Få gavn af bluetooth på din iPhone

bluetooth på din iPhone

Nysgerrig efter hvordan du udnytter iPhones bluetooth-funktion og kobler mobilen op på eksterne enheder? Læs vores guide.

Er du én af dem, der ofte har læst, at et eller andet produkt har bluetooth-forbindelse, men ikke rigtig vidst, hvad det egentlig indebar? Så fortvivl ej. Iphoneluppen.dk har en mission om altid at gøre livet med din iPhone lidt lettere. Derfor kan du læse, hvad bluetooth er for en størrelse og ikke mindst, hvordan du selv kan benytte det fremover.

Hvad er bluetooth?

Bluetooth er enkelt fortalt, en trådløs teknologi med hvilken du kan dele data over korte afstande. Det fungerer ved, at man slår bluetooth-funktionen til på de enheder man ønsker at forbinde. Det kan være en computer, mobil, tablet, headset eller noget helt femte. Når enhedernes bluetooth-funktioner er aktiveret, kan man gå ind og søge på andre enheder i nærheden og herefter ”parre” dem med hinanden. Nu kan man trådløst overføre for eksempel informationer eller data.

Mange kender især bluetooth fra de headset de benytter, når man kører bil. Teknologien begyndte nemlig at slå igennem, da det blev gjort lovpligtigt at bruge håndfri installationer under kørsel. Derfor er der mange som har anskaffet sig et trådløst headset i den forbindelse – og det fungerer altså ved hjælp af bluetooth-teknologien.

Hvordan bruger man bluetooth på iPhone?

Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med bluetooth på din iPhone, så kan vi berolige med, at det ikke er svært at gå til. De fleste har normalt ikke bluetooth slået til, da det bruger en del batteri bare at have den aktiveret, da den automatisk vil ligge og søge efter kompatible enheder i baggrunden.

Derfor skal du først gå i: Indstillinger > Generelt > Bluetooth. Hér slår du bluetooth til og du vil efterfølgende kunne se, at din telefon begynder at søge efter enheder i nærheden.

 Det er selvfølgelig forskelligt, hvordan den enhed du ønsker at koble din iPhone op til, får aktiveret netop deres bluetooth-funktion. Hér er der ikke andet at sige end, at du må læse vejledningen til det enkelte produkt og så aktivere ud fra det.

Er det en Mac du skal koble op til, går du på samme måde ind i Systemindstillinger og under Internet & trådløs finder du bluetooth. Det universelle bluetooth-ikon er i øvrigt nogle streger, som tilsammen danner et par stående trekanter. Ikonet vil allerede nu kunne ses i øverste menu-linje på din iPhone.

Når du er i bluetooth-opsætningen på computeren, skal du trykke i felterne Til og Synlig. Herefter skal du klikke på det lille +-tegn i nederste venstre hjørne. Det åbner din Mac’s bluetooth-assistent og hér vil du kunne se din iPhone. Markér iPhonen og tryk Fortsæt. Så bliver du spurgt om du vil danne par med din mobil. Det accepterer man og nu ser du følgende skærmbillede på din mobil:

Du bekræfter, at du gerne vil danne par og voilà: du har nu sammenkoblet dine enheder via bluetooth.

Se den ny iPhone 11 på Pricerunner - Gå til butik og se tilbuddene

Gratis forløb: Lær at få en passiv indkomst ved at kopier en professionel investor

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

32 thoughts on “Få gavn af bluetooth på din iPhone”

  1. Hej Per,

   Du åbner Indstillinger -> Generelt -> Bluetooth, hvis ikke den allerede er slået til så skal du slå bluetooth til.
   Når den er slået til vil du se de enheder som din bluetooth er “parret” med, tryk på den blå pil ud for den du ønsker fjernet og tryk “Glem denne enhed”, så skulle den gerne blive fjernet.

   Bemærk hvis du ikke kan trykke på “Glem denne enhed” så bare vent lidt i samme vindue, indtil bluetooth delen har søgt færdig, så bliver delen synlig så du kan trykke på den.

   Mvh.
   Christian

   1. Hej Christian
    Jeg har nu fundet min enhed (supertooth buddy) på Iphone5 men den står som ikke parret hvad gør jeg så har lige skiftet fra en iphone4 hvor det hele virkede fint.. Det er lidt øv hvis jeg ikke kan få det til at virke igen 🙁 jeg nemlig meget glad for den Bluetooth 🙂 kan jeg evt nul stille Bluetoothen ??

 1. hej Per
  da jeg havde tilslutte min Supertooth Buddy over bluettooth,
  kom jeg til at trykke på glem denne enhed, og nu kan jeg ikke få den til at parre sig
  med supertooth igen

  1. Hej Teddy,

   Nu ved jeg ikke hvordan du har forsøgt at parre dem igen, men måden du gør det på skulle være følgende:
   Hold ”power” nede indtil SuperTooth Buddy er søgbar, tænd bluetooth på din iPhone og søg efter enheder, herefter skulle de to enheder gerne blive parret.

   Mvh.
   Christian

   1. Hej Christian

    Dit svar hjalp mig med en anden enhed, som jeg skulle have parret med min nye iPhone 5. Nu virker det – tak for hjælpen.

    Mvh. Nicolai

 2. Jeg overvejer at købe SUPERTOOTH BUDDY, men er i tvivl om, den virker med min iPhone 4S. Er der nogen, der kender svaret?

 3. Hej Christian. Jeg har købt en iPhone 5, kan ikke finde enheder på bluetooth, den søger, men finder intet. Er der andet end bluetooth, der skal slåes til? Havde en 3S før, og der var ingen problemer.
  Mvh. Maria

  1. Hej Maria,

   Umiddelbart så er der ikke andet der skal være slået til.
   Eller dvs. først skal du sætte den bluetooth enhed du prøver at tilslutte til, til at søge.
   Når du har sat den til at søge efter andre enheder, tænder du for bluetooth på din iPhone og så skulle den gerne finde den.

   Mvh.
   Christian

   1. Hej christian
    Jeg har en Iphone 4 s og det vil ikke forbinde bluetooth med andre mobiler , eller retter den finder ikke andres ? hvorfor ? den er tændt min bluetooth

  2. Hej Maria.

   Har du fundet en løsning på dit problem? Jeg har det samme med min nye Iphone 5. Den søger og søger men den kan ikke finde enheder.
   Min Ipad finder min Iphone, men jeg får fejl frem, når jeg forsøger at parre dem-
   Tip modtages gerne.
   Tak.
   Carina

 4. Jeg har mac osx 10.6.8 og vil nu via Bluetooth parre min iphone4s umuligt
  skriver finder inge enhed
  har læst hvordan blutooth synlig begge steder

  hvad gør jeg forkert

  får tal og trykker fortsat et sekund står der tilsluttet men væk igen
  en enkelt gang besked om dan par og alt ok men samme resultat ikke tilsluttet

  1. Hej Mie,

   Prøv at gå ind via din bluetooth indstillinger på din Mac via System Preferences. Her burde din iPhone gerne komme op. Klik på den og vælg så indstillinger helt for neden. Klik på Update Services.

   Det løste det helt samme problem for mig med et par Bluetooh høretelefoner igår.

   Mvh. Andreas

 5. Jeg har parret min Iphone 4s og 5 med Parrot Mki9200 men kan ikke besvare opkaldene ved tryk på den grønne knap på Parrot. Der er fin kontakt mellem enhederne og kan sagtens ringe ud fra bilen, men kan ikke besvare opkald….skal der indstilles noget på telefonerne??

 6. Har problemer med Bluetooth på min iPhone 5, jeg kan ikke aktivere BT. Hver gang jeg går ind i menuen BT. er der bare et “hjul” der bliver ved med at køre rundt, er der generelt problemer med BT på iPhone 5?

 7. Jeg vil gerne forbinde min iPhone med iPad, men på Iphonen har jeg ved en fejl slettet min iPad på listen. Hvordan får jeg det genskabt ?

 8. Jeg har en iPhonee 4 og har købt et bluetooth telefonrør, problemet er bare, at min iPhone ikke kan finde telefonrørets bluetoothsignal – så den bliver ikke parret og jeg kan ikke bruge den.

  Hjælp?

  Mvh. Linda

 9. Hej! Jeg har en iPhone 5 som jeg igennem Bluetooth skal få til at “parre” med min radio i bilen som er en ,pioneer, DEH -4400bt. Den bliver synlig på min Bluetooth liste men står den ikke er “parret” og lige meget hvad jeg gør, vil den bare ikke. Når jeg trykker på det, siger den ” sørg for at DEH-4400BT, er slået til inde for rækkevidde, og er klar til pardannelse” .
  Jeg har virkelig prøver alt, håber i/du/ en eller anden, kan hjælpe mig.

 10. Jeg har tilsluttet min iphone og min ipad til min laptop, men det eneste jeg kan finde på dem er billeder.

  Er det muligt at ændre på dette? Så jeg evt. kunne slette/tilføje sange via Explorer…

  Tak!

 11. Hej. Når jeg vil danne par mellem min iPhone 4’s og Mac book 10.6.8 skriver den igen og igen pardannelse mislykket. Tallene til pardannelse kommer frem på macen men der er ingen respons på iPhonen. Nogen der kan hjælpe?

 12. hej jeg har en iphone 4 og jeg har kunne bruge min blutooth til forskellige højtaler før men efter jeg har slettet alt på min fon da min kæreste skulle overtage den vil den ikke finde de samme enheder mere selvom de er tændt. den vil kun finde min kærestes htc men den vil ikke par sig med den hvordan kan det være???

 13. Beskrivelsen af bluetooth ikonet er iøvrigt sjov læsning i jeres artikel :). Hvis I kigger på ikonet igen, vil I måske bemærke at det ligner et stort ‘B’ skrevet med runer. Når man så ved at bluetooth betyder Blåtand – og at danske Harald Blåtand var den konge der forenede det danske rige – hvilket faktisk er årsagen til at teknologien bluetooth hedder som den gør – så giver det hele mening! Danmark er jo kun et lille rige og bluetooth teknologien er en netværksteknologi der kun virker inden for et yderst begrænset, afgrænset område. Harald levede i 800-tallet hvor man netop skrev med runer.

 14. på min iphone 5s sker der ingenting, når jeg slår blustooth til og søger efter jabre Drive – altså mobilen kan ikke “finde” jabre – hvad gør jeg?? nogen der kan hjælpe

 15. Hej. Jeg har tilkoblet min iPhone 5s til min Bluetooth og alt virker bortset fra at når jeg ringer op til folk så kan jeg ikke høre dem.. De kan godt høre mig.. Alle højtaler virker mem kam stadig ikke høre dem.. HJÆLP!! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.