iPhone opladning første gang

Hvordan skal jeg oplade min iPhone første gang? Dette spørgsmål stiller mange, læs med her og få svaret. Vi får løbende spørgsmål om hvordan man bedst muligt oplader sin iPhone, rigtig mange tror desværre stadig at det er bedst at aflade telefonen helt og oplade den helt hver gang den skal oplades. Dette er dog langt fra tilfældet, denne metode blev brugt før i tiden typisk ved ældre nikkel batterier, som netop helt korrekt skulle behandles på denne måde for at opnå en længere levetid. Men den nyere batteri standard kaldes også Lithium batterier, disse batterier er for det første lettere og så er de mere fleksible og yder bedre end de gamle nikkel batterier.

Hvordan skal jeg oplade min iPhone?

Efter som bl.a. iPhones er udstyret med et Lithium batteri skal du ikke længere aflade det helt før du kan oplade det, faktisk har batteriet slet ikke godt af at blive afladt helt. Derimod kan du blot sætte den til opladeren når det passer dig, rigtig mange sætter deres iPhone i opladeren inden de går i seng og næste morgen er den klar til brug igen. Før i tiden var det vigtigt at man ikke ”overopladet” sine batterier, men med disse nyere batterier kan du sagtens have din iPhone siddende i opladeren hele dagen hvis du ønsker dette.

Hvor lang tid tager det at oplade sin iPhone?

Det kommer helt an på om du bruger din iPhone eller om den bare ligger på standby imens den oplader, men Lithium batterier er designet til at oplade hurtigt op til de første 80% hvorefter det kan tage næsten lige så lang tid at oplade de sidste 20% Præcis hvor lang tid det tager at oplade din iPhone kan altså variere lidt, men er dit batteri løbet helt tørt for strøm kan du typiske regne med en 4 timer. Men som tommelfingerregel er det altid en god idé at lade din iPhone ligge til opladning natten over, så er du i hvert falde sikker på at den er fuldt opladt.

Du kan bruge din iPhone med det samme

Har du lige fået en ny iPhone kan du derfor sagtens tage den i brug med det samme. Evt. Kan du sætte den til opladeren når du leger med den, og skal du ud af døren kan du sagtens tage den med selvom den ikke er fuldt opladt.
Har du læst: Få længere batteritid på din iPhone?

11 thoughts on “iPhone opladning første gang”

  1. Hej Sarah,

   Du behøver ikke at oplade den fær du tager den i brug. Du kan sagtens bare tænde den og evt. Sætte den til opladning imens du bruger den.

   Skal su ud af døren, så gør det ikke noget hvis den ikke er fuldt opladt 🙂

   Mvh.
   Christian

  1. Hej Anne,

   Før i tiden var det et godt råd at lade et batteri lade op i 24 timer.

   De nye batterier er dog meget stærkere og du behøver ikke lade den specielt op i første omgang. Det kan dog anbefales, at du lader den op til 100% for ikke at blive for overrasket over den lave batteritid 🙂

   Ellers er det bare vigtigt, at du ca. en gang om måneden lader din iPhone bruge hele batteriet indtil den går ud. Dette er med til at rense batteriet ud og sikrer en længere levetid.

   Mvh. Andreas 🙂

 1. Jeg mener heller ikke at der er nogen grund til at lade den fuldt op hver gang. Det er jo heller ikke sikkert at man har tid til det. Min erfaring er desuden, at hvis man skal have sig en iphone oplader i fremtiden, så kan man ligeså godt købe en uoriginal. Det eneste forskel er alligevel prisen.

 2. hej jeg har lige købt en iphone 5s som virker men da jeg så satte den til opladeren så ville den ikke oplade hvad tror i fejlen kan være

 3. Efter den sidste opdatering af min iphone 5, vil min telefon ikke længere oplade. Den skriver som sædvanligt at mit tilsluttede kabel ikke er godkendt af Appel, og ar det derfor muligvis ikke fungerer til min iphone. Jeg kan godt regne ud, at Appel ikke bryder sig om ” billige” kaber, men hidtil har det fungert fint.
  Jeg mener, at jeg har betalt for min telefon, og det er et indgreb i min private ejendomsret, når Appel softwaremæssigt tvinger mig til at købe deres dyre mækevare kabel. Selvfølgelig fører jeg ikk retsag for de kr. 360,- som kabel og adaptor koster originalt. Men jeg vil da meget overveje hvilken telefon jeg skal have næste gang. Ikke fordi Iphone 5 ikke opfylder mine ønsker. Men fordi Appel ikke respekterer min ejendomsret!

 4. Hej. For 1-2 måneder siden har jeg fået en iPhone 4S. Men, jeg skal oplade den hver 2-3 timer fordi den slukker RIGTIG hurdigt

 5. hej jeg har lige købt en iphone 4s men tager næsten 10 timer at få den opladt, hvordan kan det være?

 6. Hej, min telefon har lige været til reparation, og har fået nyt batteri. Folk siger så til mig at den SKAL oplade 15 timer før brug, og at det er meget vigtigt. Passer dette? Eller kan jeg bare begynde at bruge den nu efter 4-5 timers opladning?

Leave a Reply

Your email address will not be published.