Guide til spørgsmålet: Hvordan opdaterer jeg min iPhone 4, 4S og 5?

Er du i tvivl om hvordan du opdaterer din iPhone, så tag et kig med, når vores iPhone ekspert forklarer dig processen let og elegant. 

Der er overraskende mange iPhone ejere, som ikke tænker over, at de skal opdatere deres iPhone for at få mest ud af den. Nogle af årsagerne er blandt andet, at de ikke ved hvad fordelene er ved at opdaterer sin iPhone.

Med mindre du har en specifik grund til ikke at opdatere din iPhone (se fx de typiske iOS 6 fejl her), så anbefales det altid at opdatere sin iPhone. Også selvom der ikke er noget tilsyneladende galt med sin iPhone.

Fordele ved at opdatere din iPhone:

Hvis du er en af dem, som ikke typisk opdaterer din iPhone, så er det på tide, at du læser videre og bruger de 10 min. det typisk tager at opdatere din iPhone.

Men det kan også være at du bare ikke har tænkt over om den skal opdateres, eller måske ved du ikke hvordan du gør, uanset hvad så hjælper vi dig her med denne opgave.

Hvordan opdaterer jeg min iPhone?

Har du aldrig opdateret din iPhone før, så skal du tilslutte den til computeren og starte iTunes. I nogle tilfælde vil iTunes starte af sig selv.

Inde i iTunes har du din menu i venstre side, hvor du finder din iPhone under punktet Enheder.

Herefter vil du få vist en skærm, hvor du kan indstille din iPhone, hvad der skal synkroniseres og andre ting heriblandt opdatering af din iPhone.

Klik på Søg efter opdatering for at finde ud af om din iPhone software er den seneste nye eller om du skal opdatere din iPhone.

Seneste opdatering betyder, at du kan opdatere uden at tilslutte til iTunes

Hvis du har opdateret din iPhone efter sommeren 2012 vil du kunne opdatere din iPhone helt uden at tilslutte til iTunes. I de nyere versioner af iOS (iPhone styresystemet) har du mulighed for at opdatere din iPhone direkte fra iPhonen via Wi-Fi.

Når din iPhone er opdateret, vil du fremover ikke skulle tilslutte den iTunes for at opdatere den, dette kan den klare helt automatisk næsten, efter den har fået en nyere opdatering hvor dette er blevet implementeret:

 

Når du skal installere den nye opdatering trykker du bare på Indstillinger, Generelt og softwareopdatering.

Er du i tvivl om der er en software opdatering kan du altid gå ind i softwareopdatering og tjekke dette.

Bemærk, at det anbefales at din iPhone er tilsluttet et trådløst netværk og strøm kabel, når du opdatere den. På denne måde går det hurtigere og da nogle af opdateringerne kan være ganske tunge at downloade slipper du også for en stor ekstraregning på dit mobilabonnement.

Har du brug for hjælp?

Stil dit spørgsmål og få hurtigt svar på hvordan du opdaterer din iPhone i kommentarer herunder. Vi har svaret på flere hundrede spørgsmål allerede og vil hellere end gerne hjælpe dig også.

66 svar til “Guide til spørgsmålet: Hvordan opdaterer jeg min iPhone 4, 4S og 5?”

 1. Linda siger:

  min iTunes er forsvundet fra min computer og den beder mig om at downloade det. Viæ det skabe problemer på min telefon pg hvad med pass word og det hele???

  • Christian siger:

   Hej Linda,

   Det skulle ikke skabe nogle problemer på din telefon, du skal dog være opmærksom på at hvis du har gjort indkøb eller flyttet musik ind i dit tidligere iTunes skal du importere musikken ind i iTunes igen.
   Ang. dine kontakter osv. hvis du ikke allerede har aktiveret iCloud til at tage backup af de vigtigste ting vil jeg anbefale dig at læse: iCloud guiden

   Mvh.
   Christian

 2. Hanne siger:

  Hejsa!
  Har nu opdateret min iPhone til ISO 6 og nu er der noget med at : forstyr ikk … Hvis jeg slå det til – hvilket tidsrumer det så i at telefonen ikk forstyrre? Er de kun beskeder den venter med eller hvordan foregår det?

  • Christian siger:

   Hej Hanne,

   Slår du den funktion til så vil du godt nok modtage dine opkald og beskeder, men din iPhone gør bare ikke noget, dvs. du kan slå den til om natten, og næste morgen vil du kunne se hvis du har modtaget et opkald eller en besked. Opkald går bare direkte på telefonsvaren.

   Har du en anden telefon i nærheden så kan du nemt prøve at aktivere funktionen og ringe eller skrive til din telefon, så kan du se præcis hvad der sker :-)

   Mvh.
   Christian

 3. Lene Korsholm siger:

  Hjælp!! Jeg har her til morgen sat min Iphone 4 igang med at opdatere til det der iso 6. Nu er opdateringen færdig vil jeg tro. Men kan ikke få tlf. til at virke.. det eneste den viser på displayet er usb-stikket med en pil til itunes.. jeg aner ikke hvad jeg skal gøre :o(

 4. Bodil siger:

  Hej
  Min iPhone 4 er opdateret til iso6 og jeg nu ikke få min iTunes til at virke. Det er en meget meget begrænset mænde numre jeg kan købe… Knapperne til køb er ikke aktive. Derudover har jeg kun det gamle ur i min telefon (som app). Hvad er der gået galt ?

  • Christian siger:

   Hej Bodil,

   Det lyder godt nok som om der er gået noget galt, jeg vil anbefale dig at sætte den til iTunes igen, og gendanne telefonen helt.
   Husk dog at tag backup evt. med iCloud først.

   Mvh.
   Christian

 5. mariam siger:

  når jeg tilslutter min iphone 4s og trykker på finde opdateringer eller gendan.
  kommet der et fejl kod/text hvor der stå at den har ikke adgagn til internettet og at jeg skal kigge på instillinger og prøve igen.Jeg gøre det også og der er internet og det hele men den der kod kommer alligvel frem.
  hvad skal jeg gøre?

 6. birte voss siger:

  Har kun itunes hvor der står musik, hvordan opdaterer jeg så ?? Har også været i indstillinger og generelt der er kun et felt hvor der står om,og nedenunder hvor der skulle stå softwareopdatering står der brug. Hvad gør jeg,har aldrig opdateret før, min ipone er ca 1 1/2 år gammel.

 7. Hej
  jeg har problemer med og opdatere min iphone 4 til ios6
  registrere fejl 3194, har du gode råd til hvordan jeg rette fejlen?

 8. anna marie siger:

  når jeg er kommet til generelt har jeg ikke noget der hedder software opdatering på min iphone 4

  • Hej Anna Marie,

   Har du opdateret din iPhone før?
   Prøv at tilslut den til computeren, åben iTunes og vælg at den skal søge efter software opdateringer.

   Mvh.
   Christian

 9. Dina siger:

  Hvis jeg opdaterer min iPhone er der så noget der bliver slettet fra min iphone ?

  • Hej Dina,

   Umiddelbart skulle der ikke være noget, som bliver slettet hvis du opdaterer til iOS 6.1.
   Jeg kan dog ikke garantere det, men for mit vedkommende skete der ikke noget, jeg vil dog altid anbefale dig at tage en backup først, så du er på den sikre side.

   Mvh.
   Christian

 10. Mia siger:

  Alle mine kontakter er forsvundet :( kan jeg gøre noget for og få dem tilbage??? :'(

 11. Nina Munk siger:

  Hej – mine apps “vil” ikke opdateres på min Iphone 5. Står bare i status “venter”. Jeg kan heller ikke komme ind i app store og Itunes, men kan godt surfe og åbne andre downloadede app’s.

  Nyeste software IOS 6.1 er ajour.

  Hvad kan problemet være?

  Mvh
  Nina

  • Andreas Lolk siger:

   Hej Nina,

   Problemet er ganske irriterende, men den eneste løsning er at gendanne din iPhone.

   Jeg anbefaler, at du tager en backup af din iPhone, som den er nu og dernæst går igennem gendannelse vha. iTunes.

   Mvh. Andreas

 12. Maja siger:

  Hejsa!
  I USA er det muligt at opgradere sin iphone, til en ny iphone for et vis beløb, dog ikke lige så meget som at købe en ny. Jeg tænkte på om det evt var muligt i DK? Og evt, hvordan.

 13. Mette Larsen siger:

  Hej.
  Jeg har et lidt anderledes spørgsmål. Jeg har tidligere brugt min iPhone som en slags bærbar harddisk da jeg skulle gemme mine billeder fra min comp da den skulle renses. Men nu kan jeg ikke få mine billeder fra iPhone til computer igen, når den lille boks kommer frem med overfør billeder fra iPhone, så er det kun billederne jeg har taget med min iPhone som bliver taget med hen på computeren. Det er ligesom at mine billeder sidder fast i telefonen.

  Jeg vil gerne opdatere min iPhone da jeg har en iPhone 4 og den er lidt over 1½ år gammel og aldrig blevet opdateret, men inden da vil jeg jo gerne have gemt mine billeder. Har du nogen ide til hvad jeg kan gøre for at få dem med over. Tør simpelthen ikke at synkronisere med min comp, da jeg er bange for at den sletter alle billederne?

  Ydermere vil jeg gerne høre hvad der sker med mine apps når man opdatere sin tlf til IOS 6?

  På forhånd tak.

  Mette

 14. Torben siger:

  Opdaterede iphone 4 til iOS 6.1.2 kan nu ikke gøre noget som helst. Kan ikke engang tænde for telefonen

 15. Kære vedkommende,
  Hvordan kan jeg opdatere med iOS 5 når jeg ikke har software opdatering mellem Om og Brug?
  Mvh
  Kim K

  • Andreas Lolk siger:

   Hej Kim,

   Det er fordi du ikke har iOS 6. Kun med iOS 6 kan du opdatere direkte fra din iPhone.

   Du skal opdatere ved at bruge metoden, hvor du går ind i iTunes.

   Mvh. Andreas :)

 16. Michelle siger:

  Hej.

  Har prøvet i tre dage nu, at opdatere min iPhone, hver gang med beskeden: “Der kunne ikke oprettes forbindelse til serveren til iPhone- softwareopdatering. Sørg for at netværksindstillingerne er korrekte, og at netværksforbindelsen er aktiv, eller prøv igen senere.”
  Jeg kan godt gå på nette, så tænker forbindelsen er ok? Men hvorfor kan jeg så ikke opdatere?
  Håber på Jeres hjælp da jeg er ved at blive en anelse frustreret.

  På forhånd tak!

 17. Karen siger:

  Hej
  Jeg har samme problem som Birthe Voss fra 11/12-12, men jeg kan ikke vælge opdater i mit Itunes; der er kun musik el. vidoer. Hvordan får jeg min IPhone opdateret?
  VH
  Karen

 18. Birte Voss siger:

  Hej Karen
  jeg fik hurtigt løst problemet og fik opdateret, du skal bare gøre som Andres skriver til dig.

  VH Birte voss

 19. hvordan bestemmer jeg selv hvornår jeg vil opdatere min iphone

  • Andreas Lolk siger:

   Hej Yvonne,

   Hvis du bare lader være med at opdatere kan du godt bestemme selv. Du behøver ikke opdatere, når du bliver spurgt om det i iTunes.

   Mvh. Andreas

 20. sarah siger:

  hej ekspert
  jeg har fået en I5 :-) . Jeg har dog et problem, min computer kan ikke se den! og den lader ikke via usbstikket, som dog siger bip når den tilsluttes! Min brors 5er kan min computer godt finde! Og nu bliver det mærkeligt… begge telefoner dukker op på min brors comp. ! Så hvorfor kan min comp. ikke finde min iphone 5?
  hjælp …… mvh sarah

  • Andreas Lolk siger:

   Hej Sarah,

   Her kommer ekspert svaret :) Du skal nulstille dine Apple Mobile Device Services.

   Du kan her se hvordan du gør dette.

   Mvh. Andreas

   • Anonym siger:

    Hej Andreas
    Nu har jeg prøvet det med at nulstille mit Appel Mobile Device Services:-) Og det hjalp ikke:-( Er der måske noget andet man kan gøre? :-)

    Tak på forhånd :-)

 21. Emmelie siger:

  min iphone 4 kan ikke opdatere, den har ikke software update, og jeg kan altså finde ud af og tilslutte den til itunes, håber du kan hjælpe

 22. maya siger:

  hej hvad sker der hvis jeg opdatere min iphone, den bliver da ikke ødelagt af det vel?

 23. Jemena siger:

  Når man har opdateret sin iPhone 4 hvornår kan man så opdatere den igen?

 24. Lisa C siger:

  Jeg har en gammel udgave af iTunes på min computer og har alt min musik herpå. Nu har jeg lige installleret iTunes på min nye computer, og har slået deling i hjemmet til, men kan ikke få “kopieret” mit indhold af musik og diverse fra den ene computer over på den anden – det vises simplethen ikke! Har læst noget om at det skal være 10.5 version af iTunes eller nyere – men kan slet ikke se hvordan jeg opdaterer mit iTunes på min gamle computer?!

 25. Christina siger:

  Når jeg vil opdatere min iPhone via iTunes, står der:
  Der kunne ikke oprettes forbindelse til serveren til softwareopdatering.
  Og så:sørg for at netværksindstillingerne er korrekte og at netværksforbindelsen er aktiv, eller prøv igen senere..

  Der er fuldt net på!? Ved i hvad jeg ellers kan prøve??

 26. Dorthe Dyring Kjær siger:

  Min søn’s IPhone er gået helt i udu. Den vil kun starte op en gang imellem. Og når den så er i gang med opstarten, så står der noget hvid tekst oppe i venstre hjørne. Den kan godt oplade. Men så går den pludselig i sort og så må vi lade den ligge, indtil den er helt afladt. Hvor kan jeg få hjælp til den IPhone ?

 27. Anonym siger:

  min computer har ikke itunes.. det er ikke et appel produkt. hvordan opdaterer jeg så min nye iphone?

 28. Benjamin Sandholt siger:

  Efter opdateringen er der kommet kode på min telefon. Hvordan finder jeg udad hvad koden er?? Jeg kan ikke lukke telefonen op. Har aldrig haft kode på.

 29. Martin siger:

  Jeg har en iphone 4s, så oplevede at jeg ikke altid fik en sms fra en anden. Da hans telefon nummer så ringede så jeg ikke hans navn blot hans nummer selv om jeg har ham oprettet. Jeg går så ind i info og forsøger at finde ham i kontakter men kan ikke finde ham. Så opretter jeg ham på ny, og bang, så er alle mine kontakter væk! Hvad gør jeg nu.
  Jeg har lige opdateret til den nyeste men den virker stadig ikke.
  Mvh. Martin

 30. malene gamborg siger:

  Mine kalender oplysninger på tlf er væk,men kan se at de er på icloud, hvordan h…får man dem tilbage på tlf. ? Jeg er glad for at bruge den kalender app der month calender, der viser de forksellige kalender i farver osv., mendet er sq sur røv nør alt er væk både det gamle og nye. Det er også den jeg bruger på mit arbejde, så er sq lidt afhænigi af den, for at kunne følge med i fri/ferie/møder/aftaler….
  Jeg har forsøgt at finde dem frem under i indstillinger på tlf., men det hjælper ik-de vil ikke dukke frem, så jeg kan se det elleri det hele taget vælge en kalender og oprette en aftale:(!!!!

 31. Morten Birch siger:

  Jeg opdatere også iphone, men jeg har alligevel lige et spørgsmål, findes der ikke et program eller et tip til at nemmer ka’ skrive ens kontakter eller aftaler ind på ens telefon?
  Ligesom Nokia har / havde et program, der Nokia Suite, der kunne man gøre det.
  Håber nogen kan hjælpe mig

 32. Sidsel Schnell siger:

  Er det nødvendigt, at bruge en computer for at opdatere sin iPhone for første gang?

 33. morten jensen siger:

  på en iphone 4 jeg forsøger at opdatere, – der er ikke noget under “om” – altså ikke nogen oplysninger om software, så jeg kan ikke lige gå ind og vælge “opdater” ligesom jeg kan i en iphone 4S
  kan nogen hjælpe?

 34. Connie nielsen siger:

  Hvis jeg ikke har en computer kan jeg gå ind i en butik f.eks Telenor og få dem til at opdatere den . Mod betaling selvfølgelig.

 35. malene jørgensen siger:

  Hvorfor kender min computer lige pludselig ikke min iphone? så nu kan jeg ikke opdaterer uden at skulle gendanne min iphone. Mister så alt der ligger på telefonen??

 36. Anne-Mette Houtved siger:

  Min iPhone 4S er låst i forbindelse med den seneste opdatering. Skærmen viser æblet og en venteline, der kun mangler den sidste milimeter.
  Jeg kan ikke slukke telefonen.
  Hvad gør jeg ?

 37. Marianne siger:

  Som Christina:

  Når jeg vil opdatere min iPhone via iTunes, står der:
  Der kunne ikke oprettes forbindelse til serveren til softwareopdatering.
  Og så:sørg for at netværksindstillingerne er korrekte og at netværksforbindelsen er aktiv, eller prøv igen senere..
  Der er fuldt net på!? Ved i hvad jeg ellers kan prøve??

 38. Hanne d Hansen siger:

  Hey har opdateret min iPhone 4 s med den sidste opdatering ISO 0.8 og nu går den totslt i hak specielt ved fb men også ved alt andet i den SMS osv hjælp

 39. Finn Trier siger:

  Min iphone gør mærkelige ting når jeg skal rundt i de forskellige menuer viser den lige pludselig æblet som symbol og er længe om at komme tilbage til det jeg har valgt.
  Er der nogen der har et godt råd

  på forhånd tak

  Trier

 40. birdy siger:

  Min iPhone 4 kan ikke finde nye softwareopdatering? Den søger, men siger “iOS 7.1.2 Softwaren er ajour.” Til trods for, at der findes version 8 nu.
  Hvordan får jeg den til at opdatere til nyt system?

 41. Anonym siger:

  Hej vi har lige fået en IPone4S der er nogle som siger a den bliver langsom hvis i opdater den.Jeg kan se at der er kommet en der opdatering der heder 8.1.
  Det er nyt for os vi er 70 år???
  mvh Ib

 42. Anonym siger:

  hej jeg har en iphone 4s som ikke er blevet opdatert til Ios 8.1 men det tar 5 gb men får man de 5 gb tilbage efter opdateringen

 43. Anonym siger:

  Hej. Hver gang jeg opdaterer min iPhone sker der noget mærkeligt, så derfor er jeg altid lidt afventende. Denne gang er jeg endt på siden “Vilkår og betingelser” og ligegyldigt om jeg trykker “enig” eller “uenig” sker der ingen ting!! Forslag? På forhånd tak

 44. Anonym siger:

  jeg ved ikke hvordan man får itunes hjælp

 45. Anonym siger:

  Hvordan opdatere jeg en iPhone 4? Den fortæller den er opdateret men det er IOS 7,1.2. den kommer op med.

 46. itunes, er det et program på tlf.en eller på computeren. skal man bruge sit appel-id og hvad hvis man har glemt dettet

 47. Lotte V siger:

  Hej :)

  Jeg kan ikke opdatere min datters IPhone 4 – den softwareversion hun har, hedder 7.1.2 – og den skriver at softwaren er ajour… Der er flere apps hun ikke kan downloade, da det kræver en nyere version.

  Hvad kan jeg gøre

Skriv et svar

Tracking