Enigt folketing strammer loven om brug af mobil under kørsel

Hvis du har tendens til lige at tjekke en SMS eller lignende mens du kører, så er du sikkert godt klar over, at det er ulovligt, dumt og farligt. Men fordi antallet af folk, der anvender håndholdt mobil under kørslen stadig er for højt, har man nu vedtaget lov om, at det ikke alene skal koste en bøde, men også et klip i kørekortet.

Mobilholder med trådløs opladning

Som udgangspunkt mener vi, at det er helt fint med den nye lov, da det vil højne trafiksikkerheden for alle. Man er jo ikke kun til fare for sig selv, når man er uopmærksom bag rattet. Dog er det ikke alle, der har lige meget styr på reglerne, og derfor har man vurderet, at der er på tide med en lovstramning.

Det er jo en oplagt mulighed for at få styr på sine sager, og få anskaffet sig en mobilholder til bilen. Det kunne f.eks. være en holder med integreret trådløs oplader, så man får det maksimale ud af at følge loven. Hver gang telefonen sidder i holder, bliver den trådløst opladet. Hurtigt, nemt og lovligt. Og så slipper man i øvrigt for at fumle med ledninger osv., hver gang man skal ud at køre. Telefonen skal bare i holderen, og så klarer den trådløse oplader resten. Nemt!

Hvis ikke din iPhone understøtter trådløs opladning, så fortvivl ej. Der findes udstyr, der kan gøre selv din iPhone 6 kompatibel med trådløs opladning. Se f.eks. denne video, hvordan du gør din gamle iPhone lidt mere 2018-ish.

Se, mor! Uden hænder…

Selvom det teknisk set er lovligt at betjene en mobil, så længe den er i en holder, så er hele ideen med den nye lov jo, at vi helst helt skal lade være. Derfor kan du med fordel anvende Siri eller Googles stemmestyring. Hvis du f.eks. anvender Google Maps til navigation, så kan du bare sige ”OK Google”, og så er assistenten klar til at tage imod ordrer og/eller hjælpe dig godt på vej.

De tidlige udgaver af div. stemmestyrede AI interfaces var meget tunge at danse med. Det er de ikke længere. Dermed ikke sagt, at de er perfekte, for det er de ikke, men de er markant bedre og bestemt anvendelige i det daglige.

F.eks. kan Google forstå, hvis du bare siger ”Circle K”, at du formentlig gerne vil vises vej til den nærmeste Circle K station.

Ny lov, hvornår?

Lad os lige slå fast, at du selvfølgelig ikke skal bruge din telefon mens du kører, selvom den nye lov om klip endnu ikke er trådt i kraft. Dels fordi det er hamrende dumt og farligt, og dels fordi det koster 1500 surt optjente kroner, hvis du bliver standset af politiet.

Præcis hvornår den nye lov træder i kraft er ikke fastlagt helt endnu. Et fornuftigt bud vil være i løbet af foråret næste år (foråret 2019), men det er ikke sikkert. Sagen er den, at politiets systemer endnu ikke er omskolede til at håndtere de nye strafudmålinger.

Se den ny iPhone 11 på Pricerunner - Gå til butik og se tilbuddene

Priser fra PriceRunner

Gratis forløb: Lær at få en passiv indkomst ved at kopier en professionel investor

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.