iPhone vandskade – Sådan redder du din iPhone

Er din dyrebare iPhone røget ned i håndvasken, i en pøl eller endda toiletkummen? Hvordan den havnede der, er et godt spørgsmål, med mange sjove svar. Hvordan vi kan redde den, det er spørgsmålet som de fleste, der aldrig selv har prøvet det, nok ikke kan svare på når det kommer til stykket. Sådan gør du når din iPhone ryger i vandet.

8 trins guide til at redde din iPhone efter en vandskade

1 – Start altid med at fjerne telefonen fra vandet. Hullet til høretelefonerne, simkortet, mikrofonerne og lightning-stikket er alle meget sårbare, og kan lade vandet trænge ind i løbet af nul komma fem. Så fjern iPhone fra vandet med det samme og sluk iPhone for at undgå elektriske kortslutninger. Jo hurtigere iPhone er ude af vandet, desto større er chancerne for at redde den. Lidt åbenlyst, men kritisk for resten af processen.Vandskade iPhone

2 – Næste ting du skal gøre er at poppe simkortet ud. Simkortet overlever som regel, og generelt kan det tåle ret meget, så hvis dine kontakter er derpå er de sandsynligvis i sikkerhed.

Gør alle porte fri, så de kan lufttørre. Fjern headset, oplader og/eller covers hvis du har sådan et på.

3 – Tør nu din iPhone med en mikrofiberklud eller anden klud der ikke sætter sig fast i portene. Sørg for at tage så meget af vandet som muligt, uden at ryste iPhonen, vi vil helst ikke have at vandet løber igennem den. Tag også det værste ud af høretelefonstikket og ligtning stikket.

4 – Nu skal du til at finde støvsugeren frem. Støvsug så alle åbne huller du kan se. Højtalerne, mikrofonerne, simkortåbningen, hovedtelefonstikket og ligtningstikket. Det skal sørge for at så meget fugt som muligt kommer ud. Du må ikke støvsuge for tæt, for så risikere du at skabe statisk elektricitet, og det er værre end vand. Støvsug i en afstand af ca. 4-5 cm i ca. 5 min pr. åbning, jo længere tid desto bedre. Hvis turen i vandet var ultra kort, så kan det her være det sidste stop, og iPhone kan fungere igen. Hvis ikke, så kan det endnu ikke anbefales at tænde iPhone endnu.

Brug ikke en hårtørrer! Selvom det er et alment råd at man skal tage hårtørreren og tørre iPhone af så meget som muligt, så er det altså kun en myte. En hårtørrer gør mere skade end gavn, også på den “kolde” indstilling, hvis du har sådan en. Vi vil jo helst gerne have så meget af vandet ud, så hurtigt som muligt. En hårtørrer skubber vandet væk fra sig, og spreder det derfor over komponenterne inde i iPhone.

5 – Nu skal du til at finde en lufttæt pose. Den skal du fylde med ukogte ris, og lægge din iPhone mellem i så lang tid som muligt. Risen virker ved at den suger fugt til sig, og derfor hjælper den på at tørre iPhone indvendigt. Sørg for at have iPhone stående inde i posen. Den skal helst nå at stå på alle fire sider, og ligge med skærmen nedad, før du lader den ligge i posen resten af natten. Tommelfingerreglen er at du blot vender den en gang i timen, sådan så den når hele vejen rundt før du skal i seng. Det skal til for at de mindste dråber af vand, skal have lov til at dryppe ud gennem et hul.Ris iphone

Har du ikke mulighed for en pose med ris, så er alternativet at du ruller den i køkkenrulle, håndklæder eller klude. Sørg for at den ligger meget tæt inde i indpakningen. Vi vil meget gerne se og mærke fugten på kludene. Så hold øje med om indpakningens inderste lag begynder at blive lidt våde. Sørg for at skifte kludene hvis de bliver for fugtige, eller når til et punkt hvor de ikke kan absorbere mere fugt.

6 – Når der er gået mindst 24 timer siden uheldet, og du har fulgt denne guide, så er det tid til at se om vi kan få liv i iPhone igen. Kan du se at der ikke er den mindste dråbe vand tilbage, så er det om at trykke på tænd-knappen, og lyt efter om iPhone laver underlige lyde. Hvis du er heldig vil den fungere optimalt og som om ingen skade var sket. Hvis ikke, så følg resten guiden.

7 – Prøv at tilslutte iPhone til en oplader, og se om den viser tegn på liv, prøv også med iTunes. Hvis der er de mindste tegn på liv, og den ikke vil tænde uden strømforbindelse, så må vi håbe på at det er batteriet der er dødt. Det kan skiftes til billige penge, og de fleste kan endda gøre det derhjemme.

8 – Sidste udvej er at tage iPhone ud til en autoriseret reparatør. Sørg for at vedkommende har styr på sagerne, da vandskade som regel er dybdegående og kan kræve total adskillelse af iPhone. Du skal ikke prøve på at skjule vandskaden, for fugtindikatorerne i iPhone vil straks afsløre den alligevel. Sørg for at forklare reparatøreren præcis hvordan det skete, og hvor lang tid den var i vandet og alt andet relevant. Engang imellem kan de faktisk godt fikse det.

Til sidst så er det bare om at ønske dig alt mulig held og lykke !

Hvis uheldet er ude og den ikke er til at redde, så kan du finde en billig brugt iphone hos Phonetrade.dk som reparerer iphones og gensælger dem med 2 års garanti til langt under nyprisen – Se deres udvalg her

Leave a Reply

Your email address will not be published.