Tips til din iPhone-skærm

Der findes mange smarte genveje til at gøre interaktionen med din iPhone-skærm lettere. Lær nogle stykker af dem at kende hér.

Hvordan kommer man hurtigt op i toppen af siden når man browser? Hvordan udskiftes baggrundsbilledet? Hvordan rykker man rundt på de mange apps. Dét kan du lære i denne artikel.

Scroll op i toppen

Når man sidder og læser en artikel i Safari kan man hurtigt få scrollet langt ned af siden. De fleste som ikke kender denne smarte genvej ender med tålmodigt at scrolle op af siden igen, når de har læst færdig. Du kan dog undgå at slide din stakkels pegefinger yderligere, hvis du i stedet placerer fingeren på den øverste menulinje (den hvor blandt andet tidsangivelse og teleudbyder fremgår) og klikker en enkelt gang. Vupti, nu ryger du lynhurtigt op i toppen af siden. Smart ikke?

Skift baggrunds- og låst skærm-billede

Træt af det samme standardiserede iPhone-baggrundsbillede dag ud og dag ind? Så lær at skifte baggrunds-/ og låst skærmbillede til ét af dine egne yndlingsfotos fra kamerarullen:

1. Gå i Indstillinger > Lysstyrke og baggrund > Baggrund.
2. Tryk på Baggrund igen.
3. Nu kan du vælge én af iPhones egne baggrunde eller gå direkte til din Fotostream eller Kamerarulle.
4. Find det foto/billede du vil benytte og klik på det.
5. Nu får du muligheden: Flyt og skaler. Brug fingrene til at tilpasse størrelsen og formatet af billedet på skærmen. Herefter: klik på Indstil.

indstil  flyt og skaler

6. Vælg så om du vil benytte billedet til din låste skærm eller hjemmeskærm (baggrundsbillede). Alternativt kan du benytte det samme billede til begge.

Flyt dine apps

Vi har tidligere bragt en længere artikel om, hvordan man styrer apps og mapper. Hér får du et kort uddrag.

1. For at rykke rundt på dine apps, skal du placere en finger ovenpå én af dem på skærmen og holde fingeren nede indtil ikonet begynder at vibrere og der fremkommer et lille kryds.
2. Nu kan du rykke dem rundt fra den ene skærm til den anden. Eller bare flytte den et andet sted hen på samme skærm.
3. Ønsker du at lave en egentlig mappe med samme type apps i, skal du blot flytte én app ovenpå en anden. Din iPhone kalder herefter mappen et passende navn (fx Livsstil, Mad, Sport etc.), men du kan sagtens vælge at omdøbe mappen til noget andet. Du omdøber ved at klikke på mappen og holde fingeren på en app i mappen. Navnet på mappen vises og du kan slette det og kalde den hvad du vil.

Vil du vide mere om, hvordan du styrer dine apps, så læs den fulde artikel hér.

One thought on “Tips til din iPhone-skærm”

  1. Er der nogen der kan fortælle mig hvordan jeg rykker eller fjerner uret fra skærmen.. den er jo altid i øjenhøjde på bagggrunds billeder..

Leave a Reply

Your email address will not be published.