4 tips til at forbedre antennen på iPhone 4

Selvom det er et par år siden den kom frem, så går der stadig mange iPhone 4-ejere rundt derude og man kan da også stadig købe den i butikkerne. iPhone 4 blev fra starten af stærkt kritiseret for dens dårlige antennesignal, der ikke altid fungerede lige godt hos alle kunder. Har du oplevet det samme, så lær at løse problemet hér.

Da iPhone 4 blev sendt på gaden i 2010, gik der ikke lang tid før end kritikken haglede ned over Apple fra mange sider: på trods af det var en flot designet og indholdsmæssigt lækker telefon, så var der et stort problem: antennen på iPhone 4 var mange gange så dårlig, at folk simpelthen måtte opgive deres opkald midt i en samtale.

Det er jo ikke ligefrem det mest hensigtsmæssige, når det primære formål er, at man skal kunne komme i telefonisk kontakt med andre. Men det viste sig hurtigt, at problemet opstod, når folk holdt på deres iPhone 4 på en ganske bestemt måde.

Det dengang nye udseende på smartphonen, var nemlig designet med en antenne nederst på hver side af den sølvgrå metalramme. Det blev registreret, at når iPhone 4 lå på et bord, så var der oftest et fint og fuldt signal på netværksindikator-ikonet. Desværre faldt signalet markant lige så snart man holdt på sin telefon, så ens hånd dækkede for antennerne. Ikke helt gennemført udtænkt.

Derfor: er du ny indehaver af en ældre iPhone 4, så oplever du måske også det irriterende signalfejl og visse udfald? I så fald er hjælpen nær. Vi har samlet 4 tips til at klare antenne-problematikken.

4 tips til at forbedre iPhone 4-antennen

1. Køb en iPhone 4 Bumper
Hurtigt efter hele antenne-miseren kom frem, sendte Apple en temmelig dyr såkaldt bumper på gaden. Den kan pt. erhverves for 229 kr. i Apples online-butik. Det er en gummi- og plasticanordning, som sættes omkring rammen og dermed bevirker, at man ikke rører direkte ved antennerne. I tilgift sørger den for at beskytte din iPhone 4 mod ridser, fordi den naturligt løfter telefonen en anelse fra den overflade den bliver lagt på.

2. Hold din iPhone 4 på en helt bestemt måde
Det var den nu afdøde Apple-chef, Steve Jobs, der først fremkom med dette råd: for at undgå antenne-problemet, skulle man blot holde telefonen på en bestemt måde. Den bestemte måde går ud på at undgå fysisk kontakt med den nederste venstre side på telefonen (antennen er markeret med en horisontal linje). Det er muligvis en billig løsning – og det har også en egentlig effekt på antennesignalet, men det er ikke den mest ergonomiske og lette løsning. Det virker dog.

3. Isolér micro SIM-kortet
Denne løsning skal man kun kaste sig over, hvis man er fiks på fingrene og besidder lidt teknisk snilde. Søger man på nettet vil man se, at flere rapporterer om signalforbedring, hvis man tager micro SIM-kortet ud af telefonen og kommer såkaldt elektrisk tape rundt om, så kortet isoleres fra selve SIM-kortbakken. Man skulle efter sigende også kunne afhjælpe problemet ved at skære en anelse af selve kortet fra, så det ikke rører rammen. Vi har ikke selv prøvet denne løsning, men se eventuelt efter løsningen ved at søge på YouTube.

4. Den billige løsning: gennemsigtigt tape
Muligvis opstod denne løsning først i protest mod Apples høje priser for en bumper. Ikke desto mindre er der mange tilbagemeldinger om at helt simpelt gennemsigtigt tape skulle kunne placeres på rammen ved antennen i venstre side og dermed fikse det irriterende problem. Det er da afgjort værd at prøve inden man lægger 229 kr. for en gummi-ring.

Vi håber ét af disse 4 tips virker for dig og din iPhone 4. Hvis ikke er du altid velkommen til at skrive til os, så skal vi se om vi kan komme med et andet råd.

Se den ny iPhone 11 på Pricerunner - Gå til butik og se tilbuddene

Gratis forløb: Lær at få en passiv indkomst ved at kopier en professionel investor

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.