Sådan gendanner du din iPhone til fabriksindstillinger

Der findes forskellige måder at gendanne din iPhone på. Lige meget hvilken løsning du vælger, er det en metode til at få startet forfra med din iPhone, hvis den er begyndt at fungere dårligt eller næsten er gået helt i baglås.

Du kan desværre godt komme ud for på et eller andet tidspunkt at skulle gendanne din iPhone til de originale fabriksindstillinger. Det kan være fordi din mobil generelt er begyndt at opføre sig lidt sært eller skærmen simpelthen er gået i sort. Det skyldes typisk noget indhold eller software, der generer mobilens normale funktionalitet.

Derfor har vi skruet en guide sammen, der tager dig i hånden, så du bliver ført sikkert gennem gendannelsen af din dyrebare iPhone. Der findes forskellige måder at gendanne på. Vi viser dig både hvordan du gør det manuelt med iTunes og via iPhone selv.

Sådan gendanner du iPhone med iTunes

1.For det første:

du skal virkelig overveje om det nu også er nødvendigt at gendanne mobilen. Ved gendannelse til fabriksindstillingerne slettes nemlig al din data, som kontakter, billeder, apps, beskeder og videoer. Så gendannelse er altså en nødløsning, hvis din iPhone bare ikke gider noget som helst. Du kan selvfølgelig tage backup af dine data inden du går i gang, men hvis din mobil er mere i stykker end som så, kan det være der er noget data du ikke kan få gemt.

2. Så skal der tilkobles:

Begynd med at forbinde din iPhone til computeren via USB-kablet. Nu starter iTunes automatisk og du kan se din iPhone figurere i venstre sidepanel (der står dit navn).

3. Tid til backup:

Nu skal du foretage et backup af dine data via iTunes. Tryk på din enhed, så du får fremvist mulighederne for synkronisering. Under ’Valg’ skal du markere ’Synkroniser automatisk, når denne iPhone er tilsluttet’ (hvis det ikke allerede er valgt), så begynder iTunes automatisk at tage backup af din iPhone. Det vil altså sige, at alt nyt indhold der er tilføjet din iPhone siden sidste synkronisering bliver nu overført:

Hvis automatisk synkronisering ikke er markeret eller af en eller anden grund ikke virker, kan du nøjes med manuelt at klikke på ’Synkroniser’-knappen du finder i nederste højre hjørne af skærmen.

4. Begynd den egentlige gendannelse:

Nu er det tid til at gendanne. I toppen af Resume-siden under din iPhone i iTunes ser du to knapper: ’Søg efter opdatering’ og ’Gendan iPhone…’. Klik på ’Gendan…’, for at starten selve gendannelsen:

Herefter kommer der en lille pop up-boks, der advarer dig mod at fortsætte, fordi al data vil blive slettet. Du får som sagt muligheden for at gendanne dine kontakter, kalender, beskeder og andre indstillinger senere, hvis du har synkroniseret din iPhone rigtigt (se ovenfor). Lige så snart du klikker på ’Gendan’ begynder gendannelsen af din enhed. Du må ikke afkoble din iPhone fra iTunes mens den er i gang med at arbejde.

5. Gendannelsen er i gang:

Du vil nu se endnu en boks, der viser dig hvordan gendannelsesprocessen skrider frem. Der kommer flere andre beskeder undervejs – det vigtigste er, at du ikke kobler din iPhone fra imens.

6. Afslut gendannelsen rigtigt:

Når gendannelsen er færdig, kommer der en ny dialogboks, der fortæller dig, at din iPhone nu er gendannet til fabriksindstillingerne og genstarter. Du skal stadig lade din iPhone være forbundet til iTunes. Tryk på genstart, når du bliver bedt om det.

7. iPhone genstarter:

Du bliver spurgt om din forbindelse til iTunes og du kan nu se en ny besked om at aktivere mobilen. Vent nogle få minutter og din iPhone er aktiveret på ny.

Sådan gendanner du din iPhone uden iTunes

Du kan som sagt også gendanne din iPhone uden brug af iTunes. Det gør du sådan hér:

På din iPhone skal du gå til: Indstillinger > Generelt > Scroll ned til Nulstil > Hér kan du vælge mellem forskellige muligheder for nulstilling. Hvis din iPhone opfører sig mærkeligt og du ikke rigtig kan få den til at gøre som du vil, kan det være nødvendigt at trykke på ’Slet alt indhold og indstillinger’. Du bliver igen spurgt om du er sikker på, at du vil gøre det. Det tager nogle få minutter for din iPhone at genstarte, men ellers kan du igen begynde forfra med din mobil.

Det var de to nemme guides til gendannelse af din iPhone. Hvis der er noget i gendannelsesprocessen du er usikker på, er du velkommen til at skrive til os, så skal vi forsøge at hjælpe dig igennem.

Se den ny iPhone 11 på Pricerunner - Gå til butik og se tilbuddene

Gratis forløb: Lær at få en passiv indkomst ved at kopier en professionel investor

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

37 thoughts on “Sådan gendanner du din iPhone til fabriksindstillinger”

 1. jeg har en iphone 5 og i itnes ber den om en kode som jeg ikke kan huske er der en måde at få en ny på og det er ikke min appel id hvad kan jeg gøre hjælp hjælp

 2. Hejsa.
  Da min iphone faldt ude af tasken og skærmen gik i stykker, fik jeg er ny gennem den forsikring jeg havde tegnet da jeg købte telefonen hos Telia. Jeg havde købt musik til iphone som naturlighvis osse er gemt på itunes på min computer. Da jeg fik min nye telefon og synkroniserede det med itunes, kunne jeg ikke få min music over til den nye telefon. Har prøvet flere gange med det lykkedes ikke. hvad kan jeg gøre?
  Knus Karen

 3. Har nu haft min iPhone tilsluttet iTunes for at få gendannet min telefon som har haft nogle problemer.
  I den sidste time har den blot skrevet…”kontrollerer iPhone-gendannelse med Apple…”

  Kan det være rigtig at det tager så lang tid?

 4. Hej 🙂

  Min datter havde glemt sin låsekode og har nu tastet forkert så mange gange, at hendes telefon siger iPhone er slået fra. Der er tale om en iPhone 4 og vi har ikke synkroniseret med iTunes / iCloud, desværre. Vi blev så enige om, at vi var nødt til at gendanne til fabriksindstillinger. Det kan vi så heller ikke få til at virke. VI har prøvet med at slukke telefonen ved at frakoble enheden, holde vågeblus og hjemknappen ind samtidig, sætte enheden til igen og samtidig holde hjemknappen inde. Der sker blot ingenting på computeren, så vi kan ikke ikke vælge noget her omkring opret iTunes (vi fulgte en guide på iTunes). Hvad søren gør vi?

 5. Hej!
  Jeg har nu prøvet at nulstille min Iphone 4 flere gange, men uden held. jeg får meddelelsen: Godkendelse mislykkedes. Anmodningen udløb. Annuller. Prøv igen.
  Har I et løsningsforslag? På forhånd tak!

 6. Min Iphone viser et billede af Mit USB- kablet til Itunes. Og selvfølgelig gøre jeg som der står på billedet. Derefter trykker jeg Gendan også siger den fejl…
  Hvad gøre jeg?

 7. jeg kan ikke gendanne min iphone, den er gåe helt i sort, men den er stadig tændt kan jeg hører når jeg sætte den til opladen, så siger den noget.
  men når jeg ville gendanne den stå der jeg skal.
  ” find min iphone skal slået til før “rankenberg” kan gendannes
  gå til iCloud-indstillingerne på din iphone, og slå find min iphone fra, inden du gendanner din iphone
  men det er lidt svært når min mobil skærm er hele sort.

  1. Jeg har det samme problem, men ved heller ikke hvad jeg skal gøre. Håber du har fundet und af det og muligvis kan hjælpe mig.

 8. i forbindelse med at jeg fik en ny telefon kom jeg ved en fejl til at oprette forkert mailadresse i clouden, så alle mine gamle kontaker, billeder etc. ikke “kom med over”. Hvordan ændrer jeg nemmest mailadresse … er det nemmest blot at nulstille telefonen, og starte forfra ?

 9. jeg har lige nulstillet min iphone 4s og det er over en time siden.. nu er der sort skærm og der køre en cirkle rundt…. hvad gør jeg???? hjælp mig

 10. jeg har det problem at mine iphone siger når jeg vil opdatere eller køre apps at der er et faktura problem, men altså? jeg henter kun gratis apps og det kan den slet ikk…?

 11. Iphone 4 kan nogle af dem nulstilles ved at gå til nådopkald og tryk 4x# og ring op. Så går den tilbage til fabriksindstillinger

 12. Brug en PC hvor du aldrig har synkroniseret enheden med iTunes før og gør følgerne:

  1.Tag alle kabler ud af enheden.
  2.Sluk enheden.
  3.Hold knappen Hjem nede. Slut enheden til iTunes, mens knappen Hjem holdes nede. Tænd enheden, hvis den ikke automatisk tændes.
  4.Hold hjemmeknappen nede, indtil skærmbilledet “Opret forbindelse til iTunes” vises.
  5.Der vises en besked om, at der er registreret en enhed i gendannelsesfunktion.
  6.Klik på OK, og gendan enheden

 13. har købt en iphone til min datter da vi skulle aktivere den skrev den at den var installeret med et andet apple id hvad gør jeg så

 14. Jeg kan ikke åbne min iphone, og den siger at jeg skal godkende inde på iphonen men jeg kan ikke komme ind på den, hvad gør jeg så?

  VH Eva

 15. Jeg har opdTeret til iOS 8 og fortryder det fordi min iPhone 5 ikke kan klare det vil bare høre om det er den eneste udvej og om den overhovedet bliver tilbage til som da jeg købte den

 16. Hej jeg vil gerne gendanne min Iphone, men jeg glemt hvad min begrænsnings kode er? Hvad gør jeg? Jeg har prøvet 8 gange og har virkelig ingen ide om hvad koden er? Nogen som kan hjælpe mig?

 17. hej jeg har problemer med Ios 8 på min 4 s den virker ikke efter jeg opdaterede den så er der nogle der kan fortælle hvordan jeg får den tilbage til fabriksindstilling

 18. Min Iphone 5 kræver aktivering hver gang jeg starter.
  Den kan kun fungere hvor der er wifi.
  Både min Iphone og min Ipad er gået på GMT tidszone
  Alle problemer er opstået efter jeg opdaterede min Iphone med den nyeste version.
  Har både været hos Telenor og 2 gange i Applestore i Aalborg uden at det har hjulpet.
  Hvad gør jeg?

 19. Jeg er ved at gendanne, man har ikke en knap der hedder “resume” ! Istedet har jeg anvendt “gendan fra sikkerhedskontrollen ” – er det det samme ?
  Årsagen til at jeg gendanner er at jeg konstant løber tør for strøm trods et nyt batteri

 20. IDa jeg indstillede min nye Iphone 5 valgte jeg at bruge icloud kontoen fra vores Ipad. Tænkte det var smart, da telefonen gerne skulle kunne spille sammen med vores ipad. Hvad jeg ikke havde tænkt på var, at min kones iphone også refererer til vores ipad – så pludselig væltede alle hendes billeder og kontakter ind i min telefon. Jeg benyttede vores icloud konto og pasword, der er fælles for vores ipad og min kones telefon. Skal jeg slette (nulstille) min telefon og instalere forfra? Kommer jeg herved også til at slette noget i hendes telefon og i vores ipad? Kan vores Ipad efterfølgende spille sammen med begge telefoner? Vh. Finn

 21. hej jeg er ved at prøve at nulstille min iphone 5 når jeg vælger slet alt indhold og indstillinger spørger den efter en kode til begrænsinger men har prøvet min kode til app store men det er ikke den hvad gør jeg?

 22. Hej efteropdatering til 8.0.2 iPhone 4’s kan jeg ikke forbinde Bluetooth i bilen .. Ej heller bruge vågeknappen så slukker radio apps ?? Anyone knows

 23. Hej.
  Jeg har en IPhone 4’s, som æder alt strøm på kort tid, når jeg sætte den til laderen, sker der ingen verdens ting.
  Har prøvet mange forskellige lader men ingen vil lade den. Hvis vi ligger den til ladning natten over, kan den måske komme op på ca 30% og tænder man den så, går der 5 min så er den nede på 2% strøm.
  Så fik vi skiftet batteri i håb om det hjalp, det gjorde det ikke.
  Har I et råd til hvad vi kan gører for at få liv i tlf. Igen???

 24. Hej
  Jeg har solgt min Iphone 4, men har ikke fået slettet indholdet på den. Hvordan gør jeg det UDEN at den indholdet på min nye iphone og ipad bliver slettet (synkroniseres jo via Itune)?
  Susanne

 25. Hej
  Jeg har sikkerhedskopiet min egen telefon på min iTunes da den er på værksted, men nu skal min fars Iphone også afsted, så den skal også sikkerhedskopieres. Kan man godt have sikkerhedskopieringer af to IPhones på en gang? Hvis ja, hvordan gøres dette?

 26. Hej. Når jeg vil nulstille min telefon, så siger den at jeg skal tage en landen kode på 4 tal.. Og der står kode til begrænsninger.. Hvad er det for en kode jeg skal bruge..
  Please hjælp 😭

 27. hej jeg er ved at prøve at nulstille min iphone 5 når jeg vælger slet alt indhold og indstillinger spørger den efter en kode til begrænsinger men har prøvet med 21 forskellige koder indtil nu. Fik telefonen for 1 år siden og kan ikke mindes , at jeg har sat kode på
  Hjælp, hvad gør jeg?
  Min søn skal have min telefon og hvis jeg læser på forskellige sider om dette skriver de på apple´s side, at jeg skal gendanne den , men at den begrænsningskode altid vil dukke op ved opstart igen.
  Hjælp hjælp- hvad gør jeg

 28. Jeg har flyttet simkortet fra min gamle telefon til ny telefon.
  Jeg kan nu ikke nulstille den gamle. Er bange for at sætte simkortet i den gamle igen,,
  af frygt fortalte simkortet slettes.
  Kan telefonen gå på internet uden simkort?
  P

Leave a Reply

Your email address will not be published.