Hvordan tester jeg min internet hastighed?

Hvordan tester jeg min internet hastighed

Undre du dig nogle gange over hvor hurtigt dit internet på iPhonen egentligt er? Så læs med her og se hvordan du laver en hastighedstest direkte fra din iPhone.

Du har måske lagt mærke til at der er forskel på dækningen, når det kommer til dit internet, nogle gange vil du se et E som står for edge, andre gange vil du se 3G som betyder at du har god 3G dækning.

Men hvor hurtigt er internettet egentligt? Dette kan du teste og få det helt præcise resultat i fx Mbit/s som internet hastigheder normalt bliver opgivet i.

Hvordan gør jeg?

Først og fremmest skal du hente Speedtest appen, selve appen er gratis og kan hentes direkte i App Store.

Når du har hentet appen skal du først og fremmest sikre dig at du ikke er logget på dit trådløse netværk, er du logget på et trådløst netværk så gå ind i Indstillinger -> Wi-Fi og slå den fra, på denne måde er du sikker på at du tester dit mobile internet.

Herefter kan du starte Speedtest appen op, når den er startet op, vil den undersøge hvilken test server der er tættest på dig, herefter kan du starte hastighedstesten.

Når testen er færdig, er det dog en god idé at teste andre servere, da det ikke er altid den server den finder er den bedste at teste til, dette gør du ved at vælge Settings i bunden, trykke på Change server, her kan du se andre servere, prøv at vælg en anden og derefter vælg Speed test i bunden og start testen igen.

Når du mener, at du har testet nok servere kan du under Results se de forskellige hastigheder du er nået frem til, og dermed finde den bedste hastighed, hvilket giver et meget godt billede af hvor hurtigt nettet er lige der hvor du befinder dig.

Andre muligheder

Appen kan også bruges til at teste din internetforbindelse i hjemmet, det eneste du skal gøre er at logge på dit trådløse netværk og derefter følge proceduren oven over.

Her skal der selvfølgelig tages højde for ting som, at dit trådløse netværk kan være dårligt, andre der bruger internettet på samme tid osv.

Men generelt kan det give en god fornemmelse af hvor hurtigt internettet rent faktisk er.

Vil du vide mere omkring hvorfor internettet er langsomt? Så læs denne artikel.

Se den ny iPhone 11 på Pricerunner - Gå til butik og se tilbuddene

Gratis forløb: Lær at få en passiv indkomst ved at kopier en professionel investor

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

2 thoughts on “Hvordan tester jeg min internet hastighed?”

  1. ørst og fremmest skal du hente Speedtest appen, selve appen er gratis og kan hentes direkte i App Store. DEN ER IKKE GRATIS

  2. Hvordan får jeg mere plads på min iPhone? Den skriver at jeg skal bruge 4,6 til iso 8. Det er næsten alt den plads jeg har. Mvh Rikke

Leave a Reply

Your email address will not be published.