Apple lancerer kreditkort

Apple lancerer et eksklusivt kreditkort uden gebyrer og med indbygget bonusordning, hvor du med det samme får udbetalt op til 3% hver gang du køber noget.

Efter lanceringen af mobilbetalingstjenesten Apple Pay for nogle år siden, vil Apple nu også ind på markedet for kreditkort. Det sker med lanceringen af “Apple Card”, der sker i samarbejde med Goldman Sachs og Mastercard. I vanlig Apple-stil bliver der dog ikke bare tale om et Mastercard magen til det alle andre tilbyder. Apple har nytænkt konceptet og vil virkelig udnytte de moderne muligheder vore dages teknologi byder på.

Udover selve betalingsdelen indeholder Apple Card eksempelvis et bonuskort, der med det samme giver brugeren op til 3% bonus på hvert eneste køb. 3% hvis købet sker hos Apple (App Store, Apples butikker etc), 2% alle andre steder hvor man bruger Apple Pay og 1%, hvis man bruger det fysiske kort. Bonusen bliver tilgængelig via Wallet-appen og kan bruges alle steder hvor Apple Pay accepteres. Bonussen er i princippet den loft, men manken ikke få bonus på beløb højere end hvad ens kredit er sat til.

Digital del i Wallet og fysiks titaniumkort

Apple Card består af to dele. Et digitalt kort, der ligger i Wallet og kan bruges til nethandel og til ApplePay-betalinger samt et fysisk kort til betaling i betalingsterminaler. Det fysiske kort er lavet i titanium med Apples logo og kortholderens navn indgraveret. Kortnummeret, udløbsdato og sikkerhedskode fremgår ikke af kortet, hvorfor informationen ikke kan komme i hænderne på de forkerte, hvis man skulle miste kortet.

Apple har i det hele taget prioriteret sikkerheden og privatlivet højt. Apple Cards unikke kortnummer bliver dannet direkte på iPhonen og gemt i den krypterede sikkerhedshardware som ogsåbruges til Apple Pay. Alle betalinger autoriseres via Face ID eller Touch ID samt via en unik dynamisk sikkerhedskode, der kun virker én gang. Samlet set betyder det, at Apple ikke får information om hvor folk handler, hvad de køber eller hvor meget de køber for.

Maskinlæring giver overblik over økonomien

Disse informationer bliver til gengæld tilgængelige for brugeren, hvilket er en af Apples nytænkninger. Hver gang man bruger Apple Card kan man se transaktionen i Wallet-appen. Via maskinlærering bliver ens køb automatisk sorteret i kategorier og data præsenteret på en overskuelig måde, så man får bedre overblik over sin økonomi.

Der er ingen gebyrer associeret med kortet overhovedet. Ingen årlige gebyrer og ingenrykker gebyrer hvis man misser en betaling. Men da man handler på kredit løber der selvfølgelig renter på, hvis ikke man betaler sin gæld ud hver måned ligesom på alle andre kreditkort.

Man skal ansøge om Apple Card i Wallet-appen og inden for et par minutter vil man kunne begynde at bruge den digitale del. Man skal være kreditværdig for at kunne få kortet.

Overfør penge til udlandet

Du kan bruge et Apple Card præcist som du er vant til i hverdagen, men i situationer hvor du skal overføre penge billigst til udlandet, så er der stadig services som TransferWise som hurtigst og billigst at bruge i disse tilfælde. Men hvad de har planer om i fremtiden ved ingen, så det kan være at de også har en løsning på dette.

Leave a Reply

Your email address will not be published.