Hvad er Game Center på iPhone og iPad?

Game Center-sektionen har været fast integreret på iPhone siden iOS 4 kom på gaden. Men hvad kan du egentlig bruge det til? Få svaret her.

Game Center blev introduceret i september 2010. Det er et online multiplayer socialt spilnetværk, som giver brugerne mulighed for at invitere venner til at spille spil, starte et multiplayer-spil gennem såkaldt matchmaking, spore andres resultater og sammenligne high scores på en resultattavle.

Kom i gang

Du finder Game Center som en standard-app på din iPhones hjemmeskærm. For at komme i gang med at benytte Game Center skal du logge ind med din Apple-konto. Har du ikke én endnu, skal du trykke på Opret ny konto. Hvis du har flere Apple-kontoer og du er i tvivl om, hvilken du er logget ind med, kan du klikke på Mig i menuen i bunden og få svaret.

Har du hentet nogle spil til din telefon, vil de allerede nu kunne figurere i Spil-oversigten. Det er ikke alle spil, som er optimeret til at udnytte Game Center-funktionerne, derfor skal du ikke undre dig over, at du ikke vil se alle dine downloadede spil i denne app.

Er du dog interesseret i at spille mod venner og derfor gerne vil benytte dig af funktionerne, kan du søge specifikt på Game Center-udviklede spil i Game Center og komme i gang med at udfordre dem. Sådan finder du de rette spil:

• Game Center anbefaler spil, du måske kan lide – du skal bare trykke eller klikke på Spil for at se anbefalinger.
• Rul ned til bunden af listen med spil, og tryk eller klik på Find Game Center-spil.
• Hvis du vil se, hvilke Game Center-spil dine venner er i gang med, skal du trykke eller klikke på Venner.
Bemærk: Hvis du henter eller synkroniserer et Game Center-spil fra App Store eller din computer, skal du muligvis åbne det, inden det vises på listen Game Center > Spil
(Kilde: support.apple.com)

For at finde venner klikker du på Venner i menuen. I øverste venstre hjørne skal du trykke på det lille plus-tegn. Nu bliver du bedt om at indtaste en email eller tilnavn (Game Center-tilnavn), for at sende en venneanmodning. Der er en standard-besked i feltet nedenunder, som du kan ændre til lige det du ønsker. Send din besked og kom i gang med at spille mod dine venner.

Se den ny iPhone 11 på Pricerunner - Gå til butik og se tilbuddene

Gratis forløb: Lær at få en passiv indkomst ved at kopier en professionel investor

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

28 thoughts on “Hvad er Game Center på iPhone og iPad?”

 1. Jeg har en iPad 2 og spiller et spil med min datter. Nu vil jeg så gerne spille samme spil på min nye mobil iPhone 5, men er kommet til at trykke således at mobilen har startet en ny udgave af spillet. Hvordan får jeg igen både iPad 2 og min iPhone 5 til at spille samme spil?

  1. Hej Jytte,

   Det er jeg desværre ikke sikker på kan lade sig gøre, hvis du først har trykket på at du vil starte et nyt spil.
   Men et bud kunne være at slette spillet helt fra din iPhone hvis det er der den “forkerte” udgave ligger.

   Herefter synkroniserer du din iPhone igen, og muligvis vil spillet komme af sig selv.
   Ellers så prøv at hent det igen og se om det så virker.

   Mvh.
   Christian

 2. Hej
  Er der en der kan hjælpe .jeg har gamecenter på min iPad og på min iPhone men efter en fabriksindstilling kan jeg ikke længer logge mig på gamecenter på min iphone med samme email og kode som jeg også bruger på iPad har kunnet det før men nu vil den ikke
  Mvh Pia

  1. Hej Pia,

   Hvad siger den når du prøver at logge på? Skriver den at det er forkert kode eller noget andet?
   Hvad hvis du logger ud på din iPad kan du så logge ind på din iPhone? og i så fald prøv at log ind på din iPad igen.

   Mvh.
   Christian

 3. Godaften
  Vi har et problem med, at gamecenter uafladeligt indlæser og aldrig bliver færdig!
  Vi opdagede det ved, at et spil pludselig blev afbrudt og derefter ikke kunne åbnes igen! Vi kan sagtens spille andre spil på iPaden!

  Har du et bud på hvad vi skal gøre for at få game centeret på ret køl igen?

  Venligst Schrøder

 4. Hej
  Kan man helt slå gamecenter fra eller fjerne appén jeg er ved at blive sindsyg over at den går i gang hver gang jeg vil spille angry birds, jeg er slet ikke interesseret i det gamecenter – hjælp…
  plus at den loader i en uendelighed og gør at jeg bare må opgive at spille… Jeg kan ofte slet ikke komme ind på spillet. Har I-phone 4

  Pia

  1. Hej Pia,

   Inde i din indstillinger kan du godt slå Game Center fra. Hvis du går ind i begrænsninger eller rettigheder kan du sige, at den ikke må gøre noget.

   Du kan dog ikke slette Game Center. Det er en standard app og det er én af dem, som ikke lige kan slettes.

   Mvh. Andreas

 5. Så man kan ikke slå “GameCenter” fra?

  Er med på at jeg kan fjerne muligheden for “Spil med flere spillere” og “Tilføj venner”.

  Tror at det problem Pia også henviser til, er at den altid kommer med en “login” mulighed. Altså hvis jeg blot læser en SMS eller på anden vis “tapper” væk fra det pågældende spil.
  Jeg skal så altid trykke “Slå fra”. Det er meget frustrerende. En ting er at jeg skal, men knægten som spiller på iPad’en er ved at gå helt i spåner.

  1. Hej Søren,

   Jeg har ledt rundt på nettet.. Der er nogle avancerede metoder, som jeg ikke vil gå ind på, da det kræver, at du ændrer i de fysiske filer på din iPhone (kan volde store problemer).

   En anden løsning er faktisk bare at logge ind og sætte indstillingerne i Appen til privat. Det burde stoppe den i at spørge dig hele tiden.

   Mvh. Andreas

 6. Min datter og jeg har tidligere haft hver vores Game Center Account (GCA) på det samme Apple ID, og med samme kode, på hver vores iPad. Nu blev de dog stjålet, så vi har købt nye, og nu kan vi ikke få hendes GCA genaktiveret på hendes iPad – når vi skal logge på, kræver GC et Apple-ID og en kode, og så logger den automatisk på min GCA, på begge iPads. Hvordan kan man ændre GCA på hendes iPad? Jeg har prøvet at logge af, og oprette en ny, men hvis jeg så skriver hendes GCA under kaldenavn, siger Game Center at kontoen er i brug (ja, det er jo min datters tænker jeg så, men hvordan kommer jeg ind på den?).

  Håber I kan hjælpe – min datter er noget bedrøvet over at al hendes progress i diverse spil tilsyneladende er blevet låst. (Vi kan se hendes GCA og hendes spil-progress ikke er slettet, via min GCA).

 7. Kan man ændre hvem “mig” er i gamecenter. Vi er flere der spiller spil på forskellige i-pads.

  Jeg får hele tiden et tilbud om at logge ind via gamecenter og dermed hente min mands spil g slette mit eget, hvilket jeg ikke er interesseret i.

  Kan man oprette en ny gamecenterkonto samtidig med at man har samme e-mail knyttet til kontoen.

 8. Hej.
  Kan I hjælpe mig. Jeg har spillet Dragonvale siden juli 2012 og har fire venner, som jeg spiller med.
  Pludselig i dag (13.12.13) var mit spil væk og i stedet et helt nyt spil Dragonvale, som man ville hjælpe mig i gang med, men jeg er ikke interesseret i et nyt spil, jeg vil gerne have mit gamle tilbage, som jeg har bygget op gennem de sidste ca. 17 måneder. Hvad gør jeg?

 9. Hvad gør jeg? Min Dragonvale, som jeg har spillet på i 18 mdr, er pludselig væk og en helt ny dukker op, som man skal starte helt fra bunden. Hvordan får jeg mit gamle spil tilbage?

 10. Hejsa! Kan det lade sig gøre at man har 2 game center profiler, men kun et appel id? Min søn logger nemlig ind under mit appel id på hans iPad, men vil gerne have sit eget game center, uden mine spil og venner:0) Håber i kan hjælpe. Mvh. Louise

 11. Min iPad er koblet med min fars Apple-kode til game center, men nu vil jeg gerne have game center koblet til min Apple-kode, men uden at jeg kommer til at slette mine resultater på mine spil. Kan det lade sig gøre?

  1. Du skal oprette en helt ny appel konto med ny mail adress.
   Nå det er gjort går du ind under indstillinger på din enhed
   Finder gamecenter og logger ud. Slettet gammel mail adress
   Og skriver den nye fra sin nye appel konto.
   Volla😀 ny gamecenter profil.

 12. Er der nogen der ved hvordan man ændre sit navn på game center, nogle siger bare at man skal trykke på en knap i game center som hedder ” konto ” men den knap er ikke på min game center kan i hjælpe…..?

 13. Jeg spiller hay day, men det er blevet så langsomt at det næsten er umuligt, førhen poppede der en bjælke op med “brugernavn” fra game center, når jeg gik ind i spillet, men den kommer ikke mere, jeg kan ikke gå ind i min game center app, blot hvid skærm, what to do ?
  Mvh Inge

 14. Hej

  Jeg kunne godt tænke mig at skrive med min barnebarn fra min iphone 4 s til hans ipad, hvordan gør vi, hvordan sender man venneanmodning, så vi kan begynde at skive sammen, som jeg og han forfærdeligt glæder sig til.
  Louise

 15. Hej
  Jeg har fået en helt ny ipad og vil høre om jeg kan overtage min datter Hay Day spil, som hun ikke spiller mere, altså få hendes spil på min ipad

Leave a Reply

Your email address will not be published.