Hold kontakten, selvom du bor i udlandet

Sponsoreret indhold:

For blot får år siden kunne man let miste kontakten med sine venner og bekendte, hvis man valgte at slå sig ned i et andet land, og man valgte måske at nøjes med et brev til sine forældre eller søskende i ny og næ. I dag har vi mange måder, vi let og hurtigt kan kommunikere på henover landegrænser, over have og på tværs af kontinenter. Således er det altså blevet en lidt mindre ting at bosætte sig i udlandet, og mange danskere har da også valgt at rykke teltpælene op og flytte til for eksempel Sverige.

I takt med globaliseringen har flere og flere mennesker jobs, der indebærer relationer med virksomheder i andre lande, og flere og flere udstationeres i lande rundt omkring i verden, ikke kun Sverige og det øvrige Norden, nej også i lande som Oman, Afghanistan, Australien og Guatemala vælger danskere at bosætte sig for at arbejde for en dansk virksomhed.

Efterhånden eksporterer mange danske virksomheder varer til udlandet, og mange vælger derfor at have et antal medarbejdere siddende i det pågældende land til at være med til at sikre, at alt foregår så gnidningsfrit som muligt, og som kan varetage kontakten med kunderne ved personligt fremmøde fremfor at skulle rejse frem og tilbage for at deltage i vigtige møder.

Fordelen ved at bosætte sig i Sverige

Der er flere grunde til at så mange danskere har valgt at bosætte sig i Sverige. Med Øresundsbroen, som blev indviet i 2000, blev det med et slag langt nemmere at komme over sundet, som man så let kan skue over, men som man tidligere måtte benytte færge eller flyvebåd for at krydse. Nu kan man så let som ingenting køre over broen i bil eller med tog, og på kun omkring en halv time komme fra København til centrum af Malmø.

Mange valgte at købe hus i Sverige i begyndelsen af det nye årtusind, for det var ikke kun lettere at komme frem og tilbage, men også huspriserne var på det tidspunkt væsentligt lavere i Sverige til dels på grund af den svage svenske krone, og man kunne altså blive husejer for langt mindre end det var tilfældet herhjemme.

Ofte kan der også være en transportmæssig fordel ved at bosætte sig i Sverige. Bor man for eksempel i Lyngby og arbejder på Amager, skal man gennem København, og alle der kender den tur ved, hvor lang tid, det kan tage, særligt i regnvejr, hvor mange vælger at tage bilen frem for cyklen eller bussen. Vælger man da at bo i f.eks. Malmø, kan man faktisk have kortere transportid end fra Lyngby, og dermed kan det altså betale sig over vælge denne løsning, da man kommer frem på samme tid men har et billigere hus.

Hold kontakten med dine kære

Når man bor i udlandet, hvad enten det gælder Sverige, Puerto Rico eller USA vil man gerne holde kontakten med dem derhjemme. For både den, der rejser ud, og dem derhjemme kan det være svært ikke lige at kunne svinge forbi og sige hej, når man har lyst. Særligt hårdt kan det være, hvis man har gamle forældre, søskende eller venner som man på grund af afstanden altså ikke kan se så tit. Heldigvis har vi i dag en hel række af muligheder for at holde kontakten med hinanden, og også på denne måde har den digitale udvikling været en gave. ring billigt til danmark fra sverige og hold på denne måde kontakten med dem, du holder af.

Med SMS, Messenger, Snapchat eller en af de andre tjenester, kan vi på få sekunder skrive og modtage beskeder over store afstande, og vi kan tale med hinanden over telefon eller med videoopkald. Også elektroniske breve kan vi sende i form af e-mails, selvom et godt gammeldags brev på papir nu også kan gøre lykke.

Undersøg de forskellige abonnementer

Selvom de små, hurtige beskeder på telefonen er meget værd og en rigtig god måde at holde kontakten på, er det dog ikke det samme som telefonsamtale. Her kan man med fordel undersøge, hvilket mobilabonnement, der er det bedste, når man nu ved, at man vil komme til at ringe meget hjem til Danmark. Der er mange ting, man kan tage med i overvejelserne, herunder datamængde, antal sms’er, ekstra tjenester og altså naturligvis prisen på udlandsopkald.

Der kan være stor forskel mellem de enkelte selskaber, og i og med at de konkurrerer og konstant prøver at kapre kunder fra hinanden, kan der altså være både penge og andre goder ved at se sig om, inden man vælger. Også ting som support kan man have i tankerne, når man skal vælge, for her er det naturligvis vigtigt, at man først og fremmest kan komme i kontakt med sit mobilselskab, når man har brug for det, men også at medarbejderne er venlige og yder en kompetent service.

Leave a Reply

Your email address will not be published.