5 tips til at forlænge batteritiden på din iPhone 5

Er du træt af at batteriet på din iPhone 5 bliver drænet for hurtigt? Der findes heldigvis adskillige metoder, som kan forlænge levetiden, så du ikke hele tiden skal tænke på, at det er tid til endnu en opladning.

Har du købt den nye iPhone 5 og oplevet at batteriet ikke lever helt op til de lovede tider? Så er du ikke den eneste. Apple havde på forhånd stillet i udsigt, at med et fysisk større batteri, ville de glade iPhone 5-ejere kunne lade længere tid gå mellem hver opladning end de var vant til fra tidligere modeller. Desværre har de reelle brugstider ikke helt stemt overens med dem der var stillet i udsigt:

  • Taletid: op til 8 timer via 3G
  • Standby-tid: op til 225 timer
  • Internetbrug: op til 8 timer på 3G, op til 8 timer på LTE og op til 10 timer på Wi-Fi
  • Videoafspilning: op til 10 timer
  • Lydafspilning: op til 40 timer

Hvis du selv irriteres over, at du næsten altid skal huske en strømforsyning inden du forlader hjemmet, så tjek vores 5 tips til en længere batteritid ud herunder. Der er nemlig flere ting man kan gøre selv for få en enkelt opladning til at holde længere.

5 tips til længere iPhone 5-batteritid

Følger du disse tips skulle du meget gerne opleve en væsentlig forbedring af batteriets levetid:

1. Slå LTE fra

LTE er det nye meget hurtige internet til mobilnetværket. iPhone 5 understøtter disse datahastigheder, men det afhænger endnu af dit mobilselskab om du kan anvende det. Det kan dog godt være, at det er slået til i dine Indstillinger. LTE-antennen bruger dyrebar batteritid, specielt hvis du bor i et område, hvor man kun kan benytte 3G-netværk – uden LTE. For at slå det fra skal du gå i: Indstillinger > Generelt > Mobil, slå LTE fra hér.

2. Slå Wi-Fi og Bluetooth fra, når du ikke bruger dem

Hvis du ikke har behov for at benytte Wi-Fi eller Bluetooth, så sørg for at slå dem fra. Er de slået til, vil din mobil konstant lede efter Wi-Fi-hotspots og andre Bluetooth-enheder, som din iPhone 5 kan parres med. Du slår Wi-Fi fra hér: Indstillinger > Wi-Fi, slå fra. Bluetooth slås fra hér: Indstillinger > Bluetooth, slå fra.

3. Dæmp lysstyrken

Hvis din skærm-lysstyrke er skruet helt op vil det ganske givet dræne batteriet hurtigt. Der er dog sjældent behov for at have en helt klar skærm, så prøv at se hvor langt ned du kan justere styrken uden at du bliver generet af det: Indstillinger > Lysstyrke og baggrund > Hér kan du justere styrken og slå automatisk lysstyrke til og fra.

4. Slå lokationstjenester fra

Hvis din iPhone hele tiden skal bruge GPS-chippen til at finde ud af, hvor du er henne, kan det have stor indvirkning på batteriets holdbarhed. Det er ikke altid nødvendigt at have den koblet til, så hvis ikke du bruger den, kan du også med fordel slå den fra hér: Indstillinger > Anonymitet > Lokationstjenester > Slå fra. Hvis du slår den fra, skal du dog være klar over, at det også afkobler muligheden for ”Find min iPhone”.
Du kan også vælge at have den slået til, men slå den fra på udvalgte applikationer. Det vil intet mindre spare GPS’en for at lede efter din lokation til disse tjenester.

5. Begræns at email hentes

Push-tjenester, herunder push email, kan også dræne batteriet alt for hurtigt. Måske er du ganske afhængig af at få besked om nye emails, men det kan også være du faktisk synes det er en anelse irriterende at blive forstyrret af. Derfor kan du med fordel slå det fra: Indstillinger > E-post, kontakter, kalendere > Hent nye data > Slå ’Push’ fra. Hér kan du også indstille, hvor ofte dine emails skal hentes fra ikke-push-tjenester.

  

Har du selv flere gode tips til at få batteriet til at holde længere, så skriv dem herunder.

8 thoughts on “5 tips til at forlænge batteritiden på din iPhone 5”

  1. Er der ikke noget noget med at man kan klikke på et eller andet og så kommer der en bar op med de programmer som ligger og kører i bagend… Kan desværre ikke lige huske hvordan, så hvis I ved det ville det være skønt

  2. Hej,, jeg har købt iPhone 5 ,,hvordan kan man se hvormange prosent (%) af batterien er til bage fordi min iPhone viser kun selve batteriet
    Hilsen Ali

  3. Hej. Hvorfor går iPhone 5 ikke altid på Lte,men ofte kun er på 3G (i København!)? Hilsen Lone

Leave a Reply

Your email address will not be published.