De bedste tips og tricks til iOS 6 – del 1

Det nye styresystem til iPhone har haft nogle uger på bagen nu. Derfor er det tid til at dele de bedste tips og tricks til systemet, så du kan få mest muligt ud af funktionerne.
I dag bringer vi de første 10 tips og i morgen får du anden del med endnu flere af de smarte genveje.

1. Afvis opkald

Det sker, at man modtager et opkald på et dårligt tidspunkt og bliver nødt til at afvise det. Det kan i visse tilfælde føles lidt uhøfligt. Derfor er denne funktion ret smart: når du modtager et opkald og ikke ønsker at tage det nu, skal du swipe op på skærmen i højre side. Så afvises opkaldet og du får nu mulighed at sende en standard indtastet besked til vedkommende, så de lige får en forklaring på afvisningen. Sådan gør du:

Indstillinger > Telefon > Svar med besked > Så står der: ”Kan ikke tale nu…”. Herefter kan du vælge at skrive din egen tekst eller benytte én af standardbeskederne: ”…jeg ringer til dig senere”, ”…jeg er på vej” eller for eksempel ”…er det vigtigt?”.

I stedet for at sende en besked, kan du også vælge at lægge en påmindelse om at ringe tilbage til vedkommende i din kalender.

afvis opkald

2. Forstyr ikke

Vi har netop lagt en længere artikel om den nye ’Forstyr ikke’-funktion op. Læs vores artikel omkring forstyr ikke i IOS 6 for mere information. Du kan også bare slå den helt enkle version til og undgå at blive forstyrret af indkomne opkald. Det gør du sådan hér: Indstillinger > Forstyr ikke (slå til/fra)

forstyr ikke

3. Send mediefiler direkte fra Mail-programmet

Nu kan du meget nemt sende billeder og videoer direkte fra Mail-programmet på din iPhone. Vil du sende en mediefil skal du gøre sådan: Gå i Mail og lav et nyt udkast eller svar. Nu skal du blot trykke og holde din finger i tekstfeltet, så fremkommer nogle valgmuligheder.

Klik på pilen til højre. Nu kan du trykke på ”Indsæt foto eller video” og finde den eller de billeder frem fra din fotostream, som du ønsker at sende.

send mediefiler

4. Mail til VIP’er

Hvis du allerede har hentet Mountain Lion til din Mac, så kender du muligvis denne funktion. Er der visse personer du modtager emails fra, som har større præference end andre, kan du vælge at gøre dem til VIP’er. Det betyder, at mails fra dem, automatisk bliver lagt i en særlig mappe.

For at markere en person som VIP, skal du holde fingeren nede på afsenderens navn i en mail, så fremkommer nedenstående skærmbillede. Du skal blot trykke på ”Føj til VIP”. Nu vil deres mail-adresse været markeret med en lille stjerne og du kan tilgå den særlige mappe fra Mail-oversigten.

mail til vip

5. Opdatér din indbakke

Har du undret dig over, hvordan du opdaterer din indbakke i Mail-programmet? I iOS 6 er der nemlig ikke noget lille opdaterings-ikon, som i de ældre styresystemer. Nu skal du blot trække ned i øverste mail i indbakken, så opdateres den automatisk. Meget enkelt!

opdater mail

6. YouTube er væk

Har du lagt mærke til, at din faste YouTube-app ikke længere figurerer på hjemmeskærmen? Apple har med iOS 6 sørget for, at konkurrenten Googles produkter og services ikke skal have samme prominente placering, som de ellers har haft. Du kan dog bare gå ind i AppStore og hente YouTubes gratis app. Så kan du igen se alverdens videoer direkte fra hjemmeskærmen.

youtube

7. Del din fotostream

Har du taget en række billeder, som du gerne vil dele med andre? Det er gjort meget nemt i iOS 6 med muligheden for at dele fotostreams. Slå funktionen til i Indstillinger > iCloud > Fotostream.

Når det er slået til, skal du blot gå ind i selve Foto-appen. Tryk på Rediger og vælg de billeder der skal deles. Tryk på den lille pil i venstre hjørne (Del) og herefter Fotostream. Nu skal du bare taste modtagerens mail-adresse, tildele et navn til din fotostream og vælg om det skal være et offentlig websted.

del fotostream

8. Apple Maps?

Det er efterhånden velkendt, at Apple for alvor gerne ville af med Google i denne seneste opdatering. Desværre skulle de nok have ventet med at smide Google Maps på porten. Man har næsten ikke kunnet undgå at læse om de hug, som Apples egen Kort-app har fået siden lanceringen i midten af september.

Deres Kort-app har vist sig at være så ufuldstændig, at Apple sågar har været ude og sige undskyld. De seneste meldinger går på, at det vil tage Apple et godt stykke tid før end den fungerer lige så godt som Google Maps. Vil du ikke vente så lang tid, så har vi fundet nogle gode alternativer til Apple Maps her.

9. Facebook-integration

Apple er glad for Facebook. I hvert fald så glad, at de har gjort det nemmere for dig at integrere din iPhone med det sociale website. For at få mere ud af integrationen skal du gå i: Indstillinger > Facebook.

Log ind på din Facebook-konto og nu kan du så vælge om sitet skal have adgang til henholdsvis din Kalender og Kontakt-app. Vælger du at slå disse funktioner til, vil du få Facebook-events og venners fødselsdage lagt direkte i din kalender. Deres fotos vil også blive lagt ind i Kontakt-app’en.

facebook integration

10. Forenklet adgang

Hvis du har børn, har du sikkert også af og til lånt din iPhone (eller iPad) til dem og lige pludselig opdager du, at de er kommet til at gå ind i applikationer eller hjemmesider, som de ikke burde have adgang til.

Derfor har Apple skabet ”Forenklet adgang”, som giver dig muligheden for at begrænse deres brug.

For at slå det til, skal du gå i: Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Forenklet adgang (slå til).

Nu er det dig der bestemmer, hvilken app du vil åbne op for. Derfor skal du også definere en adgangskode, åbne dén app de skal have lov til at benytte og herefter trykke 3 gange på Hjem-knappen.  Brug herefter din finger til at definere de områder på skærmen, som de ikke skal have adgang til.

forenklet adgang

Det var dagens lektion i smarte tips og tricks til din iPhones nye styresystem.

Følg med i 2. del

Anden del af denne artikel er udkommet. Læs 10 ekstra tips til IOS 6 og iPhone.

26 thoughts on “De bedste tips og tricks til iOS 6 – del 1”

  1. Jeg har en Iphone 4S 16 GB, som jeg har opdateret med nyt styresystem iOS 6. Jeg blev spurgt, om jeg ville opdatere, hvilket jeg svarede ja til. Nu bliver jeg i tvivl, skulle jeg have ladet være med at opdatere? Gælder iOS 6 kun til Iphone 5? Skærmen er konstant låst i Facebook, selv om jeg har slået låsen fra. Hvad kan jeg gøre for at få løst problemet. Kan jeg på nogen måde få mit gamle styresystem tilbage?

    1. Hej Annette,

      Du har gjort det rigtige, når der kommer en ny opdatering til din iPhone er det meget normalt at man opdatere til den, desværre har der været lidt problemer med iOS6 opdateringen, så du er bestemt ikke den eneste.

      Det forventes at Apple udgiver en ny opdatering i næste måned som løser div. problemer i forbindelse med iOS6 opdateringen.

      Men det du kan prøve nu og her, er at slette/afinstallere Facebook appen og hente den igen via App Store, hjælper det?

      Mvh.
      Christian

  2. Jeg har ladet facebook synkronisere mine kontakter og aftaler…..argh det holder ikke med alle de fødselsdage og navne der dukker op.
    Nogen der ved hvordan man fjerner det igen?
    Har prøvet at fjerne facebook app’en, men rodet i kontakterne og aftalerne i kalenderen var der endnu :S
    På forhånd tak for hjælpen.

    1. Hej Lars,

      Du kan under indstillinger -> Facebook, vælge at Facebook ikke skal have adgang til din kalender, dette vil gøre at den ikke tilføjer events og fødselsdage i din kalender fremover.

      Herefter kan du gå ind i din kalender, trykke på kalender oppe i venstre hjørne, og under Facebook og Andre vælger du at fødselsdage og Facebook begivenheder skal fjernes, så skulle de gerne være væk igen.

      Mvh.
      Christian

  3. Jeg har også opdateret min Iphone 4s med iOS 6.
    Men nu kan jeg ikke hente billeder ned fra f.eks facebook til min mobil det kunne jeg godt med den anden opdatering..
    Men de jeg kender som også har hente iOS 6 kan godt.
    Er der noget jeg kan gøre så jeg også kan??

    1. Hej Jon,

      Hvis funktionen Gem billede godt nok er synlig, men den gemmer bare ikke billedet så prøv følgende:

      Vælg Indstillinger -> Anonymitet -> Fotos -> Slå Facebook til.
      Hjælper det?

      Mvh.
      Christian

    1. Hej Lillian,

      Umiddelbart lyder det som en fejl der er opstået i forbindelse med iOS6 opdateringen.
      Du kan evt. prøve at gendanne din iPhone ved at tilslutte den til computeren, åbne iTunes og vælg gendan, på denne måde bliver den gendannet helt og du starter altså helt fra bunden igen.
      Husk derfor at overføre dine billeder og musik til computeren inden du gendanner den.

      Mvh.
      Christian

  4. Hejsa, har lige opdateret til til iOS 6 på min iphone 4 s. Og nu er den begyndt at sende de sms’er jeg sender ud, til mig selv også??!! Hvordan fjerner jeg dette???

    1. Hej Jimmy,
      Kan du se om det er iMessage der laver dette nummer eller er det en normal besked? altså en normal grøn sms?
      Prøv evt. at nulstil alle indstillinger og se om det hjælper, Indstillinger -> Generelt -> Nulstil -> Nulstil alle indstillinger.

      Mvh.
      Christian

  5. Hvordan fjerner jeg SMS teksten på min Tlf. Så den ikke er synlig for alle , når den popper ind ?
    Ps. Har iOS 6.1

    Tak for hjælpen

    Gitte

  6. Hej,
    Jeg kan ikke få svar med besked frem på min iPhone 5?
    Det er kun påmindelses funktionen jeg har når jeg swiper op ved opkald for at bruge funktionen.
    Noget i kan hjælpe med?

    1. Hej Jan,

      Prøv at nulstil dine indstillinger og se om det hjælper.
      Dette gør du under indstillinger -> generelt -> nulstil -> nulstil alle indstillinger.

      Mvh.
      Christian

  7. Hjælp!!
    Jeg tilsluttede min iPhone 4 til iTunes, som spurgte, om jeg ville opdatere software til ios6. Det ville jeg naturligvis.
    Den gik i gang, men frem kom så en advarsel, der sagde, at iPhone skulle gendannes, hvis jeg ville opdatere software.

    Jeg kiggede på iPhone, som nu lyste med et iTunes ikon og et USB stik – den kunne ikke tændes eller bruges, den ville KUN tilsluttes iTunes.
    Så jeg havde ikke andet valg end at gendanne.

    MEN midt i gendannelsen siger den “Iphone kan ikke gendannes” og stopper. Jeg har gentaget processen 4 gange, men med samme resultat: den afbryder, siger, min iPhone ikke kan gendannes. Og min iPhone kan ikke tændes. Den viser bare iTunes og USB logo! 🙁

    IPhone viser bare iTunes logoet og et USB kabel.
    Og hver gang jeg forsøger at gendanne, stopper den igen og siger “fejl”.

    ITunes når følgende, inden den melder fejl:
    “Pakker software ud…”
    “Forbereder iPhone til gendannelse…”
    “Kontrollerer iPhone-gendannelse med Apple…”
    “Venter på iPhone…”
    “Kontrollerer iPhone-gendannelse…”
    “Gendanner iPhone-software…”
    “Kontrollerer iPhone-software…”
    “Kontrollerer iPhone-gendannelse…”
    “Gendanner iPhone-firmware…”

    SÅ kommer advarslen:
    >iPhone “iPhone” kunne ikke gendannes. Der opstod en ukendt fejl (-1)<

    Kan du hjælpe mig??

    1. Hej Irene,

      Hvad sker der hvis du fra kobler din iPhone fra computeren, og holder home og sluk knappen nede i 10 sekunder, tænder den så igen?

      Prøv at se om du kan gendanne den via DFU mode.

      Mvh.
      Christian

      1. Hej Christian. Tak for svar.
        Det lykkedes efter 3. forsøg med en PC at få den gendannet. Dog med stort tab: synkronisering med iCloud af 19.12.2013…

        Tak for superhurtigt svar! Jeg anmelder på Trustpilot

  8. Hej christian. Jeg har lige opdateret min 4s med ios6 og nu er alle mine kontakter væk, hvad gør jeg ? Håber du kan hjælpe

    MVH Camilla

  9. Jeg har lige købt en iphone 5 og når jeg synkroniserer mine kontakter med facebook, kommer alle kontakterne fint ind på kontaktlisten, men deres telefonnummer mangler! Hvad gør jeg galt? Og ja, jeg ved godt, det ikke er alle, der har opgivet telefonnummer på facebook, men ingen numre kommer over på min telefon – kun fødselsdage, adresser osv.

  10. iPhone “iPhone” kunne ikke gendannes. Der opstod en ukendt fejl (-1)
    Det er hvad der sker ved min Iphone4s

    Har prøvet og holde home og sluk knappen nede i 10 sekunder og mere, og den starter bare ens op, med at sige den skal tilsluttes i-tunes..

  11. Hjælp!
    Jeg har lige opdateret ios 7, 0 på min iPhone 4 men jeg vil gerne have mit gamle system tilbage. Hvordan gør jeg det?

  12. Hej.jeg har en Iphone 4S der fryser en gang imellem.Troede det var skærmen,har fået en ny,men det er det samme.Hvad kan det være?

  13. Hej Irene
    her til morgen kan jeg pludselig ikke besvare mail i Outlook på min iphone 5. Der kan godt have været små pillefingre ind over…. Pilen, man normalt trykker på er simpelthen forsvundet.

    Kh Stin

Leave a Reply

Your email address will not be published.