Hent den nye gratis 112-app til din iPhone

Det kan være et spørgsmål om liv eller død, hvor hurtigt hjælpen når frem, hvis du er ude for en ulykke. Derfor har Geodatastyrelsen netop udsendt en 112-app, der kan spore din placering via din smartphones GPS-signal. Du kan downloade den i App Store og de andre store app-butikker.

I dag lanceres den nye 112-app, der skal hjælpe folk til endnu hurtigere at komme i kontakt med alarmcentralen, hvis de akut har behov for det. Vi vil gerne opfordre alle til at dele denne nyhed med familie og venner, så så mange som muligt kan få gavn af tjenesten og denne app.

Forskellen på 112 og 1813

Fra vi er helt små lærer vi, at hvis vi selv eller andre kommer ud for en akut ulykke eller livstruende sygdom opstår, skal vi straks ringe til 112 på telefonen og få kontakt til alarmcentralen. Siden er også den særlige akuttelefon til på nummeret 1813 kommet til. Den adskiller sig fra 112 ved, at den kan rådgive om ikke-akutte tilfælde og eventuelt henvise til videre behandling.

Alarmcentralen måtte erkende, at de ganske enkelt modtog for mange opkald der ikke havde akut-status, som derfor risikerede at spærre for de andre livsnødvendige telefonopkald. Introduktionen af 1813-nummeret har indtil videre været en succes, men der har været et stærkt ønske fra alarmcentralens side om at kunne få hjælpen endnu hurtigere ud. Derfor er der udviklet en ny gratis 112-app, som alle med smartphone fra i dag kan hente i deres app-butik.

112-app sporer din præcise placering lynhurtigt

Med den nye 112-app kan du eller andre straks fortælle alarmcentralen hvor du befinder dig via mobilens GPS-koordinater, hvis du selv er ude for eller vidne til en ulykke eller livstruende sygdom. App’en viser på et kort hvor du er og på den måde kan ambulance, politi eller brandvæsen meget lettere finde frem til dig.

Du kan allerede nu hente den gratis 112-app hér:

Hent 112 App på App Store
Hent 112 App på Google Play
Hent 112 App på Windows Marketplace

Efter du har installeret den, skal du være opmærksom på følgende:
• 112-app’en virker kun i Danmark.
• 112-app’en virker ikke, hvis mobilens GPS er deaktiveret.
• 112-app’en kan kun sende GPS-koordinater på steder med dataforbindelse.
En anden vigtig detalje er, at hvis mobilens batteri på ulykkestidspunktet er under 25 %, vil 112-app’en starte opkaldet til alarmcentralen, men dine GPS-koordinater bliver ikke sendt. Det er ganske enkelt en sikkerhed for, at du alligevel kan få fat i alarmcentralen, uden at din telefon løber tør for strøm. Tilsvarende vil 112-app’en automatisk sætte en stopper for afsendelsen af dine GPS-koordinater, hvis dit batteri skulle komme under 25 %.

iPhoneLuppen vil gerne udbrede kendskabet til 112-app’en

På iPhoneLuppen.dk vil vi gerne støtte denne vigtige app og derfor opfordrer vi jer som sagt til at hente og installere den med det samme. Du kan også udskrive og medbringe plakaterne nedenfor. De kan downloades helt gratis ved at klikke på disse links:
112 App plakat A4 – 112 App plakat A5 – 112 App plakat A3
Bag 112-app’en står Rigspolitiet, Københavns Brandvæsen og Geodatastyrelsen. Projektet er finansieret af TrygFonden.

Har du spørgsmål om 112-app’en, kan du altid kontakte Geodatastyrelsen.

Se den ny iPhone 11 på Pricerunner - Gå til butik og se tilbuddene

Priser fra PriceRunner

Gratis forløb: Lær at få en passiv indkomst ved at kopier en professionel investor

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.