Alt hvad der er værd at vide om iPhone covers

En af de meste benyttede former for iPhone tilbehør er efterhånden blevet et iPhone cover. Der er absolut delte meninger omkring hvorvidt et cover overhovedet bør sættes over en iPhone, da det skjuler designet.

Danskerne er i to forskellige lejre omkring det og især de personer, som ikke er til iPhone covers har det med at være meget åbne om, at de bestemt ikke ønsker et cover.

Der findes så mange forskellige iPhone covers, at vi har lavet to top 10 lister over iPhone covers til henholdsvis iPhone 4S og iPhone 5:

Hvilke typer iPhone covers findes der?

Du kan næsten finde lige så mange forskellige iPhone covers, som du kan finde iPhone ejere. Markedet for iPhone covers er blevet så fyldt med forskellige covers, at du kan finde et cover enhver smag.

Der er endda blevet laver covers, som du slet ikke kunne tænke på fandtes. Vi tager herunder et kig på de forskellige typer covers og hvornår de passer bedst.

I første omgang findes, der 3 forskellige kategorier af covers:

 • iPhone bumpers
 • iPhone tasker
 • iPhone covers

Vi tager herunder et nærmere kig på de 3 forskellige kategorier.

iPhone Bumpers

iPhone bumper iCover
Bumper fundet på iCovers.dk

iPhone bumpers er bare en lille plastic ramme, som du kan sætte rundt på din iPhone. Det fungerer lidt ligesom bunden på en radiobil.

Der findes et hav af forskellige former for bumpers og kvaliteten er også meget svingende. Én ting, som du skal være meget opmærksom på er hvordan bunden af bumperen er.

Jeg fik engang en bumper til min iPhone 4S og bunden var lavet af hård plastic. Det er i sig selv fint, men hjørnerne ind til opladerstikket var ikke slibet særlig fint, så det gør ondt at sidde med min iPhone i hånden.

Min erfaring viser, at de billigste iPhone bumpers har disse ”fejl”, hvorimod de lidt dyrere kan være ganske behagelige.

Beskyttelsesniveau med en iPhone bumper

Du får ikke særlig meget beskyttelse med en bumper. En bumper kan være rigtig beskyttende, hvis du taber din iPhone imens du sidder på gulvet eller hvis du taber den ned på bordet (hvilket er sket flere gange for mig).

Du skal dog ikke begynde at teste med at tabe din iPhone, hvis du står på eller ned på fliser o.l. Dette vil uden tvivl udsætte din iPhone for høj risiko.

Prisniveau

Priserne på iPhone bumpers ligger i den billige ende, hvis du sammenligner med deciderede covers generelt.

Du kan typisk købe en iPhone bumper til mellem 50 kr. og 150 kr. for det dyreste.

Her anbefaler vi, at du køber iPhone bumbers:

iPhone Tasker

Billede taget fra E-tasker.dk
Billede taget fra E-tasker.dk

iPhone tasker er i en helt anden kategori end dit typiske cover eller bumper. En iPhone taske minder mest af alt om de gode gammeldags mobiltelefon etuier.

Den primære forskel på et iPhone cover og en iPhone taske er, at når du putter et cover på din iPhone kan du ofte stadig bruge den uden at tage coveret af. Med en taske sætter du iPhonen ned i og kan ikke bruge den uden at tage din iPhone op igen.

For mange personer er en taske derfor upraktisk. Er du typen, der lægger din iPhone i din rygsæk, håndtaske, lomme eller lignende vil du typisk ikke have brug for en iPhone taske.

Har du dog ikke mulighed for at bære din iPhone i håndtasken (tasker er typisk til piger J ), så kan en iPhone taske dog være en god måde at går rundt med din iPhone.

Her anbefaler vi, at du køber iPhone tasker:

iPhone Cover

Der findes en hulens masse forskellige covers og vi vil prøve at dække de mest populære typer i dette indlæg:

 • Cases
 • Flip
 • Lav-selv
 • Sjove
 • Stødabsorberende
 • Sportsarmbånd
 • Vandtætte
 • Cover med indbygget batteri

iPhone Cases

iPhone Cases er de mest udbredte former for iPhone covers. De er en god blanding af god beskyttelse, samt fri adgang til din iPhone, så du ikke behøver at rode med den hver gang du får et opkald.

Du kan få iPhone cases i mange forskellige materialer:

 • Plastic
 • Aluminium
 • Gummi
 • Silikone

Typisk får du bedst beskyttelse ved at købe et plastic eller gummi cover. Aluminium giver absolut den laveste stødabsorbering, så dette skal mest af købes for at undgå ridser. Det hjælper meget lidt, hvis du taber den.

Flip Covers, der åbner og lukker om din iPhone

Flip covers er især populære hos det lidt ældre publikum, som kan huske de gode gamle dage, hvor man havde et læder etui til sin Motorola mobiltelefon.

Der er kommet nogle rigtig gode flip covers til iPhone og mange af dem er multifunktionelle. De fleste har nemlig plads til både kreditkort, sedler og et par er endda lavet til at du kan have dit pas siddende.

Flip covers plejer at være forholdsvis store i størrelsen, hvorfor du kan forvente rigtig god beskyttelse. De sætter en stor buffer rundt omkring din iPhone og du kan næsten tabe den på alle overflader uden at beskadige den.

Her anbefaler vi, at du køber iPhone flip covers:

Design Dit Eget iPhone Cover

En af de senere former for covers er muligheden for at lave dit eget iPhone cover. Du kan fx sende dit billede til en webbutik hvorefter de laver et cover med dit fremsendte billede på bagsiden.

Det kan sammenlignes med muligheden for at sætte dit eget billede på dit dankort.

Prisen på covers du selv kan designe ligger på omkring 150 kr. til 299 kr.

Både iPhoneGadget.dk og GearSpot.dk tilbyder lav-det-selv covers.

Sjove iPhone Covers

Er du ude efter en god for-sjov gave til en firmafest vil der være masser af muligheder for at finde den helt rigtige gave i et sjovt iPhone cover.

Der er blevet lavet så ufatteligt mange forskellige for sjov covers. De er ikke synderligt praktiske og du skal ikke forvente en særlig god beskyttelse, men et cover behøver selvfølgelig ikke kun være omkring god beskyttelse J

Stødabsorberende covers

Vælger du et iPhone cover i gummi, silikone eller plastic vil du kunne forvente en vis beskyttelse. Du kan dog ikke kaste din iPhone ud fra en bygning eller tabe den hele dagen lang med et standard cover.

Det kan du til gengæld med nogle af de specielle stødabsorberende covers, som er skabt til den aktive person, der udsætter sin iPhone for ekstreme situationer.

Med et specielt stødabsorberende cover kan du typisk gøre hvad end du har lyst til og stadig have en overlevende iPhone efterfølgende. Selvom de fleste stødabsorberende iPhone etuier kan beskytte din iPhone imod stød, så hjælper de ikke meget på gentagne stød inde i selve iPhonen.

Du skal derfor ikke regne med, at din iPhone holder meget længe, hvis du kaster rundt med den eller ikke passer på den bare fordi du har et stødabsorberende cover.

Her kan du se stødabsorberende covers til iPhone:

Sportsarmbånd til iPhone

Et sportsarmbånd til iPhone er et iPhone cover, som du kan sætte på din arm med din iPhone inden i. Sportsarmbåndet er designet til at kunne klare sved, milde stød og generelt at beskytte din iPhone i det miljø du dyrker sport.

Personligt stoppede jeg hurtigt med at bruge min iPhone i FitnessDK, da den vejede for meget i min lomme. Det blev meget hurtigt upraktisk at have den med og derfor stoppede jeg med at bruge den. Det er uheldigt, da der findes en masse gode sportsapps til iPhone, som jeg gerne ville bruge.

Da jeg selv fandt et godt sportsarmbånd begyndte jeg straks at bruge min iPhone i fitness centeret igen og de mange apps var yderst populære.

Vi anbefaler, at du køber sportsarmbånd hos:

Vandtætte iPhone covers – LIFEPROOF er one of a kind

Lifeproof iPhone Cover

Der findes ikke mange ægte vandtætte iPhone covers, men der findes nu et par stykker, som du kan bruge til at beskytte din iPhone, når du er på stranden, ligger ved poolen eller hvis du bare har en hang til at spilde på din iPhone.

Det mest populære vandtætte iPhone cover er det såkaldte LIFEPROOF iPhone cover. Det beskytter ganske enkelt imod alt hvad der kan komme til at ske i dit liv. Det er blevet testet efter militære standarder og du kan gøre næsten hvad du vil med din iPhone.

Udover LIFEPROOF iPhone coveret findes, der flere covers, som er vandtætte, hvis du lægger dem i en medfølgende pose. Det er ikke helt det samme, men er en del billigere end LIFEPROOF coveret.

Et eksempel er dette Traveller Function Case til iPhone 5

GearSpot.dk har også andre vandtætte covers, men de er mest beregnet til iPhone 4/4S

Cover med indbygget batteri

Vi kender det alle sammen. iPhone er løbet tør for strøm, klokken er kun 16.00 og vi skal ud med vennerne om aftenen direkte efter arbejde.

Der er ikke noget mere irriterende ved iPhonen end, at den ikke holder strøm i særlig lang tid. Der findes dog covers med et ekstra batteri indbygget, så hvis du alligevel skal ud og have et cover kan dette meget vel være et godt valg.

GearSpot.dk har bl.a. deres Powerskin iPhone Case med indbygget batteri til 519 kr. Prisen er høj, men du får et ekstra batteri inkluderet og kommer med fuld beskyttelse mod stød og ridser.

Du kan se coveret i aktion på GearSpot.dk

Hvad anbefales, når du skal vælge et cover?

Som du kan fornemme på baggrund af hvor mange forskellige covers vi har dækket i dette blogindlæg, så findes der en masse iPhone covers. Dit valg af iPhone cover bør bestemmes ud fra hvilket behov du har og især hvordan du bærer din iPhone.

En decideret iPhone taske ser rigtig godt ud, men den er ikke praktisk, når du skal have den ned i dine jeans.

Hvad koster et godt iPhone cover?

Priserne på iPhone covers varierer enormt og du kan finde et godt iPhone cover, der koster 100 kr.

Hvis du på den anden side gerne vil have et super lækkert cover vil du op og skulle betale 200-300 kr.

Igen afhænger det hele af hvor meget du bruger din iPhone og i hvilke sammenhænge du skal fremvise det.

Nu er det din tur – Del dit yndlingscover i kommentarerne

Jeg vil super gerne høre fra dig omkring hvilket iPhone cover du har valgt og hvorfor du valgte det specifikke cover. Jeg håber, at du vil dele den information med os J

Se den ny iPhone 11 på Pricerunner - Gå til butik og se tilbuddene

Priser fra PriceRunner

Gratis forløb: Lær at få en passiv indkomst ved at kopier en professionel investor

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

One thought on “Alt hvad der er værd at vide om iPhone covers”

Leave a Reply

Your email address will not be published.