Lær at bruge iCloud-faner i Safari på dine Apple-produkter

Vidste du, at du kan synkronisere åbne websites på tværs af dine Apple-enheder ved hjælp af iCloud? På den måde behøver du ikke finde og åbne de samme sider hver gang du skifter mellem din iPhone, Mac eller iPad.

Det er først for ganske nylig, at jeg selv faldt over dette tip, men på kort tid er jeg blevet stor fan af iCloud’s indbyggede mulighed for at synkronisere mine åbne websites. I mit tilfælde primært fra min Mac til iPhone og omvendt, men det fungerer over alle nyere enheder.

Hvis ikke du er så bekendt med iCloud, så kan jeg kort fortælle, at det er Apples online synkroniseringstjeneste. At det hedder iCloud, refererer til de såkaldte cloud-tjenester eller det, at vi i dag ”gemmer i skyen”, som det er blevet døbt på dansk. Det betyder, at du i modsætning til tidligere, ikke gemmer dine data lokalt på din computer eller en usb-stick, men online på fx Apples enorme servere.

Læs også: Sådan indstiller du iCloud og Hvordan laver jeg en backup af min iPhone?

Ligesom du kan synkronisere dine data i form af billeder, kontakter, kalendere, mail, noter osv. via iCloud, så kan du altså også få synkroniseret de websites du har åbnet på én Apple-enhed, over på en anden.

Det kan være du sidder derhjemme og benytter din Mac eller iPad og har nogle hjemmesider åbne. Skal du pludselig ud af døren, men gerne vil læse videre med det samme – uden at skulle finde og åbne siderne igen – så er det muligt med iCloud-fanesynkroniseringen.

Sådan slår du iCloud-faner til på din iPhone og iPad

Det er vigtigt at gøre dig klart, at iCloud-faner ikke har sin egen indstilling du kan slå til. Du skal derimod sørge for at have Safari-synkronisering via iCloud aktiveret både på dine iOS- (iPhone, iPad) og OS X (Mac)-enheder.

  1. Først skal du gå i Indstillinger.
  2. Tryk herefter på iCloud.
  3. Se efter om Safari-synkronisering er slået til.

Sådan slår du iCloud-faner til på Mac OS X Mountain Lion

Muligheden for iCloud-fanesynkronisering er desværre kun muligt, hvis du har det nyeste Mountain Lion-styresystem på din Mac. Har du det skal du:

  1. Starte med at trykke på Apple-ikonet i øverste venstre hjørne.
  2. Tryk på Systemindstillinger -> iCloud.
  3. Nu kan du slå muligheden for Safari-synkronisering til. Har du fx Lion som styresystem vil du i stedet se, at man kan synkronisere Safari-bogmærker, men altså ikke faner.

Sådan får du iCloud-faner fremvist på din iPhone eller iPad

  1. Start med at åbne Safari
  2. Klik herefter på bogmærke-ikonet nederst på skærmen.
  3. Klik så på iCloud-faner
    iCloud-faner
  4. Nu vil du kunne se de faner du har åbnet på dine andre Apple-enheder. Det er så smart opstillet, at dine enheder er fremvist med navn og med de tilhørende åbne websites listet nedenunder. Tryk på et link og det åbner. Så simpelt er det.

Sådan får du iCloud-faner fremvist på din Mac

  1.  Åbn Safari hvis din Mac kører Mountain Lion.
  2.  Til venstre for adresselinjen kan du se et iCloud-symbol. Tryk på det.
  3. Nu har du igen muligheden for at vælge at åbne et link fra listen af iCloud-faner.

Har du svært ved at få dine enheder synkroniseret, er du naturligvis velkommen til at skrive til os.

Hvordan er dine erfaringer med brugen af iCloud-faner?

One thought on “Lær at bruge iCloud-faner i Safari på dine Apple-produkter”

Leave a Reply

Your email address will not be published.