Røgfri med hjælp fra mobilen

Rygning er gennem de senere år blevet mere og mere upopulært. Ikke nok med, at rygerne efterhånden ikke må dyrke deres last nogen steder, så bliver det også stadig dyrere at ryge.

Skift smøgerne ud med en e-cigaret

Rygning er skidt for dig. Punktum. Det er der vist næppe nogen, der kan være i tvivl om. Men selvom vi godt ved, at det ikke er hverken hensigtsmæssigt eller på anden måde nogen god idé, at suge giftig røg ned i lungerne, er det ikke nogen nem opgave, at kvitte smøgerne fra den ene dag til den anden. Men det kan en E-cigaret måske hjælpe dig med at opnå.

En E-cigaret er ikke længere nogen ny opfindelse, men selvom der er mange, der benytter e-cigaretter til daglig, ved vi endnu ikke helt, hvad vi skal synes om dem. Der er modstandere som f.eks. Kræftens Bekæmpelse, der mener, at en E-cigaret ikke bør agere tobakssubstitut, da man ikke kan afvise, at de ikke kan bidrage til lungecancer. Og så er der fortalerne, der vurderer, at en E-cigaret er et glimrende alternativ, da de indeholder langt færre skadelige stoffer og hjælper rygere til at kvitte smøgerne én gang for alle.

Apps til dit rygestop

Hvad enten du overvejer at skifte til e-cigaret eller ej, er det første skridt på vej mod en røgfri tilværelse, at tage beslutningen om at blive røgfri. Det lyder måske lidt naivt, men medmindre du er indstillet på at stoppe, er det utroligt svært, at fastholde et rygestop og alle statistikker taler for, at du hurtigt vil falde tilbage i dine gamle rygevaner.

Din iPhone kan dog også bruges som ”stopklods”. Der findes en del rygestop apps i App Store, og vi har her valgt to af de bedste ud til dig, så også du kan opnå dit mål om en sundere hverdag – helt uden cigaretter.

XHALE

Xhale

Denne app er udviklet af Kræftens Bekæmpelse, og udemærker sig ved, at støtte dig i din beslutning om at blive røgfri. Ved hjælp fra kendte mennesker, videoer og motiverende notifikationer, vil XHALE app’en motivere dig til at fastholde din beslutning om et rygestop. Hent app’en her.

7 Keys to Quit

App’en her er fra Nicotinell, der vel nok er Danmarks største udbyder af nikotinpræparater, der skal sikre dig en røgfri tilværelse. Nu er de så også klar med en app, der bl.a. giver dig et personligt rygestopprogram. Med denne app får du forslag til nikotinsubstitutter fra Nicotinell, med henblik på, at du bliver røgfri – og sidenhen nikotinfri – hurtigst muligt. Hent app’en her.

Gør det, der virker bedst for dig

Som sagt er et rygestop ikke nogen nem opgave, og der findes desværre ikke nogen one-size-fits-all løsning. Du skal gøre det, du mener, er bedst for netop dig. Om det så er ved hjælp af en af disse apps, en E-cigaret, nikotintyggegummi eller måske en kombination, er helt individuelt.

Herfra skal der – uanset hvilken rygestop metode du vælger at anvende – i hvert fald lyde et ”held og lykke”

Leave a Reply

Your email address will not be published.