IT-svindlere fisker efter Apple brugeres personlige oplysninger

Flere danskere oplever bedrageri i Apple Store

Den kæmpe IT-virksomhed Apple er i dag en af verdens førende IT leverandører, og man kan i de danske hjem næsten ikke komme uden om det ikoniske æbleikon. Danskerne er vilde med Apples produkter, og i 2017 kunne nye tal berette, at Apple sidder på hele 85% af al mobiltrafik på danske hjemmesider.

Apple er således et af de firmaer, danskerne i højeste grad sætter deres lid til i hverdagen. Men hvad sker der, når vi pludselig ikke altid kan stole på alt, hvad der står i Apples navn?

 

IT-svindlere fisker efter dine personlige oplysninger

I øjeblikket sidder flere IT-bedragere hver dag og udgiver sig for at være Apple, så de kan snyde de mange Apple-brugere til at sende dem deres personlige oplysninger. Ved de såkaldte phishing-e-mails fisker svindlere efter personnumre og kontonumre, og indtil videre har de haft held med at gøre det af flere omgange.

 

På det seneste er der sket en bølge af svindelnumre rundt i verden, og flere danskere er også blevet ramt. Svindelnumrene kan foregå på mange måder, men de er set både som e-mails og som sms’er, hvor målet tilsyneladende alle gange har været at få modtageren til at indtaste sine kontooplysninger eller sit brugernavn og password til iTunes, der som bekendt er Apples butik på nettet.

 

For nogle kan det synes nemt at opdage et sådant bedrageri, men vi skal alligevel altid tænke os om, når vi færder os på nettet. Nye teknologier gør det hver dag nemmere for IT-svindlerne, der gang på gang benytter nye tricks og måder, hvorpå de kan lokke Apples brugere i fælden. Og en dag er det måske et andet anerkendt firmanavn, som de vælger at misbruge.

Sådan beskytter du dig mod bedrageri i Apple Store

Både det danske politi og Apple selv har flere gange været ude og advare om disse svindelnumre, og i dag har Apple brugerne heldigvis en del forholdsregler, som de kan tage, når det gælder om at identificere de falske beskeder samt at beskytte sig mod selv at blive offer for dem.

 

For at identificere et scam-nummer er det vigtigt at tjekke, hvem afsenderen af den givne besked er. Hvis der er tale om svindel, vil adressen i linket ikke føre videre til Apple, men derimod til en helt anden hjemmeside. Allerede her bør dine alarmklokker ringe, da der således ikke er tale om Apple som afsender. Vedhæftede links eller bilag er et generelt tegn på, at formålet med beskeden er at lokke dig ind på en ny side. Disse bilag kan være skadelige, og de må derfor ikke åbnes.

 

Apple understreger ligeledes, at de aldrig ville bede om dit CPR-nummer, kreditkortnummer eller kontrolcifre via mail. Oplever du derfor ovenstående, kan du næsten være hundrede procent sikker på, at IT-svindlerne er i færd med at opsnappe dine personlige oplysninger. Er du i tvivl om, hvorvidt du er blevet offer for et IT-svindelnummer, eller vil du bare gerne vide mere omkring fænomenet, så kan du læse mere på www.bedrageri.com.

 

 

Sådan undgår du svindelnumre i Apple Store

Heldigvis findes der mange metoder, hvorpå du helt kan undgå disse phishing-mails. Du kan læse mere om dem på Apples egen hjemmeside.

 

Det allervigtigste, man kan gøre for at undgå svindelnumrene, er at beskytte sit Apple-ID, da det er igennem dette, at svindlerne kan komme frem til dine oplysninger. Derfor er det vigtigt, at du aldrig deler din adgangskode til dit Apple-ID, og det er en god idé at ændre din adgangskode ofte for at øge sikkerheden.

 

Hvis du først modtager en mistænksom mail, er det vigtigt, at du ikke reagerer på, hvad den beder dig om at gøre. Svindlerne vil prøve at kopiere beskeder fra reelle virksomheder, men følgende kan være tegn på, at der er tale om et phishing-forsøg:

  • E-mailadresse og telefonnummer stemmer ikke overens med navnet på afsenderen.
  • Beskeden starter med en anonym hilsen.
  • Et vedhæftet link kan virke reelt, men det fører til et websted, som ikke stemmer overens med adressen på virksomhedens websted.
  • Beskeden ser meget anderledes ud end tidligere beskeder.
  • Du bliver bedt om at angive personlige oplysninger.
  • Beskeden er sendt uopfordret, og der er vedhæftet bilag.
Besvar betalte spørgeskemaer på din telefon og få penge for det hos Opinionsland.dk - Klik her og få mellem 20 og 40 kroner per besvarelse

Leave a Reply

Your email address will not be published.