Er iPhone X og iPhone 8 et vendepunkt for Apple

De fleste kender efterhånden historien om det legendariske firma fra Cupertino i Californien, med det afbidte æble som vartegn. Apple er en succeshistorie uden sammenligning, og siden virksomheden blev noteret på børsen i 1976, er det den amerikanske virksomhed, der har skabt flest millionærer. Apple beskæftiger i dag omkring 116.000 medarbejdere på verdensplan, og er stadig et af verdens stærkeste brands. Apple har formået at gøre IT til mere end praktisk nødvendighed – de har gjort det til en decideret livsstil, og deres udstyr har – både dengang og nu – en vis status i befolkningen, og kan uden tvivl både betragtes som solide arbejdsredskaber og gedigne statussymboler.

Apple har altid gjort et stort nummer ud af sine produktlanceringer, og de nye iPhone 8 og iPhone X er ingen undtagelse. Tværtimod! Faktisk taler man om, at dette er den mest ikoniske produktlancering nogensinde. Dels fordi det i år er 10 år siden, at den første iPhone kom i handlen, men også fordi at det er første gang i historien, at Apple holder en sådan ”keynote” i deres egne gemakker, nemlig i det spritnye ”Steve Jobs Theater”, som er for Apple, hvad Telia Parken er for det danske fodboldlandshold – definitionen af hjemmebane. Forskellen er bare, at Nicklas Bendtner og Christian Eriksen her er skiftet ud produktudviklingsteamet hos Apple.

Er det store nyheder?

Det er dog lidt svært at se hvor mange reelle nyheder der er tale om, for der blev ikke lanceret mange nye ting. De største af nyhederne er at Apple fjerner home knappen som nu skal swipes frems fra bunden. De har også oppet sig og har fået trådløst opladning efter gængse standarder. Det skulle betyde nemmere og hurtigere opladninger rundt omkring – også på offentlige steder.

De har også investeret kraftigt i Faceid, hvor du nu kan logge på din nye iPhone ved hjælp af ansigtsgenkendelse. Ifølge Apple er det meget mere sikkert end med forgængernes touchid. Selvsamme ansigtsgenkendelse kan også bruges til at lave animerede emojis og avancerede snapchats, noget som helt sikkert vil appellere til ungdommen.

Apple har været kritiseret for ikke at være nyskabende med deres lanceringer længere og kritikken forstummer næppe foreløbigt. For flere af deres features findes allerede i konkurrenternes telefoner og er derfor ikke helt en nyhed.

Se den ny iPhone 11 på Pricerunner - Gå til butik og se tilbuddene

Priser fra PriceRunner

Gratis forløb: Lær at få en passiv indkomst ved at kopier en professionel investor

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.