14 gode apps til gør-det-selv-mennesket

Er du professionel håndværker eller står du og skal i gang med et nyt gør-det-selv-projekt, så er det faktisk ikke en dum idé at konsultere App Store inden. Der findes et hav af gode og brugbare apps, der kan transformere din iPhone om til et mindre vidunder-multiværktøj.

Der var engang hvor en schweizerkniv var det ypperste indenfor multiværktøjs-kategorien. Sådan en kniv kan muligvis rigtig mange ting, men i dag kan dens position være truet af noget så digitalt som din iPhone.

Kigger du lidt rundt i App Store, vil du finde ud af, at der snart sagt ikke er dén funktion en nyttig lille app ikke kan udføre, hvis du skal i gang med et håndværksprojekt. Den gode nyhed er, at det ikke blot er amatør-gør-det-selv-folket, der kan få gavn af de mange håndværker-apps – også professionelle håndværkere bør gøre sig den tjeneste at søge lidt mellem de tusinder af udbudte programmer. Vi har taget et kig på udvalget og fundet 14 nyttige af slagsen frem hér.

Det skal siges, at flere af dem er engelske, men de kan alle fremvise mål efter metersystemet og er brugervenlige at gå til. Når det var muligt har vi vist brugervurderingerne fra App Store.

De 14 handy gør-det-selv-apps

HandyManDIY2

1. Handy Man DIY: Få overblik over projektet (12 kr.)

Står du overfor et byggeprojekt, kan denne app hjælpe dig med at danne og bevare overblikket i en situation som godt kan virke lidt uoverskuelig for mange mennesker. I Handy Man DIY kan du fx opsætte en tidsplan, lave budget og holde styr på leverandøraftaler. Oveni er der også flere gode instruktionsvideoer, som kan hjælpe dig på vej.

 

2. AO.dk mobil: Til håndværkeren (gratis) – 3,5 ud af 5 stjerner

Byggegrossisten Brødrene A&O Johansen har lavet en app, som mest er henvendt til den professionelle håndværker. Udover at finde nærmeste butik og åbningstider, kan du nemlig bruge app’en til at checke ind, når du påbegynder et nyt job – og tilsvarende fortælle din mester når du er færdig. Når man har oprettet en egentlig profil kan man bestille varer til afhentning, se priser og lagerbeholdning.

AO mobil

Home Maintenance2

3. Home Maintenance: Få styr på dine husopgaver (12 kr.)
Hvornår er det tid til at klare de forskellige husopgaver? Når man bor i hus – og lejlighed for den sags skyld – er der ofte en række ting man bør efterse med jævne mellemrum: fx kan det være, at man skal tjekke skorstenen eller taget, huset skal males, ovnen skal renses, der skal udskiftes forskellige batterier, vandvarmeren skal tømmes osv. Denne app hjælper dig med at huske at få tingene gjort. Bare tast ind hvad du har på listen, så minder den dig om det, når det er blevet tid at få det gjort. Samtidig kan du altid gå tilbage og se hvornår de enkelte ting sidst er blevet gjort.

4. Sliding Ruler: Digital lineal (12 kr.)

Som navnet antyder har vi hér at gøre med en måle-app. Den kan måle fra få centimeter og op til 3 meter. Selvom den er på engelsk kan man vælge hvilken måleenhed man ønsker: feet/inches eller centimeter/meter.

Sliding Ruler

5. Metal Detector: Som navnet siger (gratis)

En meget brugervenlig og intuitiv app der fungerer ved magnetisk metal så som stål, jern etc.

 

 

 


6. STARK Håndværker-app: Alt-mulig-værktøj (gratis) – 4 ud 5 stjerner

Virksomheden STARK har også sendt en app på gaden. Den henvender sig både til private og professionelle håndværkere. Henter du den, kan du tage billeder med iPhone-kameraet og herefter tegne direkte på billedet. Du kan også tilføje noter, føre kørselsdagbog, se gode STARK-tilbud, beregne arealer, længder, vinkler, omkreds osv. vha. indbygget formelsamling.

7. Colour Capture: Farveoplysninger (gratis)

Står du overfor at skulle male, så hent denne app. Hvis du kommer forbi en farve du kan lide, så tag et billede af den og få oplysninger om farvekoden. Der er registreret 3300 forskellige farver. Du kan også dele farveinspirationen via fx Facebook og e-mail. Eller du kan helt simpelt gemme dine favorit-farver, tilføje noter osv.

8. Shoot & Proof Premium: Dokumentér skaderne (12 kr.)
Har man håndværkere til at lave noget arbejde, kan det være ganske relevant at kunne dokumentere eventuelle byggeskader. Det gøres lettest ved at tage et billede, men denne app hjælper dig yderligere med at bevise ægtheden af billedet vha. et vandmærke, samt vise tid og sted for hændelsen.

9. iHandy Carpenter: Masser af måleværktøjer (12 kr.) – 4 ud 5 stjerner

iHandy Carpenter er en anden type app, der også kan give dig en række avancerede digitale værktøjer til håndværksarbejdet. Du få flere måleværktøjer til tømrerarbejdet: fx overflademåler, lod, vinkelmåler, et avanceret vatterpas og målebånd, samt et stålmålebånd. Igen kan der fremvises både i centimeter og inches.

10. Flashlight (gratis)

Flashlight er en smart lommelygte-app, der benytter sig af mobilkameraets blitzfunktion. Den fungerer rigtig godt og man kan bl.a. justere lysstyrken og få den til at blinke som SOS.

11. Howcast: Gør-det-selv-videoer (gratis)
Er du nybegynder ud i gør-det-selv-verdenen, så kan du helt sikkert få gavn af denne app. Howcast tilbyder dig en lang række gør-det-selv-videoer og den er heldigvis udstyret med et glimrende søgesystem, så du kan finde den rette video. Yderligere er de engelsksprogede instruktioner lette af følge.

12. iScrew: Hvilken skrue skal du bruge? (12 kr.)
Endnu en app til de knap så erfarne. iScrew hjælper dig med at identificere forskellige skruetyper. Står du med ukendt skrue i hånden, så kan du lægge den ganske forsigtigt på din skærm (så du ikke ridser den) og få svaret. Du kan også søge blandt skruetyperne.

13. Army Knife Deluxe 9-in-1: Så er vi tilbage ved schweizerkniven (12 kr.)
Army Knife Deluxe 9-in-1 giver dig – som navnet antyder – 9 elektroniske multiværktøjs-funktioner: bl.a. en lommelygte, afstandsberegner, vinkelmåler, fløjte og et vatterpas. App’en præsenterer oven i købet værktøjerne som en gammeldags lommekniv.

14. Dream Home: Læssevis af indretningsinspiration (12 kr.)
Du kan købe de fysiske blade som Rum og Bo Bedre. Eller du kan vælge at købe denne app. Med andre ord er det en digital udgave af boligmagasinerne de fleste kender til. App’en er bl.a. opdelt efter stilarter, så der er nok at dykke ned i, hvis inspirationen mangler.

Det var de 14 smarte apps til gør-det-selv-arbejdet eller den egentlige professionelle håndværker. Vi håber I får nytte af nogle af dem.

 

Se den ny iPhone 11 på Pricerunner - Gå til butik og se tilbuddene

Gratis forløb: Lær at få en passiv indkomst ved at kopier en professionel investor

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.