Huawei leverer højere kvalitet til lavere pris

Der er stor forskel på, hvad forskellige mennesker prioriterer, når de skal købe en ny mobiltelefon. Nogle skal have den seneste nye model, hvor specifikationerne er helt i top. For andre er det vigtigste, at telefonen er af det rigtige mærke og udstråler det, man gerne vil forbinde med sin personlighed. Andre ser mere specifikt på enkelte dele af telefonen – kameraet, processoren eller skærmen – når de skal beslutte sig.

Men for næsten alle er pris et parameter, der ikke er til at komme udenom. Derfor var der mange, som blev bekymrede, da iPhone som de første sendte en telefon med en prislap på mere end 10.000 kr. på markedet. Skulle det nu være det nye benchmark for de bedste telefoner?

Til alt held kan man fortsat få telefoner til langt under denne pris – og det vel at mærke telefoner, som på hvert enkelt punkt slår de langt dyrere telefoner fra for eksempel Apple og Samsung.

 

Det gælder ikke mindst P20-serien fra Huawei, der består af P20, P20 Pro og Mate 20 Pro. Alle tre Huawei telefoner blev lanceret i 2018 – først P20 i begyndelsen af året og i løbet af efteråret de to andre modeller.

For at begynde et sted, så lad os tage fat i kameraet på de tre modeller. P20 Pro og Mate P20 Pro er i en klasse helt for sig selv, når det kommer til fotografering. De to telefoner er som de første i verden udstyret med triple-lens-teknologi. Det vil sige, at der er tre linser med henholdsvis 40 MP, 20 MP og 8 MP på telefonen. Resultatet er, at P20 Pro og Mate 20 Pro er blevet kåret som de bedste mobilkameraer nogensinde af den uafhængige testenhed DxOmark, som har tildelt dem 109 point, og samtidig skriver, at de sætter en helt ny standard for mobilkameraer, som alle andre nu må stræbe efter. Til sammenligning har en iPhone X et dual-kamera med to 12 MP-linser, som fik 92 point af DxOMark.

Hvis foto og kamera er det vigtigste parameter for, hvilken telefon, man skal vælge, er der således ikke nogen tvivl om, at Huawei vinder med P20 Pro og Mate P20 Pro. Mere overraskende er det måske, at også den noget billigere P20 fra Huawei slår iPhone X. P20 har “blot” dual-kamera, men linserne er på 12 MP og 20 MP, hvilket giver 102 point hos DxOMark.

Man kommer ikke udenom, at skærmen på telefonen er vigtig, og også her ligger Huaweis P20-serie helt i top.P20 Pro har en pixeldensitet på imponerende 538 ppi, hvor man på en iPhone x må “nøjes” med 458 ppi. I de fleste situationer vil forskellen ikke være noget, man lægger mærke til. Men når man skal spille specs med vennerne, er det rart at vide, at man slår alle de andre på ppi.

 

Til sidst skal vi ind på en af de ting, der irriterer det moderne menneske mest – nemlig hvor længe den kan være tændt, inden den skal lades op. Her er batteriets størrelse en vigtig indikator, selvom det selvfølgelig også betyder meget, hvordan selve telefonen er skruet sammen. Således yder en iPhone X, der blot har et 2716 mAh-batteri, over evne, fordi der er justeret alle de rigtige steder. Men den kommer til kort i forhold til både P20, P20 Pro og Mate 20 Pro, der har batterier på henholdsvis 3400 mAh, 4000 mAh og 4200 mAh.

Og så var der lige det med prisen – tjah, prøv selv at tjekke ud, hvor meget billigere en Huawei er end de nærmeste konkurrenter. Du bliver overrasket!

 

Se den ny iPhone 11 på Pricerunner - Gå til butik og se tilbuddene

Gratis forløb: Lær at få en passiv indkomst ved at kopier en professionel investor

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.