iPhone 14 anmeldelse 2023: Alt du skal vide

iphone 14

Apple iPhone 14 er et flagskib, der holder fast i et aldrende, slidt design og byder på nogle tekniske forbedringer, herunder et mere kraftfuldt TrueDepth-kameraområde, kollisionsdetektion, satellitkommunikation og mere til at dele forskellen mellem budgetbevidste og den næste store ting.

Fordele

  • Bekendt design
  • Opgradering af TrueDepth kamera
  • Satellit forbindelse
  • Lang batterilevetid

Ulemper

  • Forsat A15 Bionic
  • Høj pris

iPhone 14

Apples iPhone 14 er i det store og hele en sikker opdatering for dem, der allerede elsker iPhone 13. Den beholder det, der er ved at blive et ikonisk design og – lidt overraskende – sidste års A15 Bionic (som, indrømmet, er en vildt kraftfuld chip i sig selv), men den udvikler heller ikke kunsten på en måde, der hjælper Apple med at holde trit med konkurrenterne.

Hvad vi nu har, for første gang i et stykke tid, er to forskellige iPhone-niveauer: i mangel af et bedre udtryk Basic, som omfatter denne iPhone 14 og iPhone 14 Plus, og det, jeg vil kalde Premium, som omfatter iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max.

Sidste år fik hele serien af iPhones den samme A15 Bionic-chip. I år får Apple iPhone 14 og 14 Plus A15 Bionic, mens iPhone 14 Pro og Pro Max får den nye A16 Bionic. Det er også værd at bemærke, at iPhone 13 mini ikke fik en opgradering, så den kan være ved at nå slutningen af sit liv i lillebitte størrelse.

iPhone 14 pris og tilgængelighed

iPhone 14 blev lanceret på Apples kendte keynote ”Far out” den 7. september 2022

Man kan forudbestille iPhone 14 fra fredag d. 9 september

Prisen på iPhone 14 afhænger af hvilken model og starter fra 10.499 kroner

iPhone 14 design

iphone 14

Der er intet galt med iPhone 14-designet. Det er en virtuel kopi af iPhone 13, men det kan lide lidt i forhold til den nye iPhone 14 Pro og 14 Pro Max, som begge har den nye Dynamic Island, en fungibel zone, der både rummer TrueDepth-modulet og displayoplysninger.

For dem, der ikke er bekendt med det designsprog, som Apple først introducerede med iPhone 12, er iPhone 14 på 6,1 tommer i alt væsentligt en tynd skive teknologi, der er indlejret mellem to stykker luksuriøst glas, der måske eller måske ikke er Gorilla Glass Victus. Dækskærmen har stadig Ceramic Shield, som skulle give et ekstra beskyttelsesniveau.

Den ca. 75,1 mm x 146,7 mm x 7,65 mm (0,30 tommer) 173 g tunge krop holdes sammen af et glat aluminiumsbånd. Placering af knapper, mikrofon og højttalergitter er uændret i forhold til iPhone 13. Du har den større power/sleep/Siri-knap til højre og tavshedslisten med lydstyrkeknapperne under den til venstre.

Mellem højttalergitteret og mikrofonhullerne på bunden sidder det, der måske er lynportenes sidste hurra. Mens Apple er udsat for pres fra EU for at ændre sine gadgetporte til USB-C inden 2024, holder Apple fast i lightning-portene i denne model. Alle dine gamle kabler vil blive glade.

Dette er den første iPhone, der afskaffer et fysisk SIM-slot til fordel for et all-eSIM-system. Det er mærkeligt at se en smartphone uden det umiddelbart genkendelige panel og det lille hul til det specielle værktøj til at poppe SIM-bakken ud.

På bagsiden er den stadig firkantede kameramaskine, som ser uændret ud i forhold til iPhone 13. Der er to 12 MP-kameraer, et bredt og et ultrabredt.

Fordi så meget er det samme, er det mest spændende, designmæssigt, ved iPhone måske Apples udsøgte nye lilla kropsfarve. Ja, lilla er den nye farve i denne gadget-sæson, idet Apple følger Samsungs introduktion af Bora-lilla til Samsung Galaxy S 22-serien, Galaxy Z Flip 4 og Galaxy Buds 2 Pro.

Apple har ladet iPhone 13’s 6,1-tommers Super Retina XDR-skærm på 6,1 tommer forblive stort set intakt på iPhone 14. Den har stadig en opløsning på 2532 x 1170 pixel ved 460 ppi og, ja, har stadig notch, som rummer det opdaterede TrueDepth-modul, der indeholder alle AR-sensorerne og stadig et 12 MP-kamera.

iPhone 14 batteri

Du har i alt tre kameraer på Apples iPhone 14, det brede 12 MP-kamera og det ultrabrede 12 MP-kamera på bagsiden og 12 MP TrueDepth-kameraet på forsiden.

Apple siger, at de har opgraderet hovedkameraet med en større ƒ/1,5 blænde og større 1,9 µm pixels for bedre ydeevne ved svagt lys. 12MP vidvinkelkameraet ser uændret ud. TrueDepth-kameraet på forsiden understøtter dog nu autofokus.

Selv om jeg kun havde få øjeblikke i demorummet, fotograferede jeg med alle objektiverne og syntes, at billederne så gode ud, men jeg har brug for mere tid med dem. Jeg vil sige, at jeg så TrueDepth-kameraets nye autofokus i aktion og kan se, hvordan det vil være nyttigt.

Der er også nogle nye kameratilstande. Cinematic Mode kan nu optage i 4K med 30 fps og 4K med 24 fps. Der er også en helt ny Action Mode, en slags elektronisk gimbal, der tager ujævn video og udglatter den ved i det væsentlige at smart-croppe i farten. Smart idé, selv om jeg tror, at du mister en hel del af videoen omkring dit motiv.

Apple taler aldrig om batteristørrelse, men de sagde, at iPhone 14 har den bedste batterilevetid nogensinde på en iPhone. Vi må formode, at det betyder mindst 15 timer, men det kan betyde en dag eller mere med videoafspilning. Det er klart, at jeg ville være nødt til at teste disse påstande.

Telefonen understøtter stadig MagSafe trådløs opladning, men har tilsyneladende ikke fået nogen form for bump til hurtig opladning.

Tidlig Konklusion

Selv om iPhone 14 ikke er noget stort fremskridt, kan jeg stadig godt lide enhedens udseende og følelse. Jeg indrømmer, at jeg måske kun kan se forskel på den og iPhone 13 på grund af de nye farver (jeg legede med en flot babyblå) og det manglende SIM-slot.

iPhone 14 er en marginalt kraftigere telefon end den sidste generation, i hvert fald i nogle af linserne, og kan stadig have en rå ydelsesmargin i forhold til nogle nye Android-telefoner. Men det vil være svært at se på iPhone 14 uden at kaste sideblikke på de lækre nye iPhone 14 Pro og Pro Max med deres notch-fri skærm og 48 MP-kameraer. Se mere på Apples hjemmeside.

Hvornår kommer iPhone 14?

iPhone 14 blev lanceret på Apples kendte keynote ”Far out” den 7. september 2022

Hvad kommer den nye iPhone 14 til at hedde i 2023?

De nye iPhone 14 hedder iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone Pro samt iPhone 14 Pro Max

Hvad koster iPhone 14?

Prisen på iPhone 14 afhænger af den model du vælger, og starter fra 10.499 Kr.

Leave a Reply

Your email address will not be published.