Julens bedste iPhone-apps

Med over 700.000 apps i App Store er der naturligvis også tænkt på julen. I løbet af december får du vores bud på nogle rigtig gode jule-apps, som du enten bare kan hygge dig med eller benytte til at gøre december lidt lettere og mindre stresset. Få de første 6 i dag.

Hvad enten du hører til gruppen af folk som simpelthen ikke kan få nok af julemåneden eller er ovre i den anden lejr og straks øjner mængder af stress, når december er nær, så tror vi du kan få glæde af disse jule-apps til din iPhone. Det er en blanding af danske og udenlandske apps, men fælles for dem er, at ventetiden til d. 24. bliver en anelse lettere og sjovere.

Fætter BR: Ønskesedler

Hent den hér (gratis – 4,5 ud af 5 i App Store)

Børnenes gaveønsker er naturligt en stor del af julen og med denne gratis app fra Fætter BR kan man nemt oprette og dele ønskerne med familien.
Den er meget let at anvende, overskuelig i designet og fungerer hurtigt. Du opretter en liste med et navn og kan herefter enten vælge at søge blandt Fætter BR’s legetøjssortiment eller tilføje ønsker, som ikke nødvendigvis kan købes i deres butikker. Når ønskesedlen er færdig kan du eller barnet sende den via e-mail, SMS eller dele på Facebook til de interesserede.

Julesange: 23 julesange lige ved hånden

Hent den hér (13 kr. – 4 ud af 5 i App Store)

Det er juleaften og der skal danses om træet, men hvordan er det nu lige andet vers af ”Dejlig er den himmel blå” lyder? Dét kan den danske app ”Julesange” hjælpe dig med. For 13 kr. får du den fulde tekst til 23 julesange- og salmer og til 18 af sangene får du tilmed også leveret musikken, hvis det kniber med at huske melodien.

Julesange - oversigt over sange

Julesange - vis julesang

 Frøken Jensens Kogebog: Den klassiske danske kogebog – nu som app

Hent den hér (gratis versionen: 200 opskrifter. Ekstra juletilbud: for 25 kr. kan du netop nu få den fulde kogebog – normalpris: 69 kr. – 3 ud af 5 i App Store)

Der er nok af arrangementer i løbet af december, hvor man skal lave risengrød, flæskesteg, brune kartofler eller andre af julens klassiske opskrifter. Er du ikke så stærk i den slags mad eller kunne du bare godt tænke dig at have opskrifterne ved hånden, når du er i supermarkedet, så er Frøken Jensens Kogebog måske noget for dig.

App’en er meget veldesignet: du kan nemt søge i opskrifterne og samle dine favoritter under ét. Frøken Jensens Kogebog har alle dage været kendt for sin samling af retter fra det klassiske danske køkken, men forlaget har med tiden opdateret indholdet i opskrifterne, så det er mere tilpasset nutidens lidt sundere måde at spise på.

 

I dag kan du også finde opskrifter som pasta med pesto, hummus og chili con carne. Retter som hverken er danske eller – for dette tema – særligt juleagtige, men viser bredden i udvalget af basis-opskrifter: Frøken Jensen er altså knap så gammeldags som tidligere, men er stadig leveringsdygtig i, hvordan du steger den perfekte juleand.

Bonusinfo: Normalt koster kogebogen 230 kr. i papirudgaven.

Cards: Lav dit eget julekort

Hent den hér (gratis – 3,5 ud af 5 i App Store)

Cards er den moderne version af det hjemmelavede foto-postkort fra Apple. Med den installeret kan du tage billeder eller vælge fotos fra din Fotostream og indsætte dem i skabeloner tilpasset årstiden eller særlige begivenheder som fx julen.

Det gode er, at du ikke bare kan anvende den ved juletid. Med Cards kan du altid tage et billede, hvor end du befinder dig, få det geotagget – så modtageren kan se hvor du er – og sende et sjovt, personligt postkort.

Vi prøvede selv at oprette et rigtigt julepostkort, hvor vi indsatte fotos af familien i et juletema, skrev en hilsen på forsiden og inde i selve kortet. Herefter kan man tilføje sin egen og modtagerens adresse og få det sendt hvorhen i verden for ca. 35 kr. Det er vel at mærke et rigtig kort i fotokvalitet, som bliver sendt til modtageren – ikke bare en mere upersonlig digital udgave.

Cards - velkommen

Det fungerer rigtig udmærket, men eneste kritik er, at der ikke er en massiv mængde skabeloner at vælge i mellem, men sandsynligvis nok til, at de fleste vil være tilfredse.

Julequiz: Hvad ved du egentlig om julen?

Hent den hér (gratis – 3,5 ud af 5 i App Store)

Hér er vi ovre i genren for tidsfordriv. Med denne julequiz-app er det meningen, at du skal lære noget for hver gang du tager quizzen – specielt hvis du selvfølgelig ikke kender svaret i forvejen. Man får nemlig en uddybende forklaring leveret sammen med svaret.

 

Du kan vælge mellem forskellige typer spil. Fx svar på tid, hvor du bliver præsenteret for en række spørgsmål med 4 svarmuligheder. Det kan være om alt fra musik (med lydfiler), sprog, historie, traditioner, tv & radio, geografi o.lign. – dog med jul som fællesnævneren.

Det er meget sjovt at teste sin viden om alle mulige juleemner og du kan bl.a. spille mod op til fire andre venner og se hvem der er klogest på julen.

Agent 00 Nisse II: En rigtig julekalenderbog med app

Hent den hér (19 kr. for det fulde spil)

NB! For at anvende app’en kræver det, at du har købt den tilhørende bog, som bl.a. kan fås i de fleste større boghandler fra ca. 250 kr.

De lidt ældre læsere af denne blog vil muligvis kunne huske julekalenderhistorien om ”Agent 00 Nisse: Mysteriet om den forsvundne hue” fra engang i 1980’erne eller 1990’erne. En fantastisk spændende bog for børn skrevet af Martin Miehe-Renard, som desværre ikke bliver trykt længere.

I år har han dog fulgt op på julefortællingen og sendt: ”Agent 00 Nisse og det fortryllede spejl” på gaden. En ny julehistorie som kan kobles op på denne app. I takt med at du åbner lågerne og læser bogen for dine børn, kan du finde din iPhone frem, scanne dagens billede og løse gåderne. Hvad der sker vil vi ikke afsløre hér.

Agent 00 Nisse - oversigt

 

Det var alt for denne gang med de sjove, lærerige og ekstra julede apps. Er du selv faldet over en god jule-app, så hold dig endelig ikke tilbage med at skrive i kommentarfeltet.

PhoneTrade har Tilbud på iPhones idag og giver 25% i rabat på ALLE iPhones - Danmarks Billigste Pre-Owned iPhones! Se priserne her

Leave a Reply

Your email address will not be published.