Hvad er FaceTime?

Hvad er FaceTime?

Har du nogensinde undret dig over, hvad iPhones såkaldte FaceTime-funktion er for en størrelse? Læs videre, få svaret og lær hvordan du bruger det.

FaceTime blev introduceret sammen med iPhone 4 i sommeren 2010. Det er en videosamtale-teknologi, der gør det muligt at tale gratis sammen over Wi-Fi.

Da Apple lancerede FaceTime var det kun muligt at benytte fra iPhone til iPhone. Men i takt med, at Apples andre produkter er udviklet og optimeret til den seneste teknologi, er det i dag også effektueret til at fungere over forskellige typer af enheder. Derfor vil du nu se FaceTime-logoet på din seneste Mac, iPod eller iPad – eller med andre ord: de nye Apple-produkter, hvor du har et digitalt kamera integreret. Du kan derfor bruge FaceTime fra iPhone til iPad, fra Mac til iPod etc.

Det fungerer ganske enkelt ved at vise opkaldspersonen og modtageren af opkaldet for hinanden og videosamtalerne foretages som sagt over Wi-Fi. Det er ikke fordi teknologien ikke understøtter 3G-mobilnetværket, men restriktionen er lagt ned fra mobilselskabernes side.

Brug FaceTime

For at komme i gang med FaceTime skal du som sagt være sikker på, at den person du vil foretage et videoopkald til, er i besiddelse af et Apple-produkt af nyere dato. Det er konkret:

• iPhone 4 eller nyere
• iPad 2 eller nyere
• iPod touch (4. Generation)
• Mac med Mac OS X v10.6.6 eller en nyere version
 FaceTime er indbygget i OS X Lion og Mountain Lion. Brugere af Mac OS X v10.6 kan overføre FaceTime fra Mac App Store (kilde: support.apple.com)
Afhængig af hvilken type enhed du vil ringe op til, skal du enten have et telefonnummer eller en email på den anden person. Er det opkald fra iPhone til iPhone er det naturligvis lettest med et mobilnummer.

 I så fald går du blot ind under kontakten og trykker på FaceTime-muligheden, som opkaldsfunktion. Du kan også være i gang med et opkald og så trykke på FaceTime undervejs – så kommer I ligeledes til at se hinanden. Men husk at der skal være Wi-Fi-forbindelse, mobilnetværket er ikke nok.

Ønsker du at kalde op til en iPad (eller andre ikke-telefoner), så skal du bruge den email, som den person, du ringer til, har valgt til FaceTime og sørge for at have tilføjet personen til din kontaktliste først. På samme måde går du nu blot ind i kontaktlisten og forbinder via FaceTime.

Ringer du fra en anden enhed (end mobil), så skal du ind i selve FaceTime-programmet. Du finder det som oftest standard i doc’en på din enhed. Doc’en er listen af programmer du finder i bunden af din Mac. Det afhænger igen af, hvordan din individuelle opsætning er.

Når du åbner programmet kan du se dig selv på skærmen – og herfra tilføje kontakter, som du kan foretage opkald til. Når I starter samtalen ser du efterfølgende den anden. Så enkelt er det.

Skulle du have problemer med at benytte FaceTime, er du naturligvis velkommen til at skrive til os på redaktionen af iphoneluppen.dk. Vi vender altid hurtigt tilbage med et svar.

Se den ny iPhone 11 på Pricerunner - Gå til butik og se tilbuddene

Gratis forløb: Lær at få en passiv indkomst ved at kopier en professionel investor

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

13 thoughts on “Hvad er FaceTime?”

 1. Hej. Har lige købt en iPhone 5, og efter opdatering i går er ikonet til FaceTime væk. Jeg kan ikke finde det igen. FaceTime er stadig slået til i indstillinger. Hjælp!

   1. Jeg har iPhone 4 og jeg har den ikke engang i min mobil, har prøvet i App store, men det hjalp ikke. Hvordan kan jeg få den frem i min kontaktperson, som har en iPhone5?

 2. Er der udgifter ved at bruge FaceTime??hvad med FaceTime opkald til Østen??hvordan foregår tlfsamtalen via internet,bruger FaceTime internet kapacitet…….På forhånd tak

 3. Hejsa
  Når jeg vil bruge FaceTime, kan den jeg ringer til ikke høre mig, men hvis jeg vælger at bruge det andet kamera, så går lyden fint igennem..hvad gør jeg galt..?? Jeg har prøvet en del. Incl. At gendanne min iPhone 5

 4. Jeg har en iPhone 4s, men nårbjeg ringer med FaceTime til min kærestes 5s kan jeg ikke ringe til hans nummer, kun mail…

  Og ligeledes undrer det mig meget at det ikke er mit nummer der bliver vist når jeg ringer med FaceTime?? Men ved normale opkald er det mit eget nummer

Leave a Reply

Your email address will not be published.