Hvordan overfører jeg billeder fra iPhone til Mac?

Hvordan overfører jeg billeder fra iPhone til Mac?

Er du ejer af en iPhone og en Mac uanset om det er bærbar eller stationær, så har du måske undret dig over hvordan du flytter dine billeder over på computeren, se forklaringen her.

Der findes flere forskellige metoder til at overføre billeder fra en iPhone og til en Mac computer, bl.a. er der lavet et hav af programmer som bl.a. kan overføre billeder fra iPhone til Mac.

Men der er slet ikke grund til at købe et program til denne opgave, hvis det eneste du skal er at overføre dine billeder til computeren, så har Mac nemlig et indbygget program der klarer denne opgave hurtigt og enkelt.

Programmet hedder Billedoverførsel eller Image Capture hvis sproget på din Mac er engelsk, måske ved du selv hvor programmet ligger, men ellers kan du benytte Spotlight søgefeltet til at finde programmet.

Hvordan gør jeg?

 

Tilslut din iPhone til computeren, hvis den kommer frem med iTunes eller andre ting så bare luk eller minimer dem, de er ikke vigtige lige nu.

Når din iPhone er tilsluttet vælger du luppen oppe i højre hjørne og skriver billedoverførsel, så skulle den gerne finde billedoverførsel programmet, du kan også trykke CMD+Space, så vil søge feltet automatisk komme frem så du bare skal skrive billedoverførsel og trykke enter.

I billedoverførsel programmet vil du se din iPhone ude i venstre side under Enheder, marker den og dine billeder og videoer vil blive vist i højre side.

Her skal du først og fremmest være opmærksom på ”Importer til:” det er nemlig her du bestemmer hvor billederne skal gemmes på din computer.

Du kan enten vælge at importere alle billederne, eller du kan vælge nogle få, hvis du kun ønsker at gemme nogle bestemte billeder på computeren skal du holde CMD nede og trykke på de billeder du ønsker skal kopieres over.

De billeder du trykker på skulle gerne blive markeret, når du har markeret alle de billeder du vil have kopieret til computeren så trykker du bare på importer, og billederne vil nu blive flyttet over i mappen som du tidligere har valgt.

 

22 thoughts on “Hvordan overfører jeg billeder fra iPhone til Mac?”

 1. Billeder taget med iPhone 4s, kopieret via usb til HP computer med Windows 7, kan ikke behandles/ændres. Svar fra computer: Filen er i brug.

  Hvordan kan jeg komme forbi dette problem? Billeder fra kamera og andre (Nokia) mobiler giver ikke dette problem.

  Med venlig hilsen

  1. Hej Karl,

   Når du har billederne på din computer så tjek først og fremmest at de ikke er åbnet andre steder, fra kobbel fx din iPhone, luk iTunes og hvis du ellers har noget der kunne “bruge” billederne.
   Nu ved jeg ikke hvilket program du prøver at redigerer billederne i, men prøv evt. at hent programmet Gimp og se om det virker, nogle gange er det billedredigerings programmet der laver problemer.

   Mvh.
   Christian

 2. Hej.
  Jeg har sat min iPhone4 til at lave sikkerhedskopi på iCloud, men da jeg ikke har haft gjort dette tidligere tager det ca 13 timer endnu…….(den har endda arbejdet hele natten)
  Kan jeg annullere det jeg har gang i, og prøve at lægge det hele over på min mac? Mine data skal på en ny iPhone5.
  Tak for hjælp :O)

 3. Min Iphone 5 kommer ikke frem som enhed, når jeg skriver billedoverførsel i søgefeltet. Den skriver bare at der hverken er tilsluttet kamera eller scanner…

 4. Hej!
  Når jeg sætter min iPhone5 til min mac finder den godt nok telefonen, men den viser ikke billeder og jeg kan derfor ikke importere dem. Dette sker både i iPhoto og i billedoverførsel.
  Har du nogen idé om hvorfor dette sker?

  / Marie

 5. Hej jeg har gjort ovenstående. Computeren kan finde telefonen men ingen billeder kommer frem. Hvad gør jeg? Der er temmelig mange billeder og videoer

 6. bliver billederne på mobilen når man ligger dem på pc’en eller er de kun på pc’en når man har overført dem ?

 7. bliver billderne på mobilen når man ligger dem på pc’en eller er de kun på pc’en når man har overført dem ?

 8. mine billeder kommer ikke frem når jeg trykker på iphone ude i venstre hjørne -pleas hjælp kan ikke overføre min billeder og min mobil er fuld!

 9. Tak for instruktion – stor hjælp! Jeg har nu overført alle billeder i min Kamerarulle med det formål at tømme denne på min iPhone, og således få mere plads.
  1. Kan man slette hele kamerarullen på én gang, i stedet for at gøre det billede for billede?
  2. Jeg har forskellige albums med udvalgte billeder på min iPhone, som jeg ønsker at beholde på telefonen. Hvis jeg sletter kamerarullen, sletter jeg så også alle billeder i mine albums, da de jo “stammer” fra kamerarullen? Hvis ja, er der en måde at undgå det, sådan at jeg kan tømme kamerarullen men beholde mine albums?

 10. Hej
  Jeg har nogle forskellige albums på min iPad, kan jeg overføre dem til min Mac, så de bliver i de allerede oprettede albums? Når jeg prøver at overføre, synes jeg kun jeg kan vælge samtlige billeder eller også skal jeg klikke på alle de fotos jeg vil have overført.
  Håber I kan hjælpe.
  Vh Charlotte

 11. Hej, jeg har lidt problemer med overførsel af billeder. Jeg har visse albummer på min iPhone og jeg ville gerne have det sådan, at jeg også kunne se billederne på min Mac. Jeg ved dog godt hvordan man overfører billederne, men så ligger billederne ikke i det bestemte album. Hvordan kan jeg få det til det?

 12. Uha – ved ikke om du stadig er aktiv i denne tråd.
  Jeg kan ikke overføre, da den bliver ved med at sige min tlf. er låst… Det er den ikke.
  Kan ikke rigtig komme videre? Kan du hjælpe?

Leave a Reply

Your email address will not be published.