Hvad er forskellen på lydløs og Forstyr ikke på min iPhone?

Vi har for nylig skrevet om ”Forstyr ikke”-funktionen, der blev introduceret med iOS 6-opdateringen til iPhone. Flere brugere har dog spurgt, hvad forskellen mellem den og den mere velkendte lydløs-knap egentlig er. Vi bringer en forklaring hér.

Er du én af de brugere, der ikke helt har kunnet se forskellen mellem at sætte din iPhone på helt almindelig lydløs og den nye funktion, der er kendt som ”Forstyr ikke”? I så fald er du ikke den eneste. Flere har skrevet til os for at få uddybet, hvorfor de skal vælge ”Forstyr ikke” frem for blot at slå lydløs til, som de er vant til. Det er der en meget simpel forklaring på: ”Forstyr ikke” har flere muligheder og kan bedre tilpasses den enkeltes behov.

Hvad er forskellen på lydløs og Forstyr ikke på min iPhone?
Hvad er forskellen på lydløs og Forstyr ikke på min iPhone?

Hvorfor skal jeg vælge ”Forstyr ikke” frem for lydløs?

I mange situationer kan det være ganske bekvemt at kunne slå lyden fra på ens smartphone. Det gælder både SMS og opkaldstonerne. Normalt har vi været vant til blot at slå den fysiske lydløs-knap til, som man finder øverst på venstre side af iPhonen.

Gør du det, så har du ikke mange andre muligheder for at indstille den lydløse funktionalitet yderligere. Jo, du kan gå i: Indstillinger > Lyde > og få telefonen til at vibrere, selvom den er på lydløs. Men det er sådan set også det.

Det kan nogle gange betyde, at man alligevel går glip af et vigtigt opkald fra en bekendt eller overser, at der tikker en SMS ind på skærmen, som man gerne ville have set lidt før. Ganske enkelt fordi man ikke bemærkede vibrationen i lommen.

Derfor kan vi kun anbefale, at du sætter dig nærmere ind i den nye ”Forstyr ikke”-funktion. Med dén kan du nemlig meget lettere tilpasse, hvordan og hvornår du ikke vil forstyrres.

Det kan du gøre med ”Forstyr ikke”

For at slå ”Forstyr ikke” til skal du gå i: Indstillinger > Slå ”Forstyr ikke” til. Når det er gjort, kan du trykke dig videre til selve ”Forstyr ikke”-indstillingerne i: Indstillinger > Meddelelser > Forstyr ikke.

Jeg vil ikke komme nærmere ind på de enkelte måder du skal indstille ”Forstyr ikke” på hér, da vi som nævnt for nylig har beskrevet det mere indgående i artiklen: Hvad er ’Forstyr ikke’ i iOS 6? Men jeg kan kort skitsere, hvad du kan med den:

• Du kan indstille din iPhone til at være lydløs og dermed ikke forstyrre dig i et bestemt tidsinterval – fx mens du sover fra kl. 22 om aftenen til kl. 7 om morgenen. Det gør du vha. ”Planlagt”.

• Du kan tillade bestemte opkald at komme igennem, selvom din iPhone er sat til ikke at forstyrre dig. Vælg fx at lade dine ”Favoritter” slippe igennem. Er du i tvivl om, hvad denne funktion er, kan du med fordel læse: Sådan tilføjer du favoritter til dine kontakter på iPhone. Du kan også vælge, at absolut ingen skal kunne forstyrre dig.

• Sidst men ikke mindst kan du slå ”Gentagede opkald” til. Det vil sige, at hvis ”Forstyr ikke” er slået til, kan du vælge at et opkald, som bliver gentaget (altså fra samme nummer) inden for 3 minutter ikke skal være lydløst.

Nu håber vi, at forskellen mellem de to typer lydløs-funktioner på din iPhone gerne skulle fremgå mere tydeligt. Grundlæggende kan du altså gøre mere med den nye ”Forstyr ikke” end du tidligere kunne med lydløs. Dermed ikke sagt, at den helt gængse lydløs-knap er blevet overflødig. Den kan stadig være en smart måde hurtigt at slå lyden fra på din iPhone.

2 thoughts on “Hvad er forskellen på lydløs og Forstyr ikke på min iPhone?”

  1. Jeg forsøgte at kombinere Forstyr ikke med Spotify, så SMS og opkald ikke går ind og stopper musikken.

    Jeg har høretelefoner koblet til og jeg hører stadig min ringetone.

    Hvad gør jeg forkert?

  2. Vedr. “Lydløs-knap”
    Det sker ofte for mig, at “lydløs-knappen” ved en fejltagelse bliver slået til når telefonen ligger i lommen.
    Hvordan undgår jeg dette ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.