Før du vælger nyt mobilabonnement

Før du vælger nyt mobilabonnement

Det er efterhånden blevet noget af en jungle, at finde et nyt og passende telefon-abonnement, med det enorme udvalg.I denne artikel ser vi nærmere på de områder, du bør se nærmere på, før du vælger det nye abonnement.

Typer af abonnementer og behov
Fra få år siden gik størstedelen af mobilselskaberne over til at tilbyde fri tale til lave priser og den primære forskel i abonnementerne findes derfor i dag i antal inkluderet GB data og ekstra services samt dækningen.

Inkluderet GB data – Hvad er dit behov
Da vi ikke behøver tænke på taletid længere, er det meget ofte inkluderet GB data der er den primære forskel i prisen.

Børn bruger typisk omkring 3 – 5 GB, hvis de opdages til at skifte over på Wi-Fi i hjemmet. Mindre kan da også gøre det og er det f.eks. barnets første mobil, vil 2 GB meget ofte være nok. Der er dog en eskalerende Youtube dille blandt de helt unge og det kræver faktisk en hel del data, at se videoerne, så vær OBS på forbruget.

Unge anvender mobilerne anderledes i dag end fra bare 5 år siden og de er storbrugere af data. 20 GB pr. måned ryger hurtigt og de skal ofte økonomisere for at hele måneden er med nok data. Gå derfor efter abonnements med Fri data til teenagere, hvis det er muligt.

Voksne benytter mindre og mindre data lagaritmisk ift alderen. Brugere på omkring de 40 kan ofte klare sig med 10 GB, men husk der måske skal være mulighed for mobilt hotspot i sommerhuset til ungerne og så kan det være en god ide med en noget større pakke, hvis de endnu ikke selv har abonnement.

Ipads med tegnefilm i sommerhuset suger data til den helt store medalje.Ekstra services
Her kan det betale sig at se nærmere på, hav du får med i abonnementet ud over taletid og data. Flere mobilselskaber tilbyder adgang til en musiktjeneste inkluderet i abonnementet. Spotify, Tidal, Yousee play og Telmore musik er meget brugte.

Men det er også muligt at få f.eks. TV2 play med hos Telmore og der er en god skilling at spare. Flere teleselskaber tilbyder også rabat, hvis du samler flere mobilabonnementer hos dem, eller kombinere bredbånd og mobil. Yousee og Telenor har mængderabat.

Dækning
Der er ikke meget ved at finde det perfekte mobilabonnement, hvis mobiludbyderen ikke har god dækning i dit lokalområde. Derfor er det en god ide, at nærstudere deres dækningskort og eventuelt slå et smut forbi telestyrelsens mastedatabase, hvor du kan se de nøjagtige masters placering.

Der er tre mobilnetværk i Danmark, dem der ikke ejer et selv, lejer sig ind på et af de tre netværk.

Fordelingen ser nogenlunde sådan her ud (ændres med jævne mellemrum):

TDC dækning
Yousee, Fullrate, Telmore

3 dækning
3, Plenti, Oister, Zenji

Telia /telemor dækning
Telia, Telemor, CBB, Call Me, Ok mobil, Duka

Priser på mobilabonnementer

Der er et hav af sammenligningstjenester online, hvor du kan sammenligne abonnementerne på kryds og tværs. Hovedparten har et stort udvalg af mobilselskaberne inkluderet og det er kun hvis du har særlige behov f.eks. samtale og data uden for EU, at de ikke er så hjælpsomme. Priserne ligger fra omkring 49 kroner pr. måned for 1 time og 1 GB data og op til omkring de 400 for Fri tale og Fri data.

Leave a Reply

Your email address will not be published.