De mest populære apps til iPhone

Sponsoreret indhold:

App-markedet har aldrig været stærkere end det er lige nu. 2021 bød på en ny omsætningsrekord med hele 34 milliarder dollar på apps i årets andet kvartal, og ud af de 34 milliarder, blev 22 milliarder omsat på Apple App Store.

Apps er hurtigt blevet en stor del af vores hverdag. Vi bruger dem som underholdning, og til at holde styr på de praktiske ting i vores hverdag. Mange bruger dem til deres arbejde eller skole, og flere og flere apps henvender sig til vores hobbyer og livsstil.

Der er lige nu 1,96 millioner apps på Apple App Store, og nye apps bliver opfundet, tilføjet og downloadet hver dag. Omsætningen på Apples App Store er også steget markant: hele 30 procent i forhold til året før.

Apple har offentliggjort deres mest populære apps, inklusiv en liste over de 10 mest populære apps i Danmark. Her kan vi tydeligt se en tendens i danskernes forbrug.

De 10 mest populære gratis apps til iPhone

Listen over gratis apps gør det klart, at de fleste af os bruger apps for at gøre hverdagen nemmere. Top 10-listen er ikke bare domineret af praktiske apps – den består udelukkende af praktiske apps.

 1. Coronapas
 2. MinSundhed
 3. Kørekort
 4. Sundhedskortet
 5. NemID codeapp
 6. Microsoft Teams
 7. Google Maps
 8. PostNord – Track your parcels
 9. e-Boks.dk
 10. MobilePay

Coronapasset var en nødvendighed for de fleste i 2021, og apps som NemID, MinSundhed, e-Boks og Mobilepay er efterhånden blevet er fast del af vores hverdag, som vi ikke kan klare os uden.

De 10 mest populære betalte apps til i Phone

Appsene på listen over betalte apps er måske mindre essentielle end de populære gratis apps, men de viser til gengæld tydeligt, at der er visse behov, vi har, som apps kan hjælpe med at dække.

 1. The Wonder Weeks
 2. Gravid – følg udviklingen
 3. Min baby – det første år
 4. Procreate Pocket
 5. Loeberute.dk
 6. TouchRetouch
 7. Forest – Your Focus Motivation
 8. Far – godt fra start
 9. AutoSleep Track Sleep on Watch
 10. It’s Beads

Fire af de mest populære betalte apps har alle lignede formål: at dokumentere og følge graviditeter og de tidlige år med et lille nyt familiemedlem. Resten af appsene på listen henvender sig til vores professionelle liv, hobbyer og velvære. Det er ikke apps, som vi er afhængige af på samme måde som de gratis topapps, men det er apps, som beriger vores liv, og som vi er villige til at betale for.

Spil

Man kommer ikke udenom, at en af de helt store app-kategorier er spil, og spil som Among Us!, Roblox, Pokémon Go og Minecraft bliver stadigvæk flittigt downloadet. Også online casino-apps er blevet mere populære i takt med at interessen for gambling er steget, og hjemmesider som Bonusfinder Denmark er kommet til.

“League of Legends: Wild Rift,” blev kåret til årets iPhone spil af App Store, mens “MARVEL Future Revolution,” blev årets iPad spil.

Underholdning, email og sociale medier

Det er næppe en overraskelse, at apps som TikTok, Instragram, Gmail, Snapchat, Microsoft Outlook og Messenger også forsat er populære downloads i Danmark. Vi bruger efterhånden vores iPhones og iPads mere end vores computere, så det er naturligt, at vores sociale medier og kommunion også er flyttet over til appsene på vores iPhones og iPads.

Mange ser nu ser også hovedsageligt TV og videoer på deres Apple produkter, så det er heller ikke overraskende, at streamingtjenester som Netfix fortsat nyder popularitet på App store.

Livsstilsapps og sundhed

Som man kunne se på de to top 10-lister, så er formålet med mange apps at gøre livet nemmere for brugerne.

Derfor nyder datingapps som Tinder stadig stor popularitet på App Store. Datingsapps har fuldstændig revolutioneret den måde vi dater på, og at downloade en app som Tinder eller Bumble er ofte første skridt på vejen til at finde en ny kærlighed.

En anden populær genre af livsstilsapps er fitnessapps.  Fitnesstrackere, løberuter, kalorietællere og workouts – der findes efterhånden apps til enhver del af fitnessrejsen. Afstresningsapps som Headspace vinder også frem i popularitet i trin med, at det er kommet mere fokus på mental sundhed og velvære.

 Dette er blot et lille udsnit af de mest populære apps på App Store. Apps er efterhånden blevet en stor – og nødvendig – del af vores hverdag. Vi bruger dem til alt det praktiske i vores hverdag, såvel som underholdning og vores hobbyer, og det ses tydeligt i store downloadstal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.