Importer din cd-samling til iTunes

Har du en stor cd-samling som du godt kunne tænke dig at få overført til dit digitale musikbibliotek i iTunes? Vi hjælper dig igennem processen.

En af de utroligt gode ting ved en iPhone er, at du kan have hele din musiksamling med i lommen. Selvom vi efterhånden er vant til at have tusindvis af numre lige ved hånden og købe det seneste hit i iTunes, så er det nu stadig en lidt forunderlig ting, at vi ikke længere er afhængige af en hel masse fysiske cd’er.

Det betyder dog ikke, at al den musik vi har samlet sammen gennem årene på cd-skiver ikke længere er værd at høre. Snarere tværtimod. Derfor guider vi dig til, hvordan du importerer cd’er til dit iTunes-bibliotek.

Den nemme vej til import af cd’er

1. Start med at sætte en lyd-cd i din computers drev.
2. iTunes starter automatisk op.
3. I dette tilfælde beder iTunes mig vælge, hvilken udgave af albummet ”Buena Vista Social Club” der er tale om (fordi der er flere resultater). Når du er koblet på nettet, vil iTunes finde den cd du sætter i. Hvis den ikke kan finde ud af, hvilket album det er, vil den skrive musiknumrene, som Spor 01, Spor 02 etc., ellers får du alle sangtitler leveret direkte i programmet.
Flere resultater
4. Herefter spørger iTunes om jeg ønsker at importere denne cd. Tryk ’Ja’, hvis du vil gå direkte til import. Er det ikke alle sange på et album du vil importere, kan du trykke ’Nej’ og fjerne det lille hak i siden ud for de sange, som ikke skal med over.
Vil du importere Ja eller Nej
5. Nu kan du blot trykke på ’Importer cd’ i øverste højre hjørne og importen går i gang. Det kan tage op til 10 minutter for en enkelt cd.
Importer cd
6. Vil du af en eller anden grund stoppe importen undervejs, trykker du samme sted. Nu blot på: ’Stop import’. De sange som allerede er tilføjet, vil ligge i dit iTunes-bibliotek.
Stop import
7. Når du er færdig med importen, er det blot at skubbe cd’en ud. I venstre sideoversigt finder du nedenstående skub ud-symbol:
Skub cd ud

Ekstra tip: Du kan sagtens anvende iTunes imens cd’en importeres.

Flere iTunes’ indstillinger

Hvis du har særlige ønsker til dine indstillinger, så finder du dem under:
iTunes -> Indstillinger -> Generelt

Hér kan du bl.a. bestemme om iTunes automatisk skal finde cd-sporene: altså navne og titler på kunstnere og sange. Det er også hér du kan angive, hvad iTunes skal gøre når du sætter en cd i. Som standard er det sat til at spørge dig før end en cd automatisk importeres.

Går du ét skridt videre til:
iTunes -> Indstillinger -> Generelt -> Importindstillinger vil du fx kunne definere, hvilken kodning der skal anvendes ved import. Det er automatisk sat til iTunes’ egen AAC-kodning af musiknumrene.

Det er også i iTunes’ indstillinger, at du kan tilføje billeder til dine musiknumre.

Ekstra tip: Træk numrene over

Hvis du har indstillet iTunes til ikke automatisk at starte import, kan du også bare trække musiknumrene over i dit overordnede musikbibliotek eller en speciel spilleliste enkeltvis. Du markerer bare et nummer og trækker det over. Du ser et lille grønt plustegn, når du kan slippe igen.

Vil du trække flere numre over kan du enten markere dem ved at holde Skift-knappen nede, mens du klikker på musen (hvis sangene ligger lige efter hinanden på cd’en); eller trykke på Ctrl (el. cmd ved Mac)-knappen + musen hvis vil vælge sange spredt rundt på cd’en og hive over.

Oplever du problemer med din import, så skriv gerne til os herunder.

Se den ny iPhone 11 på Pricerunner - Gå til butik og se tilbuddene

Gratis forløb: Lær at få en passiv indkomst ved at kopier en professionel investor

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

10 thoughts on “Importer din cd-samling til iTunes”

  1. Hej Lykke,

   Man kan godt komprimerer lyden og ændre på filtypen men dette er ofte en smule besværligt.
   Og her vil lyden højest sandsynligt også blive dårligere.

   I iTunes kan du fx gå ind under indstillinger og vælge importindstillinger, her kan du indstille lydkvaliteten, vælger du speciel kan du sætte kvaliteten ned, du kan også prøve at lege lidt med de forskellige formater. Men præcis hvilken indstilling der er bedst for dig ved jeg desværre ikke, da det kommer helt an på hvor god en lyd du ønsker.

   Mvh.
   Christian

 1. Når jeg overfører musik fra itunes til iphone bliver lydkvaliteten dårligere (især de lave toner/bassen lyder ikke godt). Jeg har prøvet at overføre det til 3 forskellige enheder iphone 3Gs, iphone 5S og ipod touch. Har også prøvet at overføre musikken fra en helt “frisk og ny” itunes. Hvis jeg downloader den samme musik direkte fra iphonen (f.eks. fra Spotify), lyder det godt, men som sagt er lyden dårlig når jeg overfører fra itunes (hvor det lyder godt).
  Håber nogen kan hjælpe, det er et KÆMPE problem.

 2. Jeg kan ikke overføre alle mine cd’er til mit iTunes biblotek. Jeg sætter cd’en i som normalt, og begynder at importere, men det kan tage over 10 min, før en enkelt sang er overført. Der kommer en lydfil, men den er i elendig kvalitet, og andre gange er jeg ikke i stand til at afspille filen. Dette er kun sket ved en lille del af mine cd’er, men det er stadig træls når jeg ikke kan få dem alle over.

 3. Jeg har mp3 file på min mac, men når jeg fårsøger at inporter dem i ITunes vil porgrammet ikke tage i mod dem. Er det formatet der er problemet, og nogle forslag til hvordan det løses`?

Leave a Reply

Your email address will not be published.