Sådan finder du den komplette iPhone-manual

Hvis du er helt ny iPhone-, eller iPad-ejer, har du måske undret dig over, hvorfor Apple kun leverer en lille tynd manual med i selve boksen. Efterlader det dig en anelse på bar bund, så fortvivl ikke. Vi viser dig hvor du finder en grundig instruktionsbog, som klæder dig godt på til at komme i gang med mobilen.

I disse digitale tider kan det efterhånden ikke undre, at den klassiske papirmanual er en truet art. Ikke desto mindre blev jeg selv en anelse overrasket, da jeg i sin tid fik min første iPhone og ikke fandt andet end en nødtørftigt sammenhæftet brugervejledning i æsken. Hvad var nu det? Var det virkelig den eneste guide jeg ville få til det omfattende iPhone-univers? Svaret er: både og.

Apple ved godt, at de har mange nye kunder, for hvem iPhones – og iPads for den sags skyld – er et helt nyt område og som ikke nødvendigvis har den store tekniske indsigt i opsætning, apps og hvad en sådan gadget ellers kan tilbyde. Derfor har de sørget for, at du kan tilgå en grundig manual på nettet. På den måde udgør papirvejledningen kun en lille del af den hjælp du kan få.

Sådan finder du manualen

Folkene hos Apple har faktisk været så venlige at lægge et direkte link til manualen i den indbyggede webbrowser, Safari, på din iPhone. Længere væk behøver du altså ikke at lede. Du finder Safari som standard på din hjemmeskærm med det lille blå kompas-logo. Herefter skal du:

 1. Start med at åbne browseren Safari.
 2. Tryk på bogmærkeikonet nederst i billedet. Det er nummer to fra højre.
 3. Nu bliver du præsenteret for en række muligheder. Herunder: Læseliste, søgehistorie, bogmærker osv. Men sørger du for at rulle helt ned i bunden af siden, vil du også finde et link der hedder: ’Brugerhåndbog til iPhone”. Tryk på det.
 4. Det er et link til Apples hjælpe-sider, hvor du finder den fuldkomne iPhone-manual med emner som:
 • iPhone i grundtræk
 • Introduktion
 • Telefon
 • Mail
 • Safari
 • Beskeder
 • Kamera
 • Ur osv. osv.

Der er hele 36 emner (med tilhørende under-emner) at gøre sig klogere på, så der er altså nok at gå i gang med. Skulle du af uvisse årsager stadig ikke føle dig godt klædt på til ordentligt at få udnyttet de mange muligheder en iPhone giver, vil vi opfordre dig til at tage et kig på vores artikler hér på sitet. Vi tager altid udgangspunkt i at videreformidle de bedste tips og tricks til din smartphone.

Har du spørgsmål stiller du dem herunder eller på iPhoneluppens Facebook-side.

Hvordan har du lært din iPhone at kende? Ved hjælp af en brugermanual, prøver du dig bare frem eller noget helt tredje?

7 thoughts on “Sådan finder du den komplette iPhone-manual”

 1. “Min Kalender”sykroniserer ikke længere med Face Book på min Iphone 4 S, nogen der kan hjælpe mig med en løsning, gerne med en angivet “sti”
  Finn

 2. Har arvet min søns IPhone 5 s – men der er ingen dato og sted på billederne.
  Har derfor købt Exit Wiz. Pro, men der kommer stadig ingen dato og sted på billederne?
  Hjælp mig!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.