Anmeldelse af dansk trådløst tastatur til din iPad fra iTown.dk

Vi har haft mulighed for at afprøve et trådløst Bluetooth tastatur til iPad fra det danske firma iTown. Se hvad dommen lyder.

Det gode ved iTown tastaturet:

 • Lang batterilevetid
 • Holder dimensioneret til “stor” iPad, men iPad Mini kan også sættes i
 • Nem at forbinde til din enhed
 • Magnet fastholder bøjlen
 • Fungerer som coverbeskyttelse af din skærm

Det dårlige ved iTown tastetaturet:

 • Forekommer skrøbeligt hvis du er hård ved dit tilbehør
 • Tynd bøjle kan knække

Vi lever i en tid, hvor markedet bliver oversvømmet af en masse lækre nye gadgets til iPad og iPad Mini. I dag tester vi det nye iTown tastatur, der er ét i en række nye Bluetooth tastaturer, der prøver at sprænge barrieren mellem laptop og tablet.

Førstehåndsindtrykket af iTowns trådløse iPad tastatur

Det trådløse tastatur fra iTown fungerer som sagt ved hjælp af den populære Bluetooth-teknologi, der er i stand til at ”parre” to separate enheder med hinanden uden brug af ledning. Vi har tidligere beskrevet, hvordan du kobler din Apple-enhed til andre Bluetooth devices:

Læs også: Sådan tilslutter du et trådløst tastatur til din iPad

Ved første øjekast kan tastaturet godt virke lidt plastikagtigt i forhold til Apples eget trådløse tastatur. Det til trods for, at begge er udført i aluminium. Aluminium er ofte at foretrække som materiale til iPad tastaturer, da det generelt er ret hårdført. På papiret burde dette tastatur altså være lige så robust som Apples. Det er derfor muligvis en smagssag, hvilket man foretrækker. Når det er sagt, er jeg personligt også mere fan af soft touch-knapper, hvilket iTown-tastaturet ikke er skabt med.

Trådløst-iPad-tastatur-fra-iTown
iTowns tastatur vinder dog lidt ved at have en indbygget holder til tabletten, hvilket der ikke er på Apples. Det er netop også dét der gør, at dette iPad tastatur placerer sig i kategorien mellem tablet og laptop. Det forsøger at transformere din tablet til en let bærbar computer, da du nemt placerer iPad’en enten lodret eller vandret i holderen.

Sådan er tastaturet

Farvevalget kan man ikke rigtig udsætte noget på. En neutral sort falder godt i hak med iPad’ens design, og det ser umiddelbart ud som om, at tastaturets runde former forsøger at holde Apples elegante stil.

Tastaturet er tyndt og let (350 gram), hvilket gør det nemt at have med i en sleeve, så du kan tage noter i toget, på arbejdet, studiet eller lignende. Det gør det især brugervenligt i forhold til den pendlende del af befolkningen.

Bluetooth tastatur til iPad
Du skal dog være opmærksom på, at i og med at tastaturet er tyndt, har det en tendens til at give efter når du taster på det. Det havde den uheldige konsekvens for mig, at jeg lavede en del slåfejl i starten. Det er dog heldigvis kun en vanesag og skyldes måske i sidste ende, at jeg bruger det meste af dagen med en Macbook Pro, der unægteligt er mere robust.

Holderens ”ryg”, der åbnes med sin egen knap, forekom mig i første omgang noget skrøbelig, men der er tænkt over tingene, da en magnet holder metalbøjlen på plads. Igen er det et spørgsmål om, hvor hård du er ved dit tilbehør.

Selve udformningen af keyboardet er i bogstavsammenhæng et klassisk dansk qwerty-tastatur, hvor medieafspilleren kan styres med egne dedikerede knapper. Der er ikke så meget andet at sige, end at der er, hvad der skal være.

Bluetooth tastatur til iPad4
I forbindelse med testen har jeg ikke oplevet udfald med iTown-tastaturet og batteriet har udvist bemærkelsesværdig lang levetid. Har du først parret det med din iPad, kan du, efter at have lukket ned for den, nemt forbinde det igen med Connect-knappen.

Til en pris på 399 kr. er det et udmærket alternativ til det øvrige felt, der normalt ligger på 500 kr. eller mere. Er du typen der passer ordentligt på dit udstyr, skal det helt sikkert nok holde længe og det er i sidste ende en smagssag om du foretrækker det umiddelbart hårdere gennemførte aluminiums-tastatur fra Apple selv.

Udvalgte specifikationer:

 • Bluetooth 3.0 interface standard
 • Op til 10 m rækkevidde
 • Standbytid i 90 dage
 • 4-5 timer opladningstid
 • 350 gram
 • iPad kan monteres både horisontalt og vertikalt
 • Virker til den nye iPad, iPad 2 og iPad mini
 • Genvejstaster til bl.a. musik, lys og volume

iTowns trådløse tastatur til iPad koster 399,95 kr. Køb det hér.

Leave a Reply

Your email address will not be published.