5 gode råd til køb af iPhone 5 til den billigste pris

Det kan være temmelig svært at gennemskue markedet for iPhones. De fleste mobilselskaber kappes om at sige, at netop de har den billigste iPhone 5 – men hvem har ret og hvad skal du holde øje med? Vi har samlet nogle gode råd til køb af iPhone 5.

Der er ingen tvivl om, at mobilselskaberne er gode til at finde på spidsfindige udtryk, når de forsøger at introducere en ny abonnementstype, eller reklamerer med, at de har en utrolig gunstig kampagne på køb af iPhone 5 netop nu.

Af samme grund kommer det heller ikke som den store overraskelse, at en stor del af danskerne finder mobilmarkedet lettere uoverskueligt. De kreative formuleringer og priser gør ofte folk mere forvirrede over, hvad den egentlige mindstepris er for en spritny smartphone. Vi iler derfor straks til med 5 gode råd du kan tage med dig i din videre søgen, når du gerne vil købe en iPhone 5 til den billigste pris.

Læs også: Vores anmeldelse af iPhone 5.

Vi har med vilje ingen priser med i denne oversigt, da du i stedet kan finde dem på vores altid opdaterede oversigt over priserne på iPhone 4, 4S og 5 med abonnement.

1. Start med mindsteprisen

Begynd med kun at fokusere på selve prisen. Når du objektivt skal finde den billigste iPhone 5, er det den såkaldte mindstepris du skal se efter.

iPhoneluppen.dk har vi allerede gjort meget af arbejdet for dig, da vi altid har en opdateret prisoversigt på køb af iPhone 5. I denne oversigt kan du finde en lang række af de største danske mobilselskaber og du har mulighed for at tilpasse kriterierne for indhold i mobilabonnementet. Hvor høj mindsteprisen på køb af iPhone 5 er, kommer altså an på hvilken type abonnement du vælger. Det kommer vi til længere nede.

I næstyderste kolonne i vores prisoversigt, ser du den samlede mindstepris på køb af iPhone 5 over 1-6 måneder. Mindsteprisen skal inkludere alle de udgifter du har i bindingsperioden. Det vil sige eventuel oprettelse, gebyrer, abonnements- og mobilpris. Du kan komme ud for, at et mobilselskab (fx Call me) kun har 1 måneds abonnementsbinding og derfor fremstår deres mindstepris en del lavere.

Et godt råd er selvfølgelig altid at gå efter det mobilselskab, der tilbyder køb af iPhone 5 til den billigste mindstepris og samtidig med et abonnement, der passer til dine behov.

2. Hvor høj må din udbetaling være?

Du vil som oftest se udtrykket ”udbetaling”, når du får en foreløbig prisoversigt på et mobilselskabs hjemmeside. Det dækker over hvad du skal betale her og nu. Udbetalingen hænger typisk sammen med, hvor meget du efterfølgende skal betale af (afdrage) på mobilen om måneden – altså mobilprisen. De allerfleste mobilselskaber herhjemme opererer med afbetaling i 6, 12 eller 24 måneder.

Hvis du foretrækker en lavere månedlig ydelse efter køb af din iPhone 5, skal du typisk vælge en afbetalingsordning over 12 eller 24 måneder. Det gør som oftest din udbetaling lavere nu. Det har ingen betydning for mobilprisen, hvor lang en afdragsperiode du bestemmer dig for. Vi har for nylig taget pulsen på de danske mobilselskabers politik omkring afdragsordningerne og ingen selskaber bruger renter og gebyrer.

3. Køb med abonnement

Lad det være sagt med det samme: vi vil altid anbefale, at du køber en iPhone med abonnement. Hvis du sammenligner mindsteprisen over 6 måneder, vil den selvfølgelig næsten uden undtagelse være lavere uden abonnement, men du skal jo under alle omstændigheder have et abonnement, når først du har mobilen.

Derfor vil det billigste køb af en iPhone 5 i sidste ende altid være med abonnement. På denne måde vil du også lave en afdragsordning, der gør det billigere for dig at dele prisen op i mindre bidder, fremfor et stort udlæg her og nu.

4. Bestem hvad dit abonnement skal indeholde

Det er også afgørende for prisen på dit køb af iPhone 5, hvad dit mobilabonnement skal indeholde. Måske ved du allerede lige præcis, hvor meget du forbruger om måneden i tale, data og sms/mms. Sidstnævnte er dog stort set uden undtagelse gratis med i alle abonnementer i dag.

Det er derimod vigtigt at have en helt klar idé om, hvor meget du taler om måneden og hvor meget data du bruger på din smartphone. Det er absolut tilrådeligt at finde det bedst matchende abonnement fra starten af, da du ellers kan få en uventet højere mobilregning, hvis du bruger mere end din månedlige mobilpakke tillader.

Kig på dine seneste forbrugsoversigter. Dem finder du enten på dine regninger eller via dit mobilselskabs online selvbetjening.

Læs også: Sådan ser du hvor meget dataforbrug din iPhone bruger.

I vores prisoversigt kan du indstille sliderne efter de kriterier, der passer på netop din type forbrug og se mindsteprisen hos de forskellige mobilselskaber.

5. Størrelsen på din iPhone 5 har indflydelse på prisen

Det sidste vigtige råd, der har afgørende indflydelse på, hvor og hvordan du finder den billigste iPhone 5 er vedrørende størrelsen. Det vil sige hvor mange GB din iPhone 5 skal indeholde. Jo mere plads, jo dyrere en telefon.

iPhone kommer med enten 16, 32 eller 64 GB data og derudover får du 5 GB gratis data på Apples online lagerplads, iCloud. Du har ikke mulighed for at udvide din iPhone 5’s fysiske hukommelse efterfølgende med fx et SD-kort, men du kan – naturligvis –  tilkøbe mere plads i iCloud.

Det er derfor en god idé at vide, hvad du vil bruge den til, så du køber den rigtige mobil fra starten. Rigtig mange mennesker klarer sig fint ved at købe den billigste iPhone 5-model med 16 GB.

16 GB er rigeligt hvis du ikke har et enormt musik- eller videobibliotek, men måske i højere grad anvender de mange forskellige streamingtjenester, der ikke optager plads på din iPhone. Du kan selvfølgelig heller ikke have oceaner af billeder liggende på telefonen, men må sørge for at gemme dem andre steder. Apps optager ligeledes plads, så du skal gøre op med dig selv om du er typen der har det fint med ikke at have en stor mængde tilgængelige.

Ved du derimod at du gerne vil have mulighed for at have mange indholdstunge apps, videoer, musik, billeder o. lign. liggende fast, bør du vælge én af de dyrere iPhone 5-modeller.

Klar på at købe din nye iPhone 5

Således udstyret med 5 råd til, hvordan du kan finde og købe den billigste iPhone 5, føler du dig forhåbentligt klædt noget bedre på til at afsøge markedet.

Tag et kig på vores iPhone-5 prisoversigt, hvis du vil se de aktuelle mindstepriser.

Leave a Reply

Your email address will not be published.