5 tips til at beskytte din iPhone

iPhones er kommet for at blive. De store skærme med trykfølsomt glas har uden tvivl overtaget føringen, men de er desværre ikke ligeså robuste som den gamle Nokia. Det sker derfor tit, at glasskærmen går i stykker – og hvem kender ikke til følelsen af frygt, når man har tabt sin telefon på gulvet, og den lander med skærmen nedad?

Man kan selvfølgelig gøre sit for at forebygge en eventuel skade på sin telefon, og vi vil i denne artikel give 5 tips til, hvordan du undgår en tur til din iPhonereparatør.

IPhone-covers:
Der findes en verden af covers/cases til iPhones, og der findes helt sikkert ét, som falder i din smag. Hvad enten det er et sjovt eller pænt cover, så beskytter det din iPhone. Covers fås eksempelvis som flip-cover, der både beskytter front og back, back-cover, der beskytter bagglasset af telefonen og gør fronten let tilgængelig, og sleeves, der ligesom flip-covers beskytter front og back, men derimod lader dig nyde telefonen, som den er uden et måske klodset cover. Der findes også de mere ekstreme covers som eksempelvis vandtætte hardcases – disse er dog ret store, men dermed også noget af det mest beskyttende på markedet.

Jyllandsposten lavede tilbage i 2014 en test af iPhone covers. Se den fulde test her.

Bumpers:

En bumper beskytter hjørnerne på telefonen og kan forhindre skader, hvis du skulle tabe din iPhone. Er bumperen eksempelvis laves af silikone, kan den ofte give et bedre greb om telefonen og gøre telefonen mere skridsikker, så du kan lægge den fra dig uden, at den glider af en overflade.

beskyttelsesglas:
beskyttelsesglas er helt klart at anbefale, hvis du er bange for at ødelægge din skærm. beskyttelsesglas klistres på skærmen som et ekstra lag og sikrer mod ridser og stød. De fleste beskyttelsesglas kan klare stød på op til 9 gange hårdere end iPhonens eget glas.

Smadret iPhone skærm

Se her hvor stærkt beskyttelsesglas er!

Beskyttelsesfilm:
Ønsker man ikke at bruge pengene på et beskyttelsesglas, kan man benytte sig af det billigere alternativ: beskyttelsesfilm. Beskyttelsesfilm klistres også på skærmen, sikrer imod ridser og er derudover tyndere end beskyttelsesglas – men derved også mindre hårdfør.

Vær forsigtig:
Det er en selvfølge, at man også skal være forsigtig med sin telefon. Lad eksempelvis være med at ligge den på udsatte steder – bordkanter osv. Tag den ikke med på badeværelset, hvis du skal i bad. Læg den i en lomme med lynlås i stedet for eksempelvis en bukselomme.

Er uheldet ude?

– Så henvend dig til en autoriseret iPhone-mekaniker! Lad være med selv at begynde at skifte glasset, hvis du ikke er fingernem. Det kan i sidste ende koste dig flere penge. Men hvis du derimod er fiks med fingrene, kan derimod være en del penge at sparer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.