandt faktisk prisen som den bedste app hos Apple i 2012 og du kan hente den gratis i iTunes Store (kun til iPad).

I gratis-versionen får du et par notesbøger og nogle essentielle værktøjer med, så du kan begynde at tegne løs i den digitale notesbog. Får du lyst til at skrible idéer ned, eller fx lave en illustration eller et diagram, skal du foretage et såkaldt in-app-køb af ekstraværktøjer.

Læs også hvordan du slår in-app køb fra, som kan være en god idé, hvis dine børn ofte bruger din iPad eller iPhone.

Køber du dem enkeltvis koster de 13 kr. stykket. En overkommelig pris må man sige, da det er nogle vældig gode illustrationselementer man får med. Du kan også vælge at købe en samlet pakke til 45 kr.

God grund til at Paper er kåret til bedste app i 2012

Min egen erfaring – og jeg kan se, at jeg er enig med de fleste brugere – er at det er med god grund Paper blev kåret til den bedste app i 2012. Det er noget af en ære, taget i betragtning af hvor ufatteligt mange apps der bliver udgivet.

Paper er vitterligt meget intuitiv og med Bamboo Stylus-pennen opnår man en yderst responsiv effekt på iPad’ens skærm. Jeg behøver ikke holde den lodret eller presse mod skærmen, for at mine streger bliver registreret i notesbogen.

Du skal dog ikke købe den, hvis du regner med at bruge den til at skrive meget ”i hånden” på din iPad. Dertil er den bløde ende simpelthen for blød og ikke smal nok til, at man kan tage egentlig noter i stor stil.

Du skal heller ikke købe den, på grund af dens rigtige kuglepen. Bevares, den fungerer fint, men er nu engang blot en kuglepen.

God anbefaling herfra

Er du derimod interesseret i en kvalitetspen til din iPad, som gør det nemt at navigere, tegne og illustrere – og sørger for at din skærm ikke bliver skæmmet af fedtede fingre – så vil vi klart anbefale Bamboo Stylus Duo. Den ligger solidt i hånden, og legen – eller arbejdet alt afhængig af præference – på din iPad glider derud af.

Er du blevet interesseret i at købe Bamboo Stylus Pen fra WACOM, kan du netop nu få den fra 399 kr. på MyTrendyPhone.dk.

Se den ny iPhone 11 på Pricerunner - Gå til butik og se tilbuddene

Gratis forløb: Lær at få en passiv indkomst ved at kopier en professionel investor

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

2 thoughts on “Køb pennen der gør det nemt at tegne på din iPad”

  1. Hej Troels,

   Desværre har jeg endnu ikke prøvet en pen som er optimal hvis dens primære formål er at skrive og ikke tegne.
   Her vil jeg i stedet anbefale dig et eksternt tastatur der findes efterhånden en del smarte covers med indbygget tastatur.
   Dette vil jeg helt klart anbefale hvis du skal skrive mange noter og hurtigt.

   Mvh.
   Christian

Leave a Reply

Your email address will not be published.