Hvad er Dropbox?

Måske har du hørt andre tale om Dropbox, men er du stadig ikke helt klar over hvad det egentligt er så læs med her.

Dropbox er en en af de populære og meget omtalte Cloud tjenester, med cloud menes der sådan set bare at det er en tjeneste i skyen.

Det skal forstås på den måde at mere eller mindre alt hvad der har med denne tjeneste at gøre sker online, eller i hvert falde kan ske online.

Selve tjenesten Dropbox er en tjeneste der giver dig mulighed for at gemme filer direkte i skyen, dvs. du kan gemme filer på din computer og tilgå dem fra en hvilken som helst anden computer eller telefon.

Det kræver selvfølgelig at man har adgang til dine filer, du kan vælge om du vil dele filer eller mapper med andre eller om det kun er dig der skal have adgang til dette.

Hvad gør denne tjeneste god?

Der hvor denne tjeneste virkelig kommer til sit gode er især hvis man skal dele filer med andre, om det er skolearbejdet der skal deles med andre, eller om det er feriebillederne der skal deles med resten af familien, uanset hvad så kan tjenesten bruges.

Du kan desuden betragte Dropbox som en slags backup, da alt hvad du ligger i denne mappe vil blive gemt i skyen, selvfølgelig kun tilgængeligt for dig med mindre du har delt indhold med andre.

Hvordan bruger man Dropbox?

Dropbox fungerer på den måde at du henter en client, dvs. et program til din computer, som i øvrigt findes til både Windows og Mac.

Når du har hentet og installeret dette program er du klar til at bruge Dropbox, du vil få en ny mappe kaldet Dropbox, på Windows vil den typisk vises nede ved uret, og på Mac vil den vises ved uret i toppen.

Alt hvad du gemmer i denne mappe vil blive uploaded til skyen, når du ser et grønt tjek tegn er alt som det skal være, ser du en blå cirkel der kører rundt betyder det at Dropbox er i gang med at uploade eller hente filer.

Når du har flyttet filer over i din Dropbox mappe kan du altid tilgå dem uanset hvor du er, så længe du har internet, der findes fx en Dropbox app til iPhone som gør at du altid kan tilgå dine filer.

Hvordan kommer jeg i gang med Dropbox?

Først og fremmest skal du have oprettet en Dropbox bruger, den nemmeste måde er helt klart ved at gå ind på dropbox.com, og hent programmet.

Når du har hentet og installeret programmet skal du blot følge vejledningen på skærmen, og du har nu en gratis Dropbox bruger med 2GB plads, har du brug for mere plads vil du få vist hvordan du får dette, ellers er du velkommen til at spørge her.

I din nye Dropbox mappe som kommer i forbindelse med installationen af programmet, kan du således oprette mapper som du normalt ville gøre det, og kopier eller flytte dine filer over i, det fungerer altså som en helt normal mappe, den eneste forskel er at alt hvad der ligger i Dropbox mappen vil ligge i skyen og kan tilgås alle steder.

Vil du dele en mappe med ferie billeder skal de først kopiers over til Dropbox mappen, herefter kan du højre klikke på mappen, og du vil nu se Dropbox i din menu, her kan du vælge Share This Folder.

Her indtaster du mail adressen på den person du ønsker skal se mappen og trykker Share folder og personen vil nu modtage en mail med informationen og kan nu tilgå mappen.

Se den ny iPhone 11 på Pricerunner - Gå til butik og se tilbuddene

Gratis forløb: Lær at få en passiv indkomst ved at kopier en professionel investor

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

3 thoughts on “Hvad er Dropbox?”

  1. Kan dropboxen bruges i stedet for en extern harddisk? Mine billeder fylder for meget på i pad’en – derfor har jeg brug for et lagringssted.

    Venlig hilsen Else Munkholm

Leave a Reply

Your email address will not be published.