Chromecast – Den ultimative guide

Ch2

Hvis du endnu ikke ejer en Chromecast, men længe har gået og luret på den, så kan det være, du lige mangler det sidste skub i den rigtige retning, før du vælger at investere i den.

Det kan også være, at den er gået hen over hovedet på dig, så du slet ikke ved, hvad en Chromecast er, men er nysgerrig på, om det måske kunne være noget for dig hjemme i din stue.

Her vil du ikke desto mindre kunne blive guidet til, hvad det er for en størrelse, hvor du kan købe den, hvordan du installerer den og meget andet. Denne ultimative guide til Chromecast skulle gerne hjælpe dig så godt i gang som overhovedet muligt, når det gælder både køb og installation af din nye gadget, som enhver husstand, der ikke er bange for teknologi, bør eje. Det kan være en god gave til han og til hende.

Køb Chromecast – Hvorfor?

Til at starte med kan man jo spørge sig selv om, hvorfor man egentlig skal køb en Chromecast. Og det er der nok også mange, der gør. Er den pengene værd, og hvad kan den overhovedet bruges til?

For dem, der ikke er vant til at surfe rundt på smartphones og tablets i hverdagen, og som aldrig har hørt om Netflix før, er det ikke oplagt at gå ud og købe en Chromecast. Men køb Chromecast, hvis du snart har været Netflix kunde længe, og din hverdag ikke ville kunne eksisterer uden de to førnævnte remedier, så vil du helt klart kunne få glæde af en Chromecast.

I bund og grund er denne Chromecast en lille enhed, som du tilslutter dit fjernsyn. Den gør så, at du via din smartphone eller tablet nemt og hurtigt kan få billedet fra eksempelvis Netflix, Viaplay eller HBO Nordic op på dit tv.

Det hele foregår ved hjælp af husets WiFi, så du skal ikke være bange for, at du skal tilslutte fem forskellige kabler og dimsedutter, for at få det til at fungere. Chromecasten skal aktiveres, og så er du ellers flyvende.

Det kan være utroligt praktisk, hvis I eksempelvis har det med at se serier, når i spiser aftensmad, eller hvis fredagsunderholdningen ofte bliver fundet på Netflix. Med et par swipes på din smartphone kan du og hele din familie være i gang med at se de nyeste film og serier på din streamingtjeneste på fjernsynet. Køb Chromecast hvis du vil gøre din streaming lettere.

Det er nemt, enkelt og praktisk. Derfor bør du købe en Chromecast.

Hvilke apps fungerer med en Chromecast?

Ch1

For at kunne benytte din Chromecast, kræver det jo, at du har en app på din telefon, som du streamer film, musik eller andet igennem. Mange af de populære apps på markedet snakker fint sammen med Chromecasten, og derfor er der nok ikke stor risiko for, at du ikke kan finde dine apps på listen herunder.

De mest populære apps, du kan bruge med din Chromecast, er følgende:

 • Viaplay
 • Netflix
 • HBO Nordic
 • Youtube
 • TV2 Play
 • DailyMotion
 • Google Play Film
 • TED
 • Plex
 • RealTimes
 • Rdio
 • Chrome
 • Viewster
 • TuneIn Radio

Som du kan se, er du altså godt dækket ind, hvis du bruger en af de populære streamingtjenester herhjemme. Alt lige fra Netflix og HBO Nordic til dansk apps som Viaplay og TV2 Play kan du bruge via din Chromecast, så hvad enten du vil se de sidste nye afsnit af Paradise Hotel på Viaplay, Daredevil på Netflix eller Hvem Vil Være Millionær? på TV2, så kan det altså lade sig gøre at få det op på dit tv ved hjælp af den lille smarte gadget.

Hvis du vil se en hel oversigt over de apps, som kan snakke sammen med din Chromecast, kan du finde sådan en her.

Chromecast Pris?

Hvis du allerede nu er opsat på at få en Chromecast, så ved du måske ikke, hvor du skal købe den henne. Den kan købes mange forskellige steder på nettet, blandt andet hos Google selv eller på en webshops som denne hvor du kan finde en lav Chromecast pris. 

Prisen er varierende fra sted til sted. Det handler i bund og grund om at finde en forhandler, som du er glad ved, og som har en pris, du er villig til at betale. Google selv har selv en billig pris, men hvis du vil handle et sted, hvor du kan være sikker på at få fat i en supportafdeling her i landet, hvis du skulle have spørgsmål omkring ordren eller selve produktet, så er det en god ide at sammenligne priserne, som du kan se nedenfor hvor vi har hentet priserne direkte fra pricerunner, for at du kan finde den laveste pris på en chromecast. Chroecast pris på nedstående tabel er taget direkte fra de laveste priser på markedet. 

Udgaver af Chromecast 

Der findes flere forskellige udgaver af Googles Chromecast, og selvom der ikke er kæmpe forskel på disse udgaver og de alle sammen kan stort set det samme, så bør du lige kende dem alligevel. Google opdatere de udgaver de har, men så snart de har nogle væsenlige forbedringer, så fjerner de nogle af de gamle modeller, så de kun forhandler de nyeste udgaver. 

Chromecast 3

chromecast

Chromecast generation 3 ankom i efteråret 2018 og efterkommeren af den nu udgåede Chromecast 2. Den er hurtig til at starte op, understøtter HD og er den billgste chromecast. Chromecast 3 er den mest brugte og mest solgte Chromecast grundet at prisen er så lav at alle kan være med, og samtidigt så passer den til alle hjem da man kun skal sætte den til strøm og tilslutte den igennem dit Tv’s Usb, hvorefter den er koblet på dit fjernsyn, og ikke behøver yderligere opsætning.

Chromcast Ultra

Chromecast Ultra er en nyere udgave, som er blevet lavet hvis man ønsker at få 4K opløsning. Det betyder dog ikke at du ikke kan bruge din Chromecast generation 3 til dit 4k fjernsyn, men hvis du ønsker at se 4K tv i 4K kvalitet, så er du nød til at vælge ChromeCast ultra udgaven. Denne udgave koster dobbelt så meget som Chromecast generation 3, så du bør naturligvis have nogle 4k film du gerne vil se. 

Så for at gøre en lang historie kort, så er en Chromeast Ultra til dig der gerne vil se film med den højeste kvalitet i 4K så du ikke går ned på kvaliteten. Men det kræver også at dit fjernsyn er et 4K fjernsyn, hvilket også er årsagen til at klart de fleste sagtens kan nøjes med den traditionelle Chromecast 3.

Kræver det noget ekstraudstyr?

En Chromecast kræver som sådan ikke noget ekstraudstyr. I hvert fald ikke udstyr, de fleste husstande ikke ejer i forvejen.

For at få din Chromecast til at fungere efter planen, så skal du have en tablet eller en smartphone, som du kan bruge til at streame med. Du kan også godt bruge en computer, men så går der bare lidt af det smarte. WiFi er også påkrævet, men det er de fleste husstande udstyret med.

Herudover skal du bruge et tv med HDMI indgang, hvilket de fleste nyere fjernsyn som regel er udstyret med. Er du i tvivl, om dit tv har sådan en indgang, så kan det være en god ide lige at tjekke efter. Bare for en sikkerheds skyld.

Og så kræver den strøm fra en stikkontakt, men sådan en sidder jo gerne nær fjernsynet alligevel, og ellers så fylder den ikke mere end en USB stik i modsætning til Apple TV som fylder lidt mere. For på en eller anden måde skal dit tv, din DVD/Blu-Ray afspiller og spillekonsoller jo få strøm.

Sidst men ikke mindst er det også lige vigtigt at påpege, at du jo, for at få det mest optimale ud af din Chromecast, selvfølgelig helst skal have et abonnement på en af de førnævnte tjenester, så du har noget indhold at streame.

Du kan selvfølgelig også nøjes med at streame indhold fra eksempelvis Youtube eller en af de gratis radio apps, men er den tiltænkt nem streaming af film og serier, så er abonnement på en af de tjenester også en nødvendighed.

Chromecast opsætning – Hvordan installerer man sin Chromecast?

At installere sin Chromecast tager ikke lang tid. Når du sætter den til første gang, skal du, ved hjælp af din mobil eller computer, lige igennem en hurtig installation, som du kan følge på skærmen.

Når du har fået givet din Chromecast et navn og tilsluttet den til dit internet, så er den faktisk klar til brug. Det tager max en halv time at installere den, selv for ikke tekniske personer. Er man bare lidt teknisk anlagt, kan dette gøres på få minutter.

Efter en succesfuld installation får du “Ready to cast” op på dit tv, og så er den ellers klar til brug. Hvis du gerne vil have en uddybende guide til at installere den (den medfølgende guide er også nem at bruge), kan du eksempelvis finde en her.

Ch

Skal en Chromecast bruge strøm?

Chromecast strøm

Ja, din Chromecast skal bruge strøm. Hvis du ikke har den tændt hele tiden, så er det vigtigt at være opmærksom på at tænde for strømmen, når du vil bruge den.

Efter du har sat den til en stikkontakt, går der som regel ikke meget mere end 30 sekunder, før den er klar til brug. Den bruger ikke meget strøm, men det er dog stadig en nødvendighed, før at den fungerer.

Nu er den installeret – Hvordan bruger jeg min Chromecast?

chromecast 3

Når din Chromecast er installeret, og der står “Ready to cast” på din tv skærm, så skal du jo i gang med at bruge den. Og det er ikke særlig svært.

Er du på den rette HDMI kanal på dit fjernsyn, og “Ready to cast” er fremme, så skal du via din streamingenhed (mobil, tablet eller computer) finde den tjeneste frem, du gerne vil bruge. Det kan eksempelvis være Netflix.

Når du er inde i Netflix, så burde det nu være muligt for dig at se Chromecast ikonet.

Når du trykker på det lille ikon, får du muligheden for at vælge, om du vil afspille filmen/serien på ‘denne enhed’ eller på din Chromecast, som vil være præsenteret med det navn, du gav den under installationen.

Og det er nogenlunde på samme måde, du bruger den i alle andre apps. De apps, der kan snakke sammen med din Chromecast, vil have fået dette lille ikon indbygget i sig, når du er i nærheden af en Chromecast.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke får Chromecast ikonet frem?

chromecast ikon

Hvis du eksempelvis har åbnet Netflix, og det lille Chromecast ikon ikke er kommet frem, så kan det være svært lige at finde ud af, hvad der er gået galt.

En af hyppigste årsager til, at Chromecast ikonet ikke kommer frem, er, at internettet ikke er tændt. Så tjek først og fremmest om du har husket at tænde for din router. Er du sådan en, der slukker det om natten, eller når du ikke er hjemme, så er det som regel derfor, din Chromecast ikke fungerer.

Det kan også være din telefon, der driller. Her kan det hjælpe lige hurtigt at slukke og tænde den igen. Så plejer den fint at kunne opfange signalet til Chromecasten igen.

Min Chromecast fungerer bare ikke – Hvad gør jeg?

Hvis din router er tændt, nettet fungerer og det ikke er der, problemet ligger, så plejer det som regel at hjælpe at genstarte din Chromecast.

Tag stikket ud af stikkontakten, vent 10 sekunder, og sæt den så til igen. Efter sådan en hurtig genstart plejer den som regel at fungere igen.

Skulle det stadig ikke hjælpe, så er det en god ide at kontakte supportafdelingen derfra, hvor du købte produktet. Er det et problem, du mener selv at kunne løse, så kan du også lede efter en løsning på nettet. Sørg dog altid for at være sikker på det, du foretager dig, så du ikke ender med at forværre problemet.

Hvis du ikke kan få hjælp til at løse problemet hos den enkelte supportafdeling, så kan det være en god ide at tage kontakt til Googles support, hvis det altså ikke er der, du købte den i første omgang.

Der plejer sjældent at være knas med Chromecasten, og hvis det endelig skulle ske, så kan det som regel afhjælpes med en af de metoder, der er nævnt her i artiklen. Men skulle det brænde på, og kan du simpelthen bare ikke få det til at spille, så bør supportafdelingen hos Google kunne guide dig til en løsning.

Hvor kan jeg gå hen for at blive klogere?

Hvis du gerne vil blive lidt klogere på Chromecasten som enhed, eller hvis du bare gerne vil vide lidt mere om den, inden du går ud og køber den, så kan du finde flere informationer, guides og lignende på de følgende links.

Guiding Tech – The Ultimate Guide to Google Chromecast

Chromecast Help – Google.com

Hvad så nu?

Nu skal du jo så beslutte dig for, om det er en gadget for dig, eller om du ikke kan se, hvad du skal bruge den til. Har du aldrig brugt streamingtjenester før, så behøver du ikke at storme ud for at finde den første og bedste model, du kan købe.

Men er du jævnligt bruger af eksempelvis Netflix eller TV2 Play, og er dit setup som regel igennem en computer og et HDMI stik op på tv skærmen, så vil du komme til at føle det langt, langt nemmere på denne måde. Det er slut med eksterne ledninger som HDMI kabler, når du skal film og serier på dit tv igennem en af de populære streamingtjenester.

Det er lige før, en Chromecast koster det samme som et HDMI stik. Så hvad vil du helst – bruge penge på et kabel og skulle tænde op for din computer, hver eneste gang du vil se det nyeste afsnit af House of Cards, eller bare kunne låse din telefon op, gå ind i Netflix og trykke play?

Valget er ikke så svært. Så hvad venter du på? Hop ind og find din nye Chromecast allerede i dag, så du kan gå i gang med at nyde den lækre tilværelse som Chromecast-ejer. Når du først har prøvet at bruge den, så vil du undre dig over, hvorfor du ikke fik købt den noget før

Chromecast Tilbud

Hvis du leder efter et Chromecast tilbud, så skal du se de priser vi her på siden har fundet til dig. Vi har nemlig taget dem direkte fra fra de bedste Chromecast Tilbud der findes på markedet, så du med garanti vil finde de laveste priser hos nedstående leverandøre. Når du skal lede efter et ChromeCast tilbud, så er du på rette vej til at få nogle af de bedste tilbud på Chromecast, da de ofte er sat til salg billigt. Køb Chromecast på tilbud, da det ikke kan betale sig at lade være. 

6 thoughts on “Chromecast – Den ultimative guide”

 1. Hej.
  Det undrer mig om Cromecast (CC) sender trods tv ikke er tændt ?
  Har selv 3 fjernsyn med hver deres CC og det ene tv i soveværelset, sætter jeg tit timer på.
  Hvis jeg så tænder tv om morgenen, kører samme kanal videre med en udsendelse, som så er på netop da.
  Hvad sker der i mellemtiden fra timerwn slukker tv, til det tænder igen. Streamer CC fortsat og bruger af mit internet ??

  Mvh Michael

 2. Hvordan sikre man chromecast, så andre ikke bruger den.
  På min iPhone kan jeg finde den under Wifi og den har ingen kode – hvordan laver en kode, så andre ikke benytter den?
  Hilsen jannie

 3. HVORDAN sikre jeg min chromecast, så andre ikke bruger den?
  På min iPhone, kan jeg under Wifi finde den og tilslutte den.
  Hvordan laver jeg en kode?
  Hilsen jannie

 4. Hej har en iPhone 6 som jeg har kunne bruge til min chromecast Fra den en dag til den anden vil den ikke koble på til chromecast. Min søns iPhone virker som det skal. Hvad er problemet

Leave a Reply

Your email address will not be published.