Sådan opretter du kontaktgrupper på din iPhone

Er din telefonbog proppet med navne, der gør det temmelig svært at overskue kontakter og telefonnumre? Så er det måske på tide at oprette nogle egentlige kontaktgrupper. På den måde kan du bedre holde styr på de enkelte personer.

NB! Denne guide henvender sig til folk, der ikke benytter Apples automatiske synkroniseringsværktøj, iCloud, og derfor har en ældre model.

At oprette en kontaktgruppe, betyder at du vælger at kategorisere alle (eller udvalgte) kontakter i telefonbogen på din iPhone. Tager du dig tid til at oprette diverse grupper, som fx familie, venner, kollegaer, bliver det væsentligt nemmere at finde dem frem, når du skal foretage et hurtigt opkald.

Apple lancerede muligheden for integration mellem ens Adressebog og Kontakter, da iPhone 4 kom på gaden for et par år siden. Det betyder kort sagt, at du kan oprette adresselister og kategorier på din computer og sidenhen importere dem på din iPhone. Herefter vil det være langt lettere at foretage opkald, sende e-mails eller chatte med folk indenfor samme kontaktgruppe.

Nedenfor har vi lavet en hurtig guide til både PC- og Mac-brugere. Det er vigtigt at bemærke, at det er en temmelig smal sag at foretage selve importen af kontaktlisten på din iPhone. Men for at du efterfølgende kan oprette og redigere grupper direkte på telefonen, skal du have én af følgende apps installeret: Groups eller iGroupMail.

Hent dem i App Store:

Groups (gratis) – har 4 ud 5 stjerner i App Store

iGroupMail (7 kr.) – ingen vurderinger

Sådan sættes kontaktgrupper op, hvis du er PC-bruger

1. Start med at forbinde din iPhone med computeren USB-port.

2. Åbn iTunes

3. I venstre side ser du kategorien ’Enheder’ – hér skal du klikke på iPhone-symbolet. Øverst finder du ’Info’, klik hér og sæt et flueben i ’Synkroniser kontakter’. Herefter skal du klikke på dobbeltpilene og vælge ’Outlook’ fra dropdown-menuen.

4. Klik nu på ’Synkroniser’. Det vil overføre dine iPhone-kontakter til Microsoft Outlook på din PC.

5. Åbn Outlook og find ’Kontakter’ i venstre side. under ’Personlige mapper’. Højreklik på “’Kontakter’ og vælg ’Ny mappe’. Vælg et navn til gruppen, fx Venner, Familie, Kollegaer mm. og klik ’OK’. Herefter kan du nemt trække de kontakter ind i gruppemappen, som passer til den rigtige kategori. Gentag processen for hver kategori du opretter.

6. Ved tilbage til iTunes igen. Klik på ’Info’ igen og scroll ned til ’Avanceret’ i bunden af vinduet. Herefter sæt et flueben i feltet ud for ’Kontakter’. Så bliver dine iPhone-kontakter erstattet af de nye grupper, som du lige har oprettet. Hvis du har udført synkroniseringen korrekt under punkt 3, er der ikke nogle af dine individuelle kontakter, som går tabt.

7. Du vil nu kunne se dine nye grupper, når du åbner ’Kontakter’ på din iPhone og trykker på ’Grupper’-knappen i øverste venstre hjørne.

Sådan sættes kontaktgrupper op, hvis du er Mac-bruger

1. Start med at forbinde din iPhone med computeren USB-port.

2. Åbn iTunes

3. I venstre side ser du kategorien ’Enheder’ – hér skal du klikke på iPhone-symbolet. Øverst finder du ’Info’, klik hér og sæt et flueben i ’Synkroniser kontakter’. Herefter skal du klikke på dobbeltpilene og vælge ’Adressebog’ fra dropdown-menuen.

4. Klik nu på ’Synkroniser’. Det vil overføre dine iPhone-kontakter til Adressebogen på din Mac.

5. Åbn Adressebog. Klik på ’Fil’ og så ’Ny gruppe’ Nu kan du indtaste et nyt navn til gruppen, fx Familie, Venner, Kollegaer, Sport osv. Derefter er det tid til drag and drop: hiv alle de kontakter ind i gruppen som du ønsker. Brug samme fremgangsmåde for hver gruppe du har brug for at oprette.

6. Vend tilbage til iTunes og klik på ’Info’ i fanebladsoversigten. Scroll ned til ’Avanceret’ i bunden af vinduet. Sæt et flueben i ’Kontakter’ og nu vil dine iPhone-kontakter bliver erstattet af de nye grupper, som du netop har oprettet i Adressebogen. Hvis du har udført synkroniseringen korrekt under punkt 3, er der ikke nogle af dine individuelle kontakter, som går tabt.

7. Du vil nu kunne se dine nye grupper, når du åbner ’Kontakter’ på din iPhone og trykker på ’Grupper’-knappen i øverste venstre hjørne.

2 thoughts on “Sådan opretter du kontaktgrupper på din iPhone”

 1. Hvordan hiver man kontrakterne ind
  Jeg har en Ipat og vil gerne lave en familiegruppe som jeg kanon sende samlet til
  Jeg har også lige fået en iMac
  Kander hele laves trådløs ?
  Johannes skovdal
  Jeg ved ikke hvad en website er

Leave a Reply

Your email address will not be published.