Vil du gerne have trådløse hovedtelefoner til din iPhone? Her kan du se, hvordan du vælger de bedste

Udviklingen inden for Bluetooth hovedtelefoner og headsets til brug med iPhone går lynende hurtig. Tiden er ved at løbe fra det traditionelle Bluetooth headset, som sidder med en sender ved det ene øre.

Nyere Bluetooth stereo headsets ligner og kan bruges som almindelige hovedtelefoner samtidigt med at de har mikrofon, så du kan foretage opkald med dem.

De typiske medfølgende høretelefoner/headsets, der følger med iPhone er ikke altid noget at råbe hurra for. Den nye iPhone 7 har som den første model helt sløjfet det kendte Mini-Jack stik, og i stedet medfølger trådløse Airpods.

Disse er blevet modtaget med blandet begejstring, blandt andet fordi lyden ikke er særlig god og fordi de små trådløse høretelefoner let bliver væk.

Har du en iPhone og vil du gerne have god trådløs lyd, så får du her nogle gåde råd til, hvad du skal kigge efter, når du skal vælge Bluetooth høretelefoner til din iPhone.

  1. Komfort

Det første du skal vælge er hvilken type headset passer til dig. Nogle kan godt lide modeller, der sidder inde i øret (In-Ear), mens andre ikke kan fordrage at have noget helt inde i øret og sværger til modeller, der sidder uden på øret (On-Ear).

Nogle foretrækker lidt større modeller med hovedbøjle, mens det for andre er vigtigt at høretelefonen fylder så lidt som muligt.

 

Du skal også tænke på hvordan du ønsker at bruge headsettet. Dyrker du meget sport er det måske en ide at vælge en model med earhook, så høretelefonen bliver siddende på øret, selv mens du bevæger dig meget.

Der er helt bogstaveligt masser af modeller

En stor del af headsettets succes afhænger altså af, hvordan hovedtelefonen passer og føles – og det varierer meget fra person til person.

  1. Lydkvalitet

Lydkvalitet er vigtig. Hvis du hører musik i længere tid bliver øret (og dermed hele hovedet) hurtigere træt af tynd ”dåseagtig” lyd simpelthen fordi det bliver mere anstrengt.

Det samme gør sig gældende ved opkald. Hvis du ringer meget, er det vigtigt, at opkaldskvaliteten i begge retninger er god.

Et headset kan godt lyde behageligt i din ende, mens mikrofonen kun overfører en tynd, digitalt lydende version af din stemme til den person, du taler med.

En anden ting, der påvirker lydkvaliteten er, hvor godt den enkelte model isolerer lyde udefra. Nogle mennesker kan godt lide, at headsettet udelukker lyde udefra, mens andre ikke bryder sig om at være afskåret fra omgivelserne.

Hvor godt virker mikrofonen, hvis du sidder i et stort selskab, hvor headsettet skal adskille din stemme fra de andres. Headsets med to eller tre mikrofoner udfører normalt det bedste, da der ofte er dedikeret en mikrofon til at detektere omgivende støj, som headsettet derefter kan annullere digitalt. Det kaldes noise cancellation.

  1. Batteriets levetid

 

Større trådløse headsets har mere plads til store batterier, og har derfor en lang brugstid.

De mindre trådløse headsets er smarte, men de har et problem: Batteriets levetid er indtil videre ikke noget at blive imponeret over. Apples Airpods har fx kun en brugstid på 5 timer inden de skal lades op igen.

  1. Rækkevidde

 

Rækkevidden mellem din iPhone og Bluetooth headsettet er også en faktor, du skal tage med i dine overvejelser. Det kan fx være, at du har headsettet med i haven, mens din telefon ligger til opladning i stuen.

Større headsets med større antenner har lidt større rækkevidde.

  1. Pris

 

En helt afgørende faktor er naturligvis prisen. Som i så mange andre tilfælde i livet, så får man hvad man betaler for. Men derfor er det naturligvis vigtigt for dig at afgøre med dig selv, præcist hvad, det er du gerne vil betale ekstra for.

Er det komforten, lydkvaliteten, designet eller en fjerde ting, der er vigtigt for dig, så afgør det med dig selv inden du vælger headset. Ellers kan det være let at blive lokket af et smart design eller noget andet, som du måske i det lange løb ikke har brug for.

Se den ny iPhone 11 på Pricerunner - Gå til butik og se tilbuddene

Gratis forløb: Lær at få en passiv indkomst ved at kopier en professionel investor

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.