iPhone 4S

Anmeldelse af iPhone 4S

Umiddelbart ligner iPhone 4 og iPhone 4S utroligt meget hinanden, og faktisk så er der heller ikke den store forskel at finde rent teknisk, men alligevel er der blevet plads til små forbedringer.

De største forskelle som du vil komme til at mærke er det nye kamera på 8 megapixel, den nye CPU som er taget fra iPad 2 helt præcis er der tale om en A5 processor med dual-core, samtidig er grafikken blevet 7 gange bedre end før.

Udover hardware ændringerne i iPhone 4S har den også fået en ny software funktion, nemlig den omtalte Siri-funktion, denne funktion gør at du kan tale med din iPhone 4S.

Her skal det dog bemærkes at der ikke er tale om endnu en ”dårlig” voice funktion, denne Siri funktion fungerer faktisk overraskende godt.

Det nye iPhone 4S design

For det blotte øje er der ikke den store forskel på designet når man sammenligner iPhone 4S med iPhone 4, indvendigt er der dog sket små ændringer ved bl.a. antenne designet.

Apple har altså ændret på strukturen af deres dual-band antenne, så den nye iPhone 4S ikke har samme antenne problem som iPhone 4 har, dette har dog ikke været et stort problem i Danmark.

Kender du hverken til iPhone 4 eller iPhone 4S, så er begge telefoner designet med en tænd/sluk/lås/lås op knap på toppen hvor der også er placeret et jackstik til dit headset og en mikrofon som mindsker støjniveauet.

Kigger man på højre siden af iPhone 4S så er den helt plan og uden nogen former for knapper, dog er det i denne side at du indsætter dit micro simkort, du kan således skubbe holderen ud ved hjælp af en klips som selvfølgelig medfølger.

De to runde volume knapper til at skrue op og ned for lydstyrken er placeret på venstre side af telefonen, ved siden af disse knapper sidder der en lille knap som du kan skubbe op og ned, denne knap bruges til at sætte telefonen på lydløs.

Det velkendte Apple stik som bruges til stort set alle Apples mobile enheder her iblandt iPad, iPhone og iPod, dette stik finder du i bunden af telefonen, hvor højtalerne også sidder.

iOS 5 brugerfladen

I forbindelse med lanceringen af iPhone 4S blev Apples nye iOS5 brugerflade også lanceret.

Den helt klart største ændring i iOS er notifikationer, denne del er taget fra Android som har haft en notifikationsmenu længe, måden den fungerer på er ved at slide en finger ned fra toppen af skærmen, her vil du så få vist notifikationer.

Samtidig får du nu også vist dine notifikationer selvom telefonen er låst, dvs. du kan hurtigt se om det er noget vigtigt eller om det kan vente, er det noget vigtigt kan du springe direkte til notifikationen ved at slide ikonet hen over skærmen, som når du låser telefonen op.

Til at starte med kunne du få kameraet frem ved at dobbelt klikke på home knappen, selvom telefonen var låst, denne del er dog blevet opdateret yderligere og kamera knappen er nu tilgængelig hele tiden, hvilket er smart hvis du skal tage hurtige billeder på farten.

Resten af brugerfladen i iPhone 4S er mere eller mindre som den altid har været, du kan let organisere dine apps ved at holde fingeren nede på et af dem, herefter kan du trække dem lige der hen hvor du vil.

Samtidig kan du dobbelt trykke på home knappen, hvorefter du vil få en menu vist i bunden af skærmen, denne menu gør det nemt at multitaske imellem alle dine åbne apps.

Den nye A5 dual-core processor skulle eftersigende gøre iPhone 4S hurtigere i bl.a. menuerne når du surfer rundt, dette har vi dog ikke bemærket, måske skyldes det at iPhone 4 aldrig har været langsom i menuerne.

Vi mener bestemt at det er lykkedes for Apple at gøre et godt styresystem endnu bedre, som vi ser det er iOS det mest intuitive og brugervenlige system på markedet.

Android platformen gør det bestemt også godt, og mulighederne er mange, men for den normale bruger der bare skal have en telefon som er nemt at gå til må Apples iPhone 4S med iOS 5 være en sikker vinder.

Opdatering: iOS 6 er blevet lanceret og iPhone 4S kan selvfølgelig opgraderes til denne version gratis.

iOS 5 kontakter og opkald

Heller ikke her er der ændret det store, men hvorfor også ændre alverdens når det allerede fungerer som det skal, er det din første smartphone vil du hurtigt lære disse menuer at kende.

Kontakt menuen

For at beskrive kontakt funktionen kort, så har du 5 muligheder når du åbner kontakt menuen, du har dine favoritter, seneste, kontakter, nummer indtastning og telefonsvarer.

Menuerne giver måske sig selv, men vil du fx gemme en ny kontakt så indtaster du blot nummeret hvorefter du kan tilføjet ved at trykke på +personen, herefter vil du få mulighed for at tilføje nummeret til en allerede eksisterende kontakt eller du kan oprette en ny.

Vælger du at oprette en ny kontakt vil du få alle de nødvendige kontakt oplysninger vist i felt form hvor du blot udfylder de informationer du mener er nødvendige.

Du har desuden mulighed for at tilføje et billede af personen hvis du ønsker dette, desværre er der ikke en Facebook integration endnu, dog findes der forskellige apps der kan klare dette.

Opkald med iPhone 4S

Måske har du hørt rygter om at iPhone 4 havde dårligt signal når det kommer til opkald pga. antenne problemet, dette er på sin vis også rigtigt nok.

Men problemet har dog aldrig været stort i Danmark, efter som netværksdækningen generelt er god i Danmark, problemet opstod hyppigst i USA hvor der kan være langt mellem antennerne, og derfor havde det større betydning hvordan du holdt på telefonen.

Holdt du iPhone 4 på en bestemt måde kunne du forringe antenne signalet, og dette kunne altså betyde at du mistede signalet, hvis du i forvejen havde dårligt signal.

Dette problem er selvfølgelig blevet rettet i iPhone 4S modellen, her har vi ikke oplevet nogle antenne problemer eller lignende, samtidig er lydkvaliteten af opkald rigtig god.

iPhone 4S beskeder

Efter den nye iOS 5 opdatering har alle iOS enheder fået iMessage, dette fungerer på den måde at du kan sende beskeder over datanetværket eller WiFi til alle andre iOS 5 enheder.

Dvs. du sender altså gratis beskeder hvis begge enheder er på et datanetværk eller WiFI netværk, dette er bl.a. brugbart hvis du vil sende beskeder fra din iPad.

E-Mail opsætning

Når det kommer til E-Mail er iPhone 4S også ekstremt nem at bruge, i langt de fleste tilfælde indtaster du bare din e-mail adresse og adgangskode herefter vil iPhonen selv finde ud af resten af opsætningen.
Når du skal skrive beskeder har du et qwerty tastatur, som du hurtigt vænner dig til at bruge, en ny iPhone 4S funktion gør det muligt at indtale sin besked i stedet for selv at skrive den.

Det er den omtalte Siri funktion der gør dette muligt, dog skal det siges at den pt. endnu ikke forstår dansk, men bl.a. engelsk fungerer fint.

Ved nærmere test af denne Siri besked funktion, har det vist sig at ud af 100 sendte beskeder var knap halvdelen fejlfrie, måske lyder dette ikke umiddelbart godt, men taget i betragtning af andre telefoners stemmefunktioner så er dette ekstremt godt.

Og vælger du at skrive korte beskeder vil chancen for at den er fejlfri selvfølgelig være betydeligt større end ved lange beskeder.

Surf på internettet med iPhone 4S

Når det kommer til internetdelen så er iPhone 4S genial, med den indbyggede Safari browser er det nemt og hurtigt at surfe rundt på nettet, det eneste det kræver er at du har en dataforbindelse eller er tilsluttet et WiFi netværk.

iPhone 4 var også rigtig god til internet surfing, dog har det vist sig at iPhone 4S var knap 3 sekunder hurtigere end iPhone 4 til at loade iPhoneluppen.dk.

En ny funktion som Apple har tilføjet til Safari er den såkaldte Reader funktion, denne funktion gør at du kan tilføje en hjemmeside til en liste hvor siden bliver sat på i ren tekst.

Funktionen Reader gør at du nemt kan læse teksten ved at sortere alle billeder og reklamer fra, så du på denne måde undgår at blive forstyrret.

Selvom det er en smart funktion, så er det måske ikke den mest nødvendige, personligt har jeg endnu ikke haft den store glæde af denne funktion.

Det nye kamera

iPhone 4S er blevet udstyret med et 8 megapixel kamera, dette betyder også at det kan erstatte dit normale kamera til hverdagsbrug, skal du tage billeder på farten er der altså ingen grund til at slæbe et kamera med når du har iPhone 4S med.

Desværre er der ikke en optisk zoom funktion, men til gengæld er der en HDR funktion som gør at kameraet altid tager to billeder, hvorefter du kan vælge det bedste af billederne og slette det andet, denne funktion kan selvfølgelig aktiveres og deaktiveres efter behov.

Kameraet tager stort set perfekte billeder hver gang, og derfor blander det sig bestemt i toppen af kamera telefonerne som fx Samsung Galaxy S2 og Sony Ericsson Xperia Arc.

Begge ovennævnte telefoner tager gode billeder, forskellen på disse og iPhonen er at iPhone 4S tager perfekte billeder næsten hver gang ved hjælp af HDR funktionen.
Vil du redigere i dine billeder, så kan iPhone 4S ikke bruges, her skal du først overføre dine billeder til din computer eller hente et redigerings app til iPhone 4S.

Men har du ikke behov for billedredigering, og har du bare brug for et hverdags kamera til spontane situationer så er kameraet i iPhone 4S perfekt.

iPhone 4S og Siri

Når du vil aktivere den omtalte Siri funktion holder du bare home knappen inde, herefter får du nogle muligheder bl.a. kan du sende en besked, afspille en sang, indstille din alarm , oprette en påmindelse og meget mere.

Til fælles for alle funktionerne er at de kan oprettes og indstilles kun ved hjælp af din stemme, det hele foregår dog på engelsk.

Du sidder sikkert og tænker hvor godt det fungerer? Og faktisk så fungerer Siri overraskende godt, taler du klart og tydeligt vil det meste blive genkendt, og taler du normalt så overrasker Siri også her med at genkende langt det meste.

I en test ud af 4 var det kun 1 af funktionerne som ikke blev genkendt ved første forsøg, hvilket må siges at være rigtig godt, Android har leget med en lignende funktion og her er det typisk 3 ud af 4 som ikke bliver genkendt.

Apple har altså formodet at lave et rigtig godt stykke software som bestemt har potentiale til meget mere.

Hvad med iCloud og batteriet?

Tanken har sikkert allerede strejfet dig, en iPhone 4S med så mange funktioner kan da umuligt holde strøm længe? Men faktisk så har Apple endnu engang overrasket.

Den nye A5 processor bruger langt mindre strøm end den gamle som sidder i iPhone 4, og derfor holder iPhone 4S faktisk strøm i okay tid.

Når du bruger iPhonen normalt så er der ikke den store forskel på iPhone 4 og iPhone 4S, her holder de strøm lige længe, men ved standby vinder iPhone 4S med 4-5% længere batteritid, dette er endda når notifikationerne er slået til.

Ved et højt forbrug holder iPhone 4S strøm en hel dag, fra morgen til aften, og dette er med lysstyrken skruet helt op, samt med div. tilslutninger aktiveret.

Hvad er iCloud?

Dette er Apples seneste tjeneste som kom sammen med iOS 5 styresystemet, funktionen er ikke helt ny og har været kendt længe inden for andre brands.
Men det er stadig et plus at Apple har lavet deres egen version og implementeret den, det primære formål er at holde dine mails, noter, kalender, billeder og kontaktpersoner sikkerhedskopiret, dvs. skulle der ske noget med din telefon så har du stadig alt din information.

Og samtidig bruges denne funktion også til at synkronisere dine enheder, så har du både en iPad, iMac og iPhone 4S så kan du ved hjælp af denne funktion holde alle dine enheder opdateret uden at røre en finger selv.

Som udgangspunkt giver Apple dig 5GB plads til din sikkerhedskopi, hvilket burde være nok til langt de fleste, og skulle det være for lidt plads så kan du altid selv tilkøbe mere plads.

En rigtig smart funktion er at dit iCloud automatisk opdaterer og synkronisere når telefonen er tilsluttet et WiFi netværk og sat i opladeren.

iPhone 4S vurdering

Vi må indrømme at Apple endnu engang har gjort det umulige, at forbedre et produkt der allerede var fantastisk i forvejen, noget af det fantastiske ved iPhone 4S er at den henvender sig til alle.

iPhone 4S er utrolig nem og brugervenlig at gå til, og samtidig kan den mest tekniske bruger også få stor glæde af en lækker smartphone der bare fungerer som den skal.

Har du allerede en iPhone 4 så forskellen på den og iPhone 4S måske ikke stor nok til at den er investeringen værd, men har du derimod alt andet end en iPhone 4 så er iPhone 4S bestemt værd at købe.

Trods de mindre ændringer så mener vi bestemt at iPhone 4S kan gå hen og blive en af de bedst sælgende telefoner uden tvivl.

Siri funktionen og det forbedret hverdagskamera skal nok komme til at trække nogle salg for Apple, og samtidig kan man jo heller ikke sætte en finger på den lækre skærmkvalitet og design.

Kort sagt så kan iPhone 4S bestemt anbefales uanset om du er ny smartphone bruger eller mere rutineret, er du vandt til Android smartphones så vil jeg våge at påstå at du vil blive positivt overrasket hvis du vælger iPhone 4S.

13 thoughts on “iPhone 4S”

 1. Jeg har næsten lige købt en 4s brugt. Men nu virker min lyd på snapchat og vine ikke. Jeg har prøvet, at slette apps’ne og derefter hente dem igen, men lyden virker stadig ikke. Hvordan kan det være?

 2. Hej. Har lige købt en iphone 4s . Jeg sidder nu og skriver kontakter ind. Jeg har skrevet og gemt 39 og nu vil den ikke gemme flere kontakter ? Hvorfor ? Hvad gør jeg..

 3. Har lige købt en ny 4S, men kan ikke lægge kontakter ind (har lagt 38 ind uden problemer).
  Jeg indtaster Navn og tlfnr. – men når jeg trykker på OK så forsvinder Navnet og kun tlfnr. er tilbage og det bliver ikke gemt uden navn.
  Hvad er der galt ?
  Hos Apple “SUPPORT” vil man ikke hjælpe da telefonen ikke er købt hos dem Online, men henviser til forhandleren. HVAD SKAL MAN SÅ MED APPLE SUPPORT ??????

 4. Hvad gør jeg hvis der heletiden står “opret forbindelse til iTunes” ? kan ikke bruge min snapchat, instagram eller facebook. har prøvet at slette alle disfunktionelle apps men det hjølper ikke.

 5. jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg får mine billeder fra min mobil over på min compouter kan I hjælpe mig ?

 6. Hej igen jeg glemte at sige at min mobil er en iphone 4s jeg har forhørt mig om hvordan jeg får mine billeder fra min mobil over på min compouter som er en DELL håber at I kan hjælpe mig på forhånd tak

 7. Hej alle sammen! Jeg kan ikke komme ind på mine noter på min iphone.. Når jeg trykker på ikonet så ser jeg bare et blankt notespapir i 2 sekunder og går hurtigt ud igen.. Hvad gør jeg? Det er meget vigtigt, da jeg har alle mine digte, numre på ting, alt muligt vigtigt. Håber virkelig der er en der kan hjælpe mig! På forhånd tak!
  mvh Simone 🙂

 8. Jeg har lige købt en ny appel 4s. Hvordan får jeg mine billeder fra Iphone over på min pc Packard bell med Windows 7 ???

 9. Jeg kan ikke opgrader mIn iPhone til den sidste nye iSO 8 der er ikke plads nok jeg har 4,6 . har slettet meget . Hvad kan jeg gøre

Leave a Reply

Your email address will not be published.