Lær at bruge memo-programmet på din iPhone

Din iPhone har et smart program til at optage lyd og memoer med. Med få tip er du i gang med at bruge det. Se også hvordan du kan få endnu mere ud af programmet ved at sende dine lydoptagelser til andre.

Programmet Memoer finder du som standard i mappen Hjælpeprogrammer. Med denne applikation kan du optage memoer, lyd og lignende. Det kan være du har brug for at huske noget fra et møde på arbejdet, vil optage lyd til en koncert, sende en sød hilsen til kæresten, eller du skal måske lave et længere interview. Under alle omstændigheder findes der mange situationer, hvor optagelsen af en hurtig memo kan være utrolig bekvem.

Sådan kommer du i gang

For at få optaget dine første memoer, skal du naturligvis begynde med at åbne programmet. Herfra er du med et enkelt klik i gang med dine optagelser. Når du er klar til at optage skal du blot sørge for at holde telefonen nogenlunde tæt på lydkilden, eller i hvert fald sørge for, at der ikke er nogle ting der forstyrrer mikrofonen.

Herefter er det blot at trykke på den røde knap i nederste venstre hjørne og du er i gang med at få dine første memoer i kassen.

Sådan sender du memoerne til andre

Når du har foretaget dine optagelser, kan det også være du har behov for at sende nogle af dem til andre. Programmet lader dig heldigvis nemt dele memoerne med andre via e-post, SMS eller iMessage.

For at dele en memo, skal du gøre følgende:

1. Når programmet er åbnet, finder du den besked du ønsker at sende, ved at trykke på de tre parallelle streger i nederste højre hjørne.
2. Nu ser du en oversigt over dine indtalte memoer. Klik på dén du vil sende.

 3. Klik på Del-knappen og vælg herefter E-post eller Besked.

 4. Vælg den modtager du vil sende til og klik så på Send.

5. Modtageren får en almindelig SMS- eller iMessage-besked (eller e-post hvis den mulighed er valgt), hvor memoen er vedhæftet som fil, hvis du har valgt SMS-metoden.

Du skal være opmærksom på, at hvis den modtager du har sendt din besked til ikke har en iPhone, iPod Touch, iPad eller de har en anden type smartphone (Android, Windows Phone o.lign.), så får de selvfølgelig ikke beskeden som iMessage, men sandsynligvis som en MMS. Man skal være klar over, at det i så fald afhænger af, hvilken type filformater deres enhed kan afspille. Memo-programmets filer er i .m4a- eller mp4 audio-format.

19 thoughts on “Lær at bruge memo-programmet på din iPhone”

 1. Hej
  Ang memo oplever jeg at jeg kun kan optage ca 2min og 40 sek. Ellers skal jeg skære i beskeden .. Er der nogen grund til dette ?

  1. Hej Tom,

   Har du opdateret til den nyeste iOS6? hvis ikke så prøv dette til at starte med.
   Der burde nemlig ikke være nogen begrænsning på længden af optagelserne.

   Mvh.
   Christian

  2. Hej igen.
   Jeg har opdateret til Ios6, men kan stadig ikke sendenet memo på over 2,5 minut. Jeg kan godt optage længere end det, men ikke sende filen.

   Mvh Tom

   1. Hej Tom,

    Har du prøvet at sende det via WiFi eller uploade det til iTunes?

    iPhones har en naturlig begrænsning på hvor store mængder data de vil sende og downloade, når du er på dit mobilnet.

    Mvh. Andreas

 2. Hej, jeg har optaget et interview men da jeg skal afspille den kommer der ikke nogen ‘pil’ i venstre side – istedet står der hele tiden en cirkel og kører rundt. Hvad gør jeg? Jeg har opdateret til IOS6 og tjekkede inden interviewet at ‘måleren’ gav udslag. Hvad gør jeg – er rimelig desperat da det er et afgørende bilag til en hovedopgave!!

  1. Hej

   Jeg skal lige høre dig, hvor lang din optagelse er og hvor mange GB din iPhone er på: 16, 32 eller 64 GB? Det kan i visse tilfælde have indflydelse på om optagelsen kan afspilles.

   Mvh. Anne-Sophie

   1. Har jeg forsøgt, men den vil ikke synkronisere denne ene fil – går ud fra at der er fordi cirklen står og kører rundt – som om den genererer afspilningen, men ikke kan få den igang.

 3. Når jeg har optaget moget lyd, risikerer jeg ofte, at min iPhone4 begynder at gengive det optagne for fuld udblæsning – og jeg aner ikke, hvordan jeg skal stoppe den afspilning. Når jer derimod gerne vil afspille, kan jeg se, at afspilningen går i gang, men næsten uhørligt selvom lyden er skriet helt op. Hvad er det mon for en funktion på iPhonen, jeg ikke har fundet frem til?

 4. Hvordan lægger jeg et indtalt memo ind på facebook?
  Jeg har forsøgt at kopiere, at lægge det ind fra facebook som en video, som en fil osv. men ingenting er lykkes for mig.

 5. Jeg har optaget et langt memo og ved afslutning trykkede jeg på den røde knap for at stoppe men optageren bliver ved med at sige at optagelsen er sat på pause – kan jeg være sikker på at den er gemt?? Tør ik lukke optageren ned af frygt for at miste optagelse.

 6. Jeg kan ikke høre det jeg indtaler, kun meget meget lavt, selvom jeg holder Iphone 4 s helt tæt til munden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.