Alt hvad du skal vide om AirPlay

Hvad er AirPlay?

Måske har du hørt om AirPlay? Men er du ikke helt sikker på hvad det egentligt er eller gør så få forklaringen her.

Apple har med sin AirPlay funktion virkelig gjort det nemt for os brugere, når det handler om at koble sine Apple enheder sammen. Med AirPlay funktionen kræver det nemlig ikke andet end et tryk på en knap, og så er du godt kørende. Funktionen er altså perfekt hvis du vil streame musik eller film mellem dine Apple enheder, og især til et Apple TV.

Selve AirPlay funktionen har mange andre producenter også gjort brug af, det betyder at mange højtalere og docks til iPhonen efterhånden understøtter AirPlay, hvilket er en god ting.

Det betyder fx, at du kan streame din musik direkte til dine højtalere uden ledninger eller opsætning af div. indstillinger, nemt og hurtigt.

Sådan bruger du AirPlay til at streame musik med

Det eneste krav til AirPlay er, at du er på samme trådløse netværk, det er nemlig sådan AirPlay kan kommunikere mellem dine enheder. Vi anbefaler dog også at dine Apple enheder er opdateret med den nyeste softwareopdatering.
Når du er tilsluttet et trådløst netværk og du har en eller flere enheder der understøtter AirPlay tilsluttet samme netværk, så vil du automatisk få en ny funktion på fx din iPhone.

Denne funktion dukker op hvis du fx afspiller film, ser billeder, hører musik mm. Ikonet der kommer frem er en TV skærm (firkant) med en trekant, trykkes på dette ikon vil du se de aktive enheder du kan bruge AirPlay med.

airplay                         AirPlay

Har du fx et Apple TV og en iPhone så kræver det som sagt bare, at begge enheder er tilsluttet samme netværk, når dette er gjort kan du fx afspille din musik via Apple TV’et. Det kunne fx være hvis dit musikanlæg er tilsluttet TV’et, så kan du streame din musik ud på de store højtalere via Apple TV’et.

Det eneste det kræver er at du åbner et musik nummer på din iPhone, trykker på AirPlay ikonet og vælger Apple TV som visnings/lyd kanal.

Det samme gælder selvfølgelig med billeder og film, åbner eller afspiller du en af disse ting vil du også se AirPlay ikonet og du kan ligeledes vælge en anden kanal, som fx et Apple TV, en højtaler dock eller lignende.

Fik du set artiklen: Hvordan du bruger skærmdublering via AirPlay?

 

Se den ny iPhone 11 på Pricerunner - Gå til butik og se tilbuddene

Gratis forløb: Lær at få en passiv indkomst ved at kopier en professionel investor

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

One thought on “Alt hvad du skal vide om AirPlay”

Leave a Reply

Your email address will not be published.